شنبه 3 آذر 1403

کامران دانشجو گزینه احتمالی ریاست جهاددانشگاهی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کامران دانشجو گزینه احتمالی ریاست جهاددانشگاهی

شنیده های حاکی از آن است که کامران دانشجو وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یکی از گزینه های ریاست جهاددانشگاهی مطرح شده است.

شنیده های حاکی از آن است که کامران دانشجو وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یکی از گزینه های ریاست جهاددانشگاهی مطرح شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در روزهای اخیر مطالبی مبنی بر تغییر ریاست جهاد دانشگاهی مطرح شده است و یکی از گزینه‌هایی که از آن نام برده می‌شود، «کامران دانشجو» است. دانشجو در حال حاضر استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران است.

وی در زمینه‌های «دینامیک سازه‌ها - سازه‌های فضایی»، «آکوستیک» و «تحلیل و آنالیز سازه‌ها به روش اجزا محدود» فعالیت تحقیقاتی می‌کند. با این وجود کامران دانشجو بیش از سوابق حوزه علمی شامل یک دوره وزارت علوم و عضویت در هیأت امنای سه دانشگاه، بیشتر دارای سوابق اجرایی و سیاسی است.

دانشجو رئیس ستاد سرشماری عمومی نفوس و مسکن نهاد ریاست‌جمهوری در سال 85 و استاندار تهران در سال‌های 84 تا 87 بوده و در سال‌های 87 تا 88 نیز قائم مقام وزیر کشور و معاون سیاسی وزارت کشور بوده است. همچنین وی در دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری رئیس ستاد انتخابات کشور بوده است.

در پی فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (قدس سره) درتاریخ 23 خرداد 1359 مبنی بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی، ستاد مزبور در جلسه 16 مرداد 1359 به منظور تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی، جهاد دانشگاهی را به عنوان یک نهاد انقلابی و برخاسته از انقلاب فرهنگی تأسیس کرد.

پس از تبدیل ستاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی، اساسنامه این نهاد در سال 65 مورد تجدید نظر قرار گرفت و با حذف وظیفه مشارکت در مدیریت اداره دانشگاه ها و تاکید بر انجام فعالیت های فرهنگی و تحقیقاتی به منظور اسلامی شدن دانشگاه ها به تصویب رسید. بار دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به شرایط جدید دانشگاه ها مصوبه ای را به تصویب رساند که در آن جهاددانشگاهی به عنوان پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی، خدماتی کشور معرفی شده است.

ارکان جهاد دانشگاهی شامل عالی‌ترین مرجع سیاستگذاری (هیأت امنا)، تعیین کننده خط مشی و ناظر بر فعالیت‌ها (شورای علمی) و بالاترین مقام اجرایی (رئیس جهاددانشگاهی) است.

در حال حاضر دکتر حمیدرضا طیبی (رئیس هیأت امنا)، دکتر محمدعلی زلفی گل (وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)، دکتر بهرام عین اللهی (وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، حجت الاسلام مصطفی رستمی (رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها)، دکتر سید مسعود میرکاظمی (معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور)، حجت الاسلام سید سعید رضا عاملی (دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی)، دکتر عبدالحسین شاهوردی (عضو هیأت علمی و رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی)، دکتر محسن قرنفلی (عضو هیأت علمی و مشاور رئیس جهاد دانشگاهی) و دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو (عضو هیأت علمی و رئیس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی) اعضای هیات امنای این نهاد را تشکیل می دهند.

ریاست جهاد دانشگاهی با رأی اعضای هیات امنا معرفی و با تأیید رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای انقلاب فرهنگی منصوب می شود.

دکتر علی منتظری و دکتر محمدحسین یادگاری در دوره های گذشته و دکتر حمیدرضا طیبی در حال حاضر ریاست این نهاد را برعهده داشته‌اند.

به گزارش مهر، باید دید در صورت تغییر ریاست جهاد دانشگاهی، گزینه هایی مانند کامران دانشجو می توانند در مدیریت این نهاد علمی و فرهنگی موفق عمل کنند.