کرونا در منطقه بالکان؛ تدابیر دولت ها برای مقابله با کووید -19
بلگراد - ایرنا - قرنطینه خانگی، منع آمد و شد، بستن مرزها، متوقف کردن حمل و نقل عمومی شهری و بین شهری، ممنوعیت گسترده حضور در اداره ها و بانک هاو کمک داوطلبین به سالمنمدان برای تقسیم مایحتاج های روزانه از جمله موارد در برخی از کشورهای بالکان برای مبارزه با ویروس کرونا است.
صربستان
دولت صربستان از بدو شیوع ویروس کرونا در این کشور تدابیر پیشگیری شدیدی را به اجرا گذاشت و در حال حاضر با کمک های دارویی و تجهیزات پزشکی و همچنین کارشناسان و متخصصین اپیدمیولوژی و تامین مراکز متعدد درمانی برای بستنری مبتلایان به ویروس کرونا تلاش زیادی را در سطح کشور برای مهار کردن این ویروس به اجرا گذاشته است.
تامین ماسک و دیگر نیازهای پزشکی و دارویی، متوقف کردن حمل و نقل عمومی در شهر و بین شهری، بستن تمامی رستوران ها و قهوه خانه ها و متوقف کردن پرواز هواپیماهای مسافربری از فرودگاه بین المللی نیکولا تسلا بلگراد، پایتخت صربستان و اعلام وضعیت اضطراری در کشور از موارد مهمی هستند که صربستان در مبارزه با ویروس کرونا بکار گرفته است.
جریمه سنگین برای افرادی که مقررات وضعیت اضطراری را اجرا نکنند یکی از اقدامات مهم در ممانعت از ظاهر شدن مردم به ویژه سالمندان از خانه ها است که نتیجه مطلوبی داده است.
بر اساس تدابیر اتخاذ شده توسط دولت صربستان، تردد افراد سالمند بالاتر از 65 سال در شهرها و افراد بالاتر از 70 سال در روستاها ممنوع است و دولت برای این افراد، تسهیلاتی را فراهم خواهد آورد.
همچنین برای افرادی که در هنگام وضعیت اضطراری و ممنوعیت خروج مجبور به رفتن سرکار هستند اتوبوس هایی تعیین شده است. ساعات کار تاکسیرانان نیز از ساعت 5 صبج تا ساعت 17 است و در هنگام ممنوعیت تردد در اختیار نهادهای ذیربط برای انتقال شاغلین در مراکز بهداشت و درمانی به محل کار قرار دارند.
تاکسیرانان نیز اعلام کردند یک ساعت قبل از شروع وضعیت اضطراری یعنی بین ساعت 16 تا 17 هر روز، شهروندان را بدون دریافت حق الزحمه به خانه هایشان می رسانند.
در کنار این تدابیر، به دستور رئیس جمهوری، حدود 3 هزار تخت در نمایشگاه بین المللی بلگراد جهت مداوای مبتلایان به ویروس کرونا تعبیه شده است و بیمارانی که وضعیت جسمانی آنها وخیم نیست در این مکان بستری می شوند و کلینیک ها و درمانگاه های بزرگ و مجهز در پایتخت صربستان به بیمارانی اختصاص داده شده که به مراقبت ویژه و دستگاه تنفسی نیاز دارند.
در دیگر شهرهای بزرگ صربستان مانند؛ شهرهای نووی ساد، نیش و کراگویواتس نیز حدود 5 هزار تخت به این منظور در زمان کوتاه توسط ارتش صربستان در مکان های تعیین شده کار گذاشته شده است.
تا به امروز دست کم 300 نفر در صربستان به بیماری کرونا مبتلا شده اند و چهار نفر هم بر اثر این بیماری جان باخته اند.
آلبانی
دولت آلبانی نیز مانند دیگر کشورها برای پیشگیری از گسترش مبتلایان به ویروس کرونا ممنوعیت تردد را به اجرا در آورده و نیروهای ارتش و پلیس برای اجرای این امر در نقاط مختلف در سراسر کشور مستقر شده اند.
این کشور نیز به دلیل بازگشت چند هزار شهروند این کشور از خارج بخصوص از ایتالیا با خطر ازدیاد مبتلایان به ویروس کرونا مواجه است و در این رابطه روابط هوایی و دریایی خود با ایتالیا را که بیشترین مبتلایان و جان باختگان را داشته، مسدود کرده است.
«ادی راما» نخستوزیر آلبانی اخیرا طی سخنانی از مردم خواست تا به مقررات ممنوعیت خروج از خانه و تردد در خیابان های احترام گذاشته شود. نیروهای ارتش می توانند در هنگام ممنوعیت خروج در صورتیکه مردم به مقررات احترام نگذارند از ماشین های آب پاش و گاز اشک آور استفاده کنند.
همچنین تعطیلی دانشگاه ها، مدارس، برنامه های مساجد، کلیساها، رستورانها و باشگاهها از تدابیر مهم در جلوگیری از پیشرفت ویروس کرونا در آلبانی اعلام شده است.
داروخانهها در ساعاتی که اعلام شده بطور محدود باز خواهند بود و فروش آنها به صورت آنلاین انجام می شود.
تا به امروز دست کم 140 نفر در آلبانی به بیماری کرونا مبتلا شده اند و پنج نفر هم بر اثر این بیماری جان باخته اند.
رومانی
این کشورعضو اتحادیه اروپا در منطقه بالکان نیز مانند دیگر کشورها در مقابله با شیوع ویروس کرونا تدابیر بهداشتی، امنیتی و اقتصادی را در پیشگیری مبتلایان زیادی به این ویروس که سلامتی مردم کشورهای زیادی را با خطر رو به رو کرده به اجرا گذاشته است.
سقوط دولت و به دنبال آن تلاش برای انتخابات پارلمانی زودهنگام در زمانی در این کشور اتفاق افتاد که ویروس کرونا بر این کشور سایه بزرگی انداخته است.
با این حال هماهنگی نهادهای این کشور اروپایی موجب شد که تدابیر بهداشتی، امنیتی و اقتصادی در پیشگیری گسترده ویروس کرونا در این کشور اتخاذ شود.
مجهز کردن مراکز درمانی به تجهیزات پزشکی در سراسر کشور، قرنطینه مبتلایان، خدمات و مراقبت های ویژه بهداشتی و درمانی، تامین مایحتاج عمومی، دارو و لوازم بهداشتی، کنترل تمامی مرز های کشور از جمله موارد مهم این کشور می باشد که نتیجه مطلوبی داشته است.
اقتصاد رومانی نیز مانند دیگر کشورها در زمانی که ویروس کرونا تمامی کشورها را فرا گرفته در امان نبوده و صنایع مختلفی در کشور از جمله صنعت خودروسازی و الکترونیکی در وضعیت دشواری قرار دارند، زیرا که چین تامین کننده بیشتر قطعات خودرو سازی و الکترونیکی برای رومانی است.
رومانی نیز مانند دیگر کشورها های منطقه بالکان با بازگشت شهروندانش از خارج از کشور به ویژه از ایتالیا در آستانه عید پاک مواجه است. البته اقداماتی مهمی از جمله انجام زمایش های مختلف و قرنطینه مشکوک به ابتلای ویروس کرونا در شرف انجام است و بایستی ا1افه کرد که در حا
آزمایش های لازم چهت شناسایی ویروس کرونا و قرنطینه افراد مشکوک آلوده به ویروس اتخاذ شده است.
تا به امروز دست کم 800 نفر در رومانی به بیماری کرونا مبتلا شده اند و 13 نفر هم بر اثر این بیماری جان باخته اند.
اسلوونی
تدابیری از جمله تردد وسایل حملونقل عمومی، بستن مرزها و کنترل و قرنطینه افراد مشکوک مبتلا به ویروس کرونا که اکثر کشورها به اجرا در آمده، در اسلوونی نیز به عنوان یک اقدام مهم در پیشگیری گسترده ویروس عملی شده است.
در واقع مرزهای اسلوونی با کشورهای کرواسی، ایتالیا، اتریش و مجارستان بسته شده و رفت و آمد افراد در مرزها با کنترل کامل بهداشتی صورت می گیرد.
ممنوعیت هر گونه تجمع و برنامه های ورزشی در این کشور به اجرا گذاشته شده و با هرگونه تخلف از این تدابیر امننیتی برخورد جدی می شود.
تا به امروز دست کم 520 نفر در اسلوونی به بیماری کرونا مبتلا شده اند و پنج نفر هم بر اثر این بیماری جان باخته اند.
مونته نگرو
این کشور منطقه بالکان غربی از آخرین کشورهای این منطقه از بالکان بوده که ویروس کرونا در این کشور انتشار یافت. در این کشور نیز تدابیر امنیتی، بهداشتی و ممنوعیت تردد در خیابان ها و همچنین کنترل شدید در مرزهای این کشوربه اجرا گذاشته شده است.
دولت مونته نگرو نیز برای مقابله با شیوع ویروس کرونا ضمن بستن مرزهای کشور، سیستم حمل و نقل را متوقف و مدارس و دانشگاهها نیز تعطیل و هر گونه تجمع بزرگ را ممنوع کرده است.
مجارستان
مجارستان بعنوان یک کشور اروپایی عضو اتحادیه اروپا که با صربستان هم مرز می باشد و یکی از مراکز گردشگری برای گردشگران خارجی و دانشجویان به ویژه از کشور چین است، تدابیری را از جمله کاهش گردشگران خارجی، قرنطینه افراد مشکوک در مرزهای ورودی کشور، اسکان مسافران در ورود به کشور، ممانعت از تردد بین شهری و کشوری به ویژه برای دانشجویان داخلی و خارجی به اجرا گذاشته است.
لازم به ذکر است که مجارستان یکی از کشورهای بزرگ گردشگری در اتحادیه اروپا به شمار می رود. بیش از 17 میلیون گردشگر در سال از این کشور دیدن می کنند و گردشگری بعنوان یکی از منابع مهم اقتصادی در مجارستان محسوب می شود.
با توجه به اظهارات متخصصین و اپیدمیولوژیک ها می توان گفت که در حال حاضر بهترین و تنها راه مبارزه با گسترش ویروس کرونا؛ ماندن در خانه، رعایت فاصله دو متری بین افراد، استفاده از ماسک و تقویت سیستم ایمنی بدن است.
با توجه به اقداماتی که کشور چین انجام داده و توانسته است که از شیوع گسترده آن به مدت طولانی جلوگیری کند، می توان به تدابیری از جمله شناسایی مبتلایان به ویروس کرونا و قرنطینه آنان، ممانعت از خروج مردم در خیابان ها و ممنوعیت هر گونه تجمع اشاره کرد.
تاکنون در مجارستان دست کم 220 نفر به بیماری کرونا مبتلا شده و 10 نفر هم جان باخته اند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*