پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد در انتظار سخاوت آسمان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد در انتظار سخاوت آسمان

گچساران - ایرنا - این روزها که دشت ها و مزارع استان کهگیلویه و بویراحمد تشنه است کشاورزان استان چشم انتظار سخاوت آسمان و بارش باران برای انجام کشت محصولات زراعی پاییزه هستند.

به گزارش ایرنا، اگرچه باران یکی از نعمت های ناب خداوندی است که آن را از آسمان ارزانی زمینیان می کند اما برای کشاورزان دیم کار، باران فراتر از شست وشوی زمین، زدودن آلودگی های زیست محیطی و تماشا از پشت شیشه پنجره است.

کشاورزان در قید و بند چتر و خیس نشدن نیستند برای آنان سیراب شدن مزارع با بارش باران بهترین مژده است.

این روزها بهره برداران محصولات زراعی در کهگیلویه وبویراحمدی رزق و روزی خود را در بارش باران جست و جو می کنند و برای نزول آن دست به آسمان می برند.

در حالی که 45 روز از زمان شروع کشت پاییزه محصولات زراعی در استان گذشته تعداد زیادی از کشاورزان در انتظار بارش باران برای انجام کشت هستند.

آنان می گویند: با توجه به بالا بودن هزینه کشت شامل نهاده های کشاورزی و قیمت شخم با تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی نمی توانند ریسک کنند و تا باران نبارد دست به کاشت بزنند.

کشاورزان کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به تجربه تلخ سال های گذشته و نابودی هزاران تن محصول کشاورزی براثر دیرهنگام بودن بارندگی ها می گویند: باران نمی بارد و دست و دلمان به کشت نمی رود.

270 هزار هکتار زمین کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که 160 هزار هکتار آن زراعی است که از این میزان حداقل نیمی از آن به صورت دیم است. بهره برداران کهگیلویه و بویراحمد سالانه 910 هزار تن انواع محصول کشاورزی تولید می کنند که نیمی از آن محصولات زراعی است.

بارندگی نزدیک به صفر

به گفته هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد میانگین بارش باران در 6 ایستگاه هواشناسی استان در سال آبی جاری (اول مهر امسال تاکنون) نزدیک به صفر است.

در حالی که میانگین بارش باران در مدت مشابه پارسال بیش از 17 میلیمتر بود از ابتدای مهر ماه تا امروز در ایستگاه های هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد کمتر از نیم میلیمترباران باریده است.

پیش بینی باران

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به پیش بینی هواشناسی برای شروع بارش ها در دهه سوم آبان وتدوام آن در آخرین ماه پاییز و زمستان از کشاورزان استان خواست بدون نگرانی اقدام به کشت محصولات زراعی کنند.

شهرام عسکری افزود: دیم بودن بخش عمده ای از زمین های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد دلیل نگرانی بهره برداران برای انجام کشت پاییزه محصولات زراعی است.

روند کشت محصولات زراعی

وی بیان کرد: تاکنون گندم در سه هزار هکتار، جو در یکهزار هکتار و کلزا در 60 هکتار از مزارع استان کشت شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از رفع مشکل تامین کود در استان خبر داد و افزود: نهاده های کشاورزی شامل کود، بذر و سم به اندازه کافی خریداری و ذخیره شده و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

وی عنوان کرد: کشت پاییزه گندم آبی و دیم، کلزا و جو آبی و دیم در 130 هزار هکتار از مزارع استان پیش بینی شده است.

از 100 هزار هکتار زمین کشاورزی پیش بینی شده برای کشت پاییزه گندم در کهگیلویه و ویراحمد تنها 24 هزار هکتار آن آبی است.

ضد عفونی بذور

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای بهبود کیفیت محصولات کشاورزی چهار هزار و500 تن بذر گندم ضدعفونی و در اختیار کشاورزان قرار داده شده است.

حسین لایقی مطلق افزود: ضدعفونی بذور گندم برای پیشگیری از بیماری و بروز آفت انجام می شود که منجر به بهبود کیفیت آرد تولیدی نیز می شود.

استان 723 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد یک درصد مساحت ایران را در اختیار دارد. این استان با مساحتی حدود 16 هزار و 249 کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*