چه کسی هواپیمای حامل امام در 12 بهمن 57 را بیمه کرد؟
به دلیل هشدار بختیار به زدن هواپیمای حامل امام خمینی به ایران، هیچ شرکت هواپیمایی حاضر به انجام پرواز انقلاب نبود، تا اینکه علاء میرمحمدصادقی، هواپیمای ایرفرانس را بیمه کرد و امام به وطن بازگشت.
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم؛ انقلاب در دامان خود، مردان و زنان مجاهد و ایثارگری را تربیت کرد که هر یک سهمی بزرگ در انقراض رژیم پادشاهی و استقرار حکومت اسلامی در کشور داشتند. اوج این مجاهدتها در بحبوحه بهمن 57 دیده شد، جایی که ایرانیان، با صدای بلند خواستار بازگشت امام خمینی به خاک وطن شدند و جمعیت اندک و قلیلی مانع از تحقق این مطالبه میشد.
یکی از این افراد شاپور بختیار، آخرین نخستوزیر پهلوی بود که وقتی تلاشهای بهاصطلاح روشنفکری او نتیجه نداد، آشکارا به تهدید انفجار هواپیمایی کرد که قرار بود حامل امام بعد از 15 سال هجرت باشد. به دلیل هشدار بختیار به زدن هواپیمای حامل امام خمینی، هیچ شرکت هواپیمایی حاضر به انجام پرواز انقلاب نبود، تا اینکه علاء میرمحمدصادقی، هواپیمای ایرفرانس را بیمه کرد و امام به وطن بازگشت. میرمحمدصادقی یکی از اعضای کمیته استقبال از حضرت امام خمینی بود و این کمیته، خاطرات ناب و مشاهدات کمتر بازگو شدهای از جریانات 12 تا 22 بهمن سال 57 دارد.
سید اسدالله جولایی، رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور، و یکی از همراهان همیشگی شهید لاجوردی در دادستانی انقلاب و نیز سازمان زندانها، از اعضای ارشد کمیته استقبال بود که خاطرات شنیدنی بسیاری از روزهای انقلاب و دهه فجر دارد. این مبارز انقلابی مقابل دوربین تسنیم نشست و به بازگویی برخی وقایع کمیته استقبال برای میزبانی از امام نیز برخی اتفاقات مدرسه رفاه و علوی 2 در طول 12 تا 22 بهمن پرداخت.
به مناسبت سالگرد بازگشت تاریخی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، بخش نخست گفتوگوی تصویری سید اسدالله جولایی که در آن درباره اعضای تشکیل دهنده کمیته استقبال، برنامهریزیها برای چگونگی استقبال و ایجاد نظم، امنسازی خودروی حامل امام در مسیر فرودگاه مهرآباد تا بهشت زهرا (س) توسط یک افسر ارتش شاهنشاهی، راننده امام و... صحبت کرده است منتشر میشود.
«بلیزر اهدایی» چگونه ضدگلوله شد؟/«نانچیکو»؛ اولین سلاح برای حفاظت از مدرسه رفاه