کراماتی از یک شهید در کتاب «دریای چشمان تو»
تهران - ایرنا - کتاب «دریای چشمان تو» ضمن مروری بر زندگی شهید «محمدحسن غفاری» به برخی کرامات این شهید در استان گلستان میپردازد.
زن و شوهری سال هاست که دچار مشکلی در زندگی مشترک خود شده اند و سمیرا یعنی زن این داستان با توسل به شهید غفاری به دنبال راه چاره می گردد و نویسنده با این سخن رهبر معظم انقلاب که فرمودند شهدا، ستارگان درخشانی هستند که هر یک می توانند عالمی را روشن کنند، روایت هایی از روشنگری و کرامت های شهید غفاری به تصویر می کشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سردار شهید محمدحسن غفاری، قائم مقام اطلاعات عملیات لشکر 25 کربلا بود و نویسنده با روایتی از زندگی شهید در دوران پیروزی انقلاب به نقش شهید غفاری در پیروزی نبرد در جنگل های آمل تمی پردازد و زکاوت شهید را در عملیات های مختلف به نمایش می گذارد.
محمدحسن غفاری فرزند قنبر یکم دی ماه سال 1340 در محله سرپیر شهر گرگان به دنیا آمد. با سپری شدن دوره طفولیت به دبستان رفت و موفق شد تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را با موفقیت سپری کند. در جریان مبارزات مردم گرگان نیز بر علیه نظام شاهنشاهی نقشی فعال را ایفا کرد. پس از پیروزی انقلاب به منظور حفاظت از انقلاب به عضویت تشکیلات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. وی برای گذراندن دوره ی آموزش نظامی به مرکز آموزشی المهدی چالوس اعزام شد و پس از گذراندن دوره عمومی آموزش نظامی یک دوره نیز آموزش تخصصی جنگ های پارتیزانی را گذراند و به همراه همرزمانش برای مبارزه با ضد انقلابیونی که در جنگل های آمل پناه گرفته بودند، اولین تجربیات نظامی و جنگی را به معرض نمایش گذاشت که نتیجه آن از بین رفتن ضد انقلاب در جنگل های آمل و کشته و تسلیم شدن آنها بود.
بعد از پایان مأموریت در سال 1361، عازم جبهه های نبرد شد و در واحد طرح و عملیات دور جدیدی از فعالیت های نظامی را تجربه کرد. در این قسمت به معاونت واحد طرح و عملیات منصوب شد و با پذیرش مسئولیت موفق شد خدمات بیشتری را برای پیشرفت امور جنگ در لشکر 25 کربلا ارایه دهد. او پس از مدتی تا سمت معاونت اطلاعات و عملیات لشکر 25 کربلا ارتقا یافت. غفاری همچنان در جبهه ماند تا در روز 30 دی 1365 در عملیات کربلای5 در منطقه عملیاتی شلمچه، بر اثر اصابت راکت هواپیما به خودرو حامل او به شهادت رسید.
در بخشی از کتاب می خوانیم: در موفقیت عملیات والفجر هشت نقش مهمی داشت. قبل از آغاز این عملیات باید در هورالعظیم یک عملیات فریب طراحی می کردیم تا ذهن دشمن را از اروند به این منطقه فریب معطوف کنیم. برای این کار حسن غفاری انتخاب شد که مسئولیت محور سوم اطلاعات لشکر 25 کربلا را به عهده داشت. نیروهایی که تحت امر و فرماندهی او بودند تا عمق 35 کیلومتری یعنی تا نهروان نفوذ داشتند. با تدبیر و درایتی که حسن غفاری به کار بست، دشمن فکر می کرد عملیات عظیم ما در همین هور الهویزه و هور العظیم است. یکی از ابتکارات خوب حسن غفاری این بود که شب ها حدود 20 تا 30 خودرو با چراغ روشن از اهواز به این منطقه در رفت و آمد بودند تا دشمن یقین پیدا کند ما برای عملیات جدید در تدارک همین منطقه هستیم.
وقتی این عملیات فریب انجام شد و دشمن قوای فکری و عملیاتی خود را روی این منطقه گذاشت، عملیات بزرگ والفجر هشت در منطقه اروند انجام شد و به موفقیت های بزرگی رسید که آزادی فاو یکی از این پیروزی ها بود. در عملیات والفجر هشت فرمانده تیپ یازدهم دشمن را اسیر گرفتیم. مدتی بعد وقتی متن بازجویی های او را آوردند بیش از پیش متوجه عظمت کار حسن غفاری شدیم. این فرمانده ارشد دشمن گفته بود قبل از عملیات شما در فاو من به سپاه هفتم خودمان گزارش دادم که ایرانی ها به زودی از روبروی فاو حمله می کنند اما به من پاسخ دادند عملیات اصلی ایرانی ها در منطقه هور است. یعنی حسن توانسته بود در هور به گونه ای عمل کند که دشمن متقاعد بشود عملیات ما در آن منطقه است. (ص. 95)
کتاب دریای چشمان تو به قلم امیرحسین انبارداران در 118 صفحه از سوی انتشارات شهید کاظمی در هزار نسخه منتشر شده است.
*س_برچسبها_س*