شنبه 10 آذر 1403

کتابی در باره معجزات نبی مکرم اسلام (ص) در حرم مطهر رضوی رونمایی شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کتابی در باره معجزات نبی مکرم اسلام (ص) در حرم مطهر رضوی رونمایی شد

مشهد - ایرنا - همزمان با شب میلاد نبی مکرم اسلام (ص) نسخه خطی نفیس "الخصائص‌والمفاخر" در توصیف معجزات نبی رحمت به کتابت قرن نهم هجری قمری طی مراسمی در موزه قرآن و نفایس حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) رونمایی شد.

سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دوشنبه شب این رونمایی را در پاسخ به اهانت بی‌شرمانه نشریه فرانسوی و رییس جمهوری فرانسه به ساحت رسول اکرم (ص) انجام داد.

رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستا قدس رضوی در این مراسم با محکوم کردن اهانت به ساحت پیامبر اکرم (ص)، بی احترامی به همه انبیای الهی را کاری نکوهیده دانست و گفت: احترام به ساحت اقدس نبوی، احترام به عقلانیت، مهربانی، فرهنگ و تمدن است.

حجت‌الاسلام سیدجلال حسینی افزود: احترام به مقدسات همه انسان‌ها به ویژه پیامبران الهی بر همگان واجب است، هرگونه اسائه ادب به محضر هریک از پیامبران الهی ناشی از بی خردی و جهالتی است که امروز در جهان مدرن مشاهده می‌کنیم.

وی با اشاره به آیه 107 سوره انبیا ادامه داد: پیامبر اعظم (ص) شخصیت آسمانی و پیامبر الهی است که متعلق به همه بشریت است.

رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستا قدس رضوی گفت: پیام اصلی همه انبیای الهی، صلح، مهربانی، خرد، تعقل و رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی در سایه اعتقاد به خالق هستی است و اسائه ادب به ساحت پیامبر اعظم (ص)، اسائه ادب به سایر پیامبران الهی نیز هست.

وی اهانت به نبی مکرم اسلام (ص) را با عنوان آزادی بیان، مغایر با آزادی بیان دانست و افزود: چگونه می‌شود در کشوری که معتقد به آزادی بیان است و از اهانت به پیامبر الهی حمایت می‌کند، دانشمندان و عقلا اجازه سوال درباره مسائلی چون هولوکاست را ندارند؟

حجت‌الاسلام سیدجلال حسینی ادامه داد: نسخه خطی نفیس "الخصائص‌والمفاخر" اثر جمال‌الدین یوسف بن محمد السرمری، از علمای قرن هشتم هجری و به کتابت قرن نهم هجری قمری است.

وی گفت: این نسخه ارزشمند، فضایل، مناقب، خصایص و معجزات حضرت رسول اکرم (ص) را در برگرفته و در کشور منحصربه فرد و تک نسخه است.

رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستا قدس رضوی افزود: یکی از محققان برجسته مصری در سال 2015 بر اساس این نسخه، کار تصحیح اثر را به انجام رساند که پس از آن در مصر به چاپ رسید.

وی ادامه داد: این اثر به زبان عربی است و در صفر 891 هجری قمری در 75 برگ به خط نسخ 27 سطری به دست موسی‌بن‌هارون جیانی کتابت شده است.

*س_برچسب‌ها_س*