یک‌شنبه 4 آذر 1403

کاربردی شدن توان علمی جهاددانشگاهی نیازمند حمایت مالی مجلس است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
کاربردی شدن توان علمی جهاددانشگاهی نیازمند حمایت مالی مجلس است

رئیس جهاددانشگاهی فارس تاکید کرد که کاربردی شدن توان علمی این مجموعه نیازمند حمایت مالی مجلس و دولت است.

دکتر مظاهر بابایی شنبه 10 مهر در دیدار با جعفر قادری، نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، به تشریح اقدامات این مجموعه طی یکسال گذشته پرداخت.

او پیگیری راه‌اندازی خط تولید عصاره گیری گل‌های محمدی، راه‌اندازی مراکز تخصصی ناباروی و سرطان و همچنین راه‌اندازی یک شعبه از پارک ملی علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی را از شاخص ترین این فعالیت‌ها ذکر و خاطرنشان کرد: خوشبختانه پارک ملی علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی در بهمن ماه سال گذشته طبق تفاهم نامه جهادانشگاهی و پارک علم و فناوری فارس در استان راه‌اندازی شد.

رئیس جهاددانشگاهی فارس عنوان کرد: از آنجا که استان فارس ظرفیت‌های خوبی در مباحث صنایع دستی و صنایع فرهنگی دارد، این پارک محل خوبی برای صاحبان ایده خواهد شد.

او اضافه کرد: یکی از درخواست‌های جهاددانشگاهی فارس از شورای شهر و شهرداری شیراز راه انداری بازار هنر به صورت مشارکت بوده است که این فضا با 65 غرفه و زیربنای 5300 مترمربع برای این مهم آماده است.

رئیس جهاددانشگاهی فارس تصریح کرد: امید است با فعال شده این ظرفیت در حوزه برندسازی و استانداردسازی صنایع دستی فارس بتوانیم قدم‌های مؤثری برداریم.

بابایی با بیان اینکه یکی از فعالیت‌هایی که طی سه سال گذشته در فارس در دستور کار قرار گرفت، راه‌انداری یک طرح فناورانه در فارس بود که با توجه به ظرفیتی در استان وجود داشت، موضوع راه‌اندازی خط تولید عصاره گیری گل‌های محمدی که تکنولوژی آن تنها در اختیارجهاددانشگاهی است، در دستور کار قرار گرفت، گفت: امید است فاز نخست این مهم تا پایان سال در منطقه لایزنگان داراب اجرایی شود.

او از تخصیص 4.5 میلیارد تومان اعتبار ویژه آغاز این طرح خبر داد و گفت: برآورد اولیه راه‌اندازی فاز نخست این طرح 19 میلیارد تومان است و با توجه به اخذ زمین و طی فرآیند اداری و مجوزها، نیازمند حمایت مالی در این باره هستیم.

رئیس جهاددانشگاهی فارس با تاکید بر این موضوع که نیاز به حمایت ویژه نمایندگان فارس داریم، افزود: علاوه بر عصاره گیری گل‌های محمدی، امکان سنجی فرآوری گیاهان دارویی و اصلاح ژنتیکی در این خط تولید نیز در دست بررسی قرار دارد.

بابایی، هدف از راه‌اندازی خط تولید عصاره گیری گل‌های محمدی را جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده عنوان کرد.

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیگیری جهاددانشگاهی فارس برای راه‌اندازی دو مرکز تخصصی ناباروری و سرطان در استان، گفت: فضایی به وسعت سه هزار مترمربع برای مجموعه درمانی بیش بینی شده و مجوزها نیز از دانشگاه علوم پزشکی شیراز گرفته‌ایم.

رئیس جهاددانشگاهی فارس خاطرنشان کرد: برای بخش ناباروری ساخت و ساز ویژه همچون اتاق عمل نیاز است که 3.5 میلیارد اعتبار می‌خواهد که از بودجه خود جهاد تامین کرده‌ایم و برای خرید تجهیزات این دو مرکز نیازمند ورود جدی مسئولان هستیم.

بابایی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا پایان امسال مرکز تخصصی سرطان را راه‌اندازی کنیم، گفت: طی دو ماه آینده درمان‌های عمومی جهاددانشگاهی به ساختمان جدید منتقل خواهد شد.

او خواستار حمایت مالی مجلس و مجمع خیرین تامین سلامت فارس شد و بیان کرد: ظرفیت‌های خوبی در سطح کشور شناسایی کرده‌ایم که در فارس اجرایی شوند اما برای تحقق این مهم نیازمند حمایت‌های مالی بخش‌های خصوصی هستیم و الگوهای مختلفی هم دفتر مرکزی پیشنهاد کرده‌ایم.

رئیس جهاددانشگاهی فارس همچنین به برگزاری جشنواره ملی شهود قدسی که هر ساله به میزبانی این مجموعه در شیراز برگزار می‌شود هم اشاره و خاطرنشان کرد: طرح‌های برتری در این جشنواره معرفی می‌شوند که می‌توان از آنها برای المان شهری و نماد شهرسازی اسلامی با توجه به حرم سوم استفاده کرد.

نبود مدل‌های مالی از چالش‌های کشور است

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با بیان اینکه جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد برخاسته از انقلاب و نظام و به عنوان یکی از رویش‌های انقلاب می‌تواند منشا تحولات خوبی باشد، گفت: جهاددانشگاهی می‌تواند در تسری دانش فنی، اصلاح سبک‌های مدیریتی، تعریف مدل‌های مالی و اقتصادی در حوزه‌های مختلف به خوبی نقش ایفا کند.

جعفر قادری با بیان اینکه تلاشمان این است که از ظرفیت خیرین برای ورود به طرح‌های فناورانه استفاده شود، گفت: جهاددانشگاهی می‌تواند عاملیت اجرای بسیاری از طرح‌ها را به عهده بگیرد.

او ادامه داد: معتقدم در کشور نه مشکل سرمایه و نه دانش فنی داریم بلکه مشکل نبود مدل‌های مالی است و امروز و پس از گذشت بیش از چهاردهه از انقلاب توجیهی وجود ندارد که برای اجرای طرح‌ها باید منتظر دولت‌ها و تغییر سیاست‌ها باشیم، لذا انتظار است جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف تیم‌های مختلفی تشکیل و ورود کند.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی مجددا با بیان اینکه در بسیاری از حوزه‌ها جای کار هست اما مدل نداریم که جهاددانشگاهی می‌تواند ورود کند، عنوان کرد: فضاهای مختلفی در اختیار شهرداری وجود دارد که از بخش‌های اداری آن می‌توان به عنوان یک پارک و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کرد.

قادری همچنین ضمن حمایت و کمک از مجموعه جهاد دانشگاهی، تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا توانمندی‌های این مجموعه را هر چه بهتر بشناسانیم.

انتهای پیام

کاربردی شدن توان علمی جهاددانشگاهی نیازمند حمایت مالی مجلس است 2
کاربردی شدن توان علمی جهاددانشگاهی نیازمند حمایت مالی مجلس است 3