جمعه 5 بهمن 1403

کاهش زمان صدور پروانه‌های ساختمانی با راه‌اندازی سامانه سپامک امکان‌پذیر نیست

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
کاهش زمان صدور پروانه‌های ساختمانی با راه‌اندازی سامانه سپامک امکان‌پذیر نیست

رئیس انجمن سازندگان مسکن تهران گفت: به گفته مسئولان هزینه‌های ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن در حال حاضر توسط سازندگان خارجی در هر مترمربع حدود 8.2 میلیون تومان تمام می‌شود.

شهاب سعادت نژاد عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه به علت بروکراسی شدید تمدید صدور پروانه ها، اشتغال سازندگان و انبوه سازان امکان پذیر نیست، گفت: اعمال سلیقه ها و تفسیر شیوه نامه ها در سامانه سپامک در سال 1402 باعث شده بیش از 80 درصد از شرکت‌های انبوه ساز استان تهران که در حال کار ساخت مسکن و نهضت ملی بودند نتوانند پروانه های اشتغال خود را تمدید کنند.

وی گفت: این اقدامات باعث شده که شرکت‌های ساختمانی فاقد پروانه اشتغال شوند که نتیجه آن کاهش میزان ساخت و ساز شده است.

سعادت نژاد با اشاره به اینکه ادامه این روند می تواند به تعطیلی بخش عمده ای از فعالیت انبوه سازان و سازندگان دارای صلاحیت منجر شود، گفت: این وضعیت در استان‌های دیگر کشور به مراتب بدتر بوده و این اقدامات حاکی از آن است که در وزارت راه و شهرسازی برخلاف بیانات رهبری و رئیس جمهور و وزیر راه و شهر سازی نمی خواهند کار ساخت و ساز توسط شرکت‌های داخلی و انبوه سازان و سازندگان انجام شود.

سعادت نژاد با اشاره به اینکه با اعلام رسمی افزایش 35‌درصدی حقوق کارگران و اعلام تورم بالای 40 درصد چگونه می‌توان قیمت ساخت مسکن ملی را پایین نگه داشت گفت: با تعیین قیمت‌های دستوری و انعقاد قراردادهای یک طرفه نمی توان انتظار داشت ساخت نهضت ملی به صورت کامل و باکیفیت انجام شود.

رئیس انجمن سازندگان مسکن استان تهران گفت: قیمت ساخت در ارزان ترین کشور دنیا بالای 300 دلار است اما شرکت های خارجی در ایران با قیمت متری 8.2 میلیون که کمتر از 140 دلار است ساختمان سازی می کنند که این نشان می دهند برخی از سخت گیری ها در این بخش کمتر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بیش از 600 هزار مهندس و بیش از 40 هزار شرکت سازنده و انبوه ساز و مشاور فعال در کشور وجود دارد، گفت: بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان داخلی توانایی تولید مصالح ساختمانی با کیفیت را دارند بنابراین در این شرایط نیازی به شرکت‌های خارجی برای ساخت مسکن وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی