کاهش هزینههای اکتشافی معدن با روش جدید ارائه شده
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عادل شیرازی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح پسا دکتری «بررسیهای اکتشافی پیشرفته تلفیقی» گفت: کاهش هزینههای اکتشافی با استفاده از دادههای پیشین و ارائه الگوریتم پیشرفته تلفیقی جهت بالا بردن دقت اکتشاف مناطق فلزی از اهداف پیگیری این طرح به شمار میرود. وی افزود: این طرح به طور چشمگیری هزینههای اکتشافی را کاهش داد و بسیاری از روشهای...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عادل شیرازی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح پسا دکتری «بررسیهای اکتشافی پیشرفته تلفیقی» گفت: کاهش هزینههای اکتشافی با استفاده از دادههای پیشین و ارائه الگوریتم پیشرفته تلفیقی جهت بالا بردن دقت اکتشاف مناطق فلزی از اهداف پیگیری این طرح به شمار میرود.
وی افزود: این طرح به طور چشمگیری هزینههای اکتشافی را کاهش داد و بسیاری از روشهای سنتی را با استفاده از هوش مصنوعی به روز رسانی کرد. همچنین الگوریتم جدیدی را برای اکتشاف پتانسیلهای معدنی ارائه داد که قابل تعمیم به سایر نقاط در سراسر دنیاست. علاوه براین، نرم افزاری نیز از این طرح در زمینه ژئوفیزیک ارائه و مقاله آن نیز منتشر شد.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به روش کار خود گفت: اجرای این طرح عملا میتواند 80درصد هزینههای اکتشافی در مقیاس بزرگ را کاهش و همچنین دقت را به طور چشمگیری افزایش دهد.
وی با بیان اینکه این طرح در قالب طرح پسادکتری انجام گرفته است، گفت: این طرح علاوه بر اکتشاف صحیح و کاهش هزینهها میتواند منجر به تعریف پایان نامههای متعدد روی مناطق مختلف، تولید مقاله و خروجی علمی بیشتر باشد.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: در ادامه، این الگوریتم میتواند در مناطق مختلف آزمایش شود و با تغییرات مختلف بهبود یابد.
شیرازی با اشاره به ویژگیهای طرح گفت: افزایش دقت اکتشافی، بروزرسانی روشها با هوش مصنوعی، ایجاد الگوریتم پیشرفته برای اکتشافات معدنی از جمله ویژگیهای این طرح به شمار میرود.
به گفته وی، به صورت قطعی نمیتوان گفت نمونه خارجی این طرح وجود دارد، اما میتوان اذعان کرد که پیش از اجرای این پروژه چنین طرحی پیاده سازی نشده است.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به مزیتهای رقابتی طرح گفت: با توجه به برداشت دادههای مورد نیاز این الگوریتم در سالهای اخیر، بدون نیاز به صرف بودجههای هنگفت میتوان به اکتشافات معدنی با دقت بیشتر از قبل و بهینه شده دست یافت.
شیرازی تاکید کرد: از نتایج این طرح میتوان در اکتشاف ذخایر معدنی فلزی و... فلزی و همچنین شناسایی مناطق مستعد معدنی بهره برد. خروجیهای پژوهشی این طرح عبارت اند از شش مقاله isi، هفت مقاله معتبر بین المللی، یک مقاله کنفرانسی بین المللی و دو مقاله کنفرانسی داخلی. همچنین انتشار کتابی به زبان انگلیسی تحت عنوان " Advanced Integrated Methods in Mineral Exploration: Applied Geochemistry, Geophysics and Remote Sensing " که علاوه بر زبان انگلیسی توسط انتشاراتهای اروپایی به 6 زبان آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی، ایتالیایی، پرتغالی و روسی ترجمه و منتشر شده است.
در طی انجام این طرح پژوهشی، عادل شیرازی موفق به کسب عنوان دکتری برتر کشوری در رشته مهندسی معدن گرایش اکتشاف مواد معدنی از انجمن زمینشناسی اقتصادی ایران شد.
گفتنی است: پروفسور اردشیر هزارخانی استاد تمام دانشگاه صنعتی امیرکبیر مسئول نظارت طرح و عارف شیرازی دانشجوی دکترای مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر همکار این طرح بودهاند.