کارخانه نورد ایوان همچنان در پیچ و خم اختلاف سهامداران
ایلام - ایرنا - یک سال و پنج ماه از تعطیلی کارخانه نورد ایوان می گذرد و در این میان اختلاف سهامداران آن باعث شده تا کارگران بسیاری از کار بیکار و بیمه بیکاری خود را دریافت نکنند.
به گزارش ایرنا، کارخانه نورد ایوان به عنوان یکی از بزرگترین کارخانه های استان ایلام عملیات اجرایی آن سال 90 آغاز شد و بزرگترین تولیدکننده انواع میلگرد آجدار فولادی در منطقه غرب کشور، با ظرفیت تولید 150 هزار تن و تولید شمش به ظرفیت 200 هزار تن سالانه منشا ایجاد تحول اساسی در بخش بازار مصالح ساختمانی بویژه آهن آلات در استان شده است
اما الان یک سال و پنج ماه است که بدلیل اختلاف بین سهامداران این کارخانه بزرگ تعطیل و تمامی کارگران آن از کار بیکار شده اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: علت اصلی تعطیلی این کارخانه اختلاف بین سهامداران و زیاده خواهی هایی است که در بخش خصوصی بین شرکا اتفاق افتاده است.
رضا محمد رحیمی افزود: در بحث واحدهایی که دچار تعطیلی و یا با مشکل مواجه می شوند سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام هر زمان که این واحدها مشکلی با ادارات، بانک ها و دیگر شرکت های خدمات داشته اند نهایت همکاری برای رفع مشکل بعمل آمده و در قالب کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و یا نشست ستاد اقتصاد مقاومتی مشکل این واحدها برطرف شده است.
وی با بیان اینکه در برخی مواقع تعطیلی یک کارخانه مربوط به بخش خصوصی می شود و در این راه سهامداران هیچ گونه همکاری برای رفع مشکل انجام نمی دهند، گفت: در زمینه کارخانه فولا نورد ایوان ما با این قضیه مواجه شده ایم، به این صورت که این کارخانه 2 سهامدار دارد که هر دو علیه هم به دستگاه قضایی شکایت کرده اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام با اشاره به تلاش های انجام شده برای فعالیت مجدد این کارخانه ادامه داد: در این خصوص بارها پیگیری هایی در ستاد مقاومتی قوه قضائیه و ستاد حمایتی دادگستری کل انجام شده است که امیداوریم به زودی رای نهایی از سوی دادگاه صادر و نتیجه رای صادر مشخص شود.
محمدرحیمی با بیان اینکه تمامی بدهی های این کارخانه تعیین تکلیف شده و هیچ گونه مشکلی در زمینه راه اندازی این کارخانه وجود ندارد، گفت: این کارخانه بازار 100 درصدی را در اختیار دارد و در زمینه تولید هم مشکلی ندارد.
وی اضافه کرد: بحث اصلی این است وقتی سهامداران به جای تفاهم با یکدیگر کار را به دستگاه قضایی کشانده اند چاره ای نیست جز اینکه حکم نهایی صادر شود و منتظر ماند که حق با کدام یک از طرفین است.
فرماندار ایوان نیز در این خصوص گفت: دلیل تعطیلی این کارخانه اختلاف بین سهامداران است و نارسایی از سوی فرمانداری، سازمان صنعت و معدن و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیست.
امیدعلی سبزی افزود: رایزنی های بسیاری با مسئولان ذیربط برای رفع مشکل و ایجاد تفاهم بین شرکا انجام شد اما متاسفانه به نتیجه نرسیده است.
مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ایوان نیز در خصوص افراد بیکار شده این کارخانه نیز گفت: این افراد به این اداره برای دریافت بیمه بیکاری معرفی شدند که تاکنون حق و حقوق خود را دریافت کردند.
منصور منصوری مقدم افزود: شهریور ماه آخرین ماه دریافت بیمه بیکاری کارگران کارخانه نورد شهرستان ایوان است.
مدیرعامل کارخانه نورد ایوان نیز چندی پیش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: 2 سال از مشکل این کارخانه می گذرد که در این مدت قول مساعد برای کمک داده شد اما هم اکنون پس از تعطیلی آن نیز هیچ مسئولی به این مشکل توجه نکرده است.
محمد عبدی افزود: این کارخانه بعنوان بزرگترین کارخانه استان در 2 فاز با سرمایه گذاری 500 میلیارد تومان سهم قابل توجهی در اشتغال دارد اما متاسفانه همچنان با مشکلاتی دست به گریبان است.
وی با بیان اینکه هیچ بدهی معوقی به کارگران نداریم، گفت: از عمده مشکلات بین سهامداران این کارخانه افزایش سرمایه، جذب نقدینگی و سرمایه گذار جدید است که با ورود مسئولان رفع خواهد شد.
مدیر عامل کارخانه نورد ایوان یادآور شد: فاز اول این کارخانه با سرمایه گذاری 200 میلیارد تومان و فاز دوم آن نیز با سرمایه گذاری 300 میلیارد تومان باعث اشتغال 500 نفر بصورت مستقیم و یک هزار نفر بصورت غیر مستقیم می شود.
شهرستان ایوان با 55 هزار نفر جمعیت در 35 کیلومتری ایلام واقع است.
*س_برچسبها_س*