کادیلاکهایی که تا به امروز در ایران دیده نشدهاند!/ عکس
تعداد کمی از خودروسازان دارای سابقهای بهاندازه کادیلاک با بیش از 120 سال حضور موفق و ساخت مدلهای خاص هستند. کادیلاک عمدتاً به خاطر خودروهای لوکس تولید انبوه خود شهرت دارد، بهعلاوه مدلهایی با کارایی بالا و کاربردی.
امیرمسعود عابدین_ کادیلاک یکی از موفقترین خودروسازان آمریکایی است که تاکنون وجود داشته است، با سابقه درخشانی که به بیش از 120 سال قبل بازمیگردد. در برخی از موارد، تاریخ این خودروساز با بعضی از مدلهای بسیار مجلل تزئین شده است که دستنیافتنی و خاص هستند. یکی از این جواهرات خاص، سری 62 کوپه 1953 است که بر اساس شاسی معمولی کادیلاک ساخته شده بود، اما پس از آن توسط Ghia دوباره طراحی شد.
Ghia که به خاطر خلاقیتهای زیبا و اغلب اروپاییاش شهرت دارد، بهترین انتخاب برای کمک به کادیلاک، برای تولید یک کوپه درجهیک برای مشتریان ثروتمند بود. تنها دو نمونه برای تولید برنامه ریزی شده بود که هر دو نمونه امروزه در شرایط عالی باقی ماندهاند.
در زیر بدنه بسیار زیبای ساخته شده، یک کادیلاک سری 62 قرار دارد؛ بنابراین قطعات آن در هنگام سرویس و نگهداری از این خودروی کلاسیک خاص بهراحتی دسترس هستند. بسیاری از تاریخچه این دو خودرو ناشناخته است، چرا که امروزه تقریباً هیچ سند از آن دوره وجود ندارد.
بهعنوان یک کادیلاک مجلل از دهه 1950، تنها یک نوع موتور زیر کاپوت وجود داشت و طبیعتاً آن موتور یک پیشرانه V8 خواهد بود. بهطور خاص، یک موتور 5.4 لیتری V8 با قدرت 210 اسب بخار، علاوه بر تولید 447 نیوتون متر گشتاور. از نظر مشخصات عملکردی، مواردی مانند شتاب صفر تا صد و حداکثر سرعت با توجه به تولید محدود و کمیاب بودن آن ناشناخته هستند. شایان ذکر است که عدد 210 اسب بخار قدرت در اوایل دهه 1950 بسیار قوی بود، گرچه این رقم برای دنیای امروز کم به نظر میرسد.
کادیلاک تصمیم گرفت که باید ویژگیهای خاص و متفاوتی بین هر دو نمونه باشد. برای مثال هر مدل کوپه Ghia دارای طراحی چراغ و جلوپنجره متفاوت است. در نهایت به لطف مجموعهای از ویژگیهای منحصربهفرد، هر دو نمونه بهراحتی از یکدیگر متمایز میشوند.
یکی از خودروها که اکنون در موزه معروف پترسون قرار دارد، به رنگ قرمز تیره ساخته شده و جلوپنجره آن دارای طراحی مربعی و کرومی است، درحالیکه جلوپنجره خودروی دیگر فقط از خطوط عمودی تشکیل شده است و مانند رینگها به رنگ طلایی ساخته شدهاند.
ناگفته نماند که داشتن چنین خودروی شیک و منحصربهفردی کمهزینه نیست. متأسفانه قیمتهای اصلی پرداختشده همچنان مشخص نیستند، اگرچه سوابق حراجی سال 2016 حداقل برای یک خودرو وجود دارد. بهطور خاص، نمونه سیاهرنگ با تریم طلایی در حراجی RM Sotheby به قیمت یک میلیون و 430 هزار دلار، معادل 84 میلیارد و 370 میلیون تومان به فروش رسید.
هر کسی که با کادیلاک آشنا باشد میداند که این شرکت با یک خودروی کانسپت یا نمونه اولیه بیگانه نیست. این کانسپتها همیشه در دنیای عادی تحقق نمییابند و بسیاری از نمونههای اولیه معمولاً بهصورت تکی تولید میشوند و هیچ هدفی را برای تولید دنبال نمیکنند.
کانسپت Cyclone 1959 یکی از خلاقانهترین خودروهای کادیلاک است که برخلاف ساختار سقف معمولی، دارای استایلی به سبک آیندهنگر و حتی یک حباب شفاف است.
کانسپتهای بعدی عبارتاند از Cien و Ciel. کانسپت Cien صد سالگی کادیلاک را در سال 2002 جشن گرفت، درحالیکه کانسپت Ciel متعلق به سال 2011 بوده و نشانههای ظاهری و نسبتهای بیش از حد دهه 1970 را به رخ میکشد.
شاید چشمگیرترین خودروی مفهومی کادیلاک Sixteen 2003 باشد که شامل یک موتور هیولای V16 بود. این خودروساز پیشرانه 13.6 لیتری درون این مدل را برای رقابت با بوگاتی ویرون 1000 اسب بخاری ساخته بود.
منبع: hotcars
227322
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1916079