کرملین
کرملین
جزئیات این نشست در کاخ کرملین محرمانه است، اما هر دو فرمانده پوتین و واگنر به ارزیابی وقایع 24 ژوئن پرداختند.
بریگوژین هشتم تیرماه؛ پنج روز بعد از انجام شورش در روسیه، طی یک جلسه با رئیسجمهور این کشور دیدار کرد.
رئیس گروه واگنر هشتم تیر ماه، پنج روز بعد از انجام شورش در روسیه طی یک جلسه با ولادیمیر پوتین دیدار داشت.
رئیسجمهوری اوکراین در مصاحبهای با شبکه خبری ایبیسی گفت که هدفش از ضدحمله این است که نیروهایش را تا مرز شبهجزیره کریمه پیش برده و سپس مسکو را وادار به مذاکره کند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه عازم بریتانیا شد تا در این سفر که پیش از حضور در اجلاس سران ناتو صورت می گیرد، با چارلز سوم در قلعه ویندزر ملاقات کند.
رجب طیباردوغان، رئیسجمهوری ترکیه روز جمعه حمایت خود را از تلاشهای اوکراین برای پیوستن به ناتو پس از پایان جنگ اعلام کرد. اردوغان اواخر روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای اوکراینی خود ولودیمیر زلنسکی در استانبول، از تلاش اوکراین برای ورود به ائتلاف ترانسآتلانتیک حمایت کرد. او گفت: «اوکراین شایسته عضویت در ناتو است.»
آفریقای مرکزی ادعاها درباره خروج نیروهای «واگنر» از این کشور را تکذیب کرد.
وزرای خارجه دو کشور ترکیه و روسیه در تماسی تلفنی پیرامون قرارداد صادرات غلات از طریق دریای سیاه و نیز تحولات اوکراین به گفت و گو پرداختند.
«هاکان فیدان»، وزیر خارجه ترکیه در تماسی تلفنی با سرگئی لاوروف، همتای روس خود گفتوگو کرد.
رئیس جمهور فنلاند در مصاحبه با روزنامه لوموند تأکید کرد که خروج شرکت های کشورش از روسیه تاثیر اقتصادی روی مسکو نداشته است، چرا که بسیاری از شرکتها از کشورهای دیگر در این کشور باقی ماندهاند.
شکاف در کرملین آشکار شده و به نظر می رسد که پوتین برای دفاع از خود و مستحکم کردن قدرت در حال پاک سازی شبکه های ضعیف در قدرت است.
نگرانی های جدیدی در مورد شایعه پاکسازی پوتین ایجاد شده است زیرا تصور می شود سه تن از مشاوران ارشد رهبر کرملین مفقود شده باشند.
به نظر میرسد با آسی که اردوغان در برابر پوتین رو کرده است، وی را در موقعیت آچمز قرار داده است. در صورت ادامه این روند به احتمال زیاد نقش میانجیگری اردوغان در جنگ روسیه علیه اوکراین رو به کم رنگ شدن بگذارد و امضای توافق غلات با چالش جدی مواجه گردد که دراین صورت فضای متاسبات آنکارا - مسکو را ابرهای پراکنده ای فرا خواهد گرفت.
حالا پانصد روز از آغاز «عملیات ویژه نظامی» روسیه با دستور پوتین گذشته است و جنگی که بیش از 16 ماه به طول انجامیده، با کارشکنی غرب در مسیر مذاکرات صلح و پمپاژ سلاح به یک طرف جنگ، راهکار روشنی برای پایان آن متصور نیست.
تلفات جانی و اقتصادی سنگین روسیه در جنگ اوکراین، انزوا و تحریمهای جهان آزاد، و تضعیف اقتدار مرکزی مسکو شرایطی را ایجاد میکند که در آن تمایلات جداییطلبانه احتمالاً دوباره خود را نشان میدهند. دور جدید جداییها توسط جمهوریهای روسیه ممکن است امروز دور از ذهن به نظر برسد. اما دفعه اولی که این اتفاق افتاد هم همینطور بود.
رمز و راز در مورد محل اختفای جنگ سالار گمشده واگنر، یوگنی پریگوژین، عمیق تر می شود، زیرا پنتاگون ادعا می کند که او از بدل استفاده می کند.