کشاورزی کردستان، ستاره ای که خوش درخشید / کردستان در توسعه سامانههای نوین آبیاری دومین استان کشور شد
تجهیز اراضی آبی به سیستمهای نوین آبیاری در استان کردستان به صورت جدی پیگیری شده و در نهایت حدود 26.5 درصد از کل اراضی تجهیز شده به سیستمهای نوین آبیاری این استان انجام گرفته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، بحران خشکسالی پدیده ای است که در دهه اخیر جهان و به خصوص کشورهایی همچون ایران که در منطقه خشک و نیمه خشک کره زمین واقع شده را با چالش های جدی مواجه کرده است.
بخش کشاورزی که منبع اصلی غذایی برای جوامع بشری محسوب می شود در شرایط خشکسالی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و آسیب های جدی می بیند به طوریکه کاهش آب های سطحی سبب می شود تا زارعان و باغداران و سایر بخش ها به برداشت بی رویه از سفره های زیر زمینی روی بیاورند.
در این میان برداشت بی رویه از سفره های آب زیر زمینی آن هم در شرایط خشکسالی یا کم بارشی سبب می شود تا این ذخایر ارزشمند در کمترین زمان نیست و نابود شوند چرا که شیوه برداشت از این منابع غیر علمی و سنتی بوده و خسارت ها را دوچندان می کند.
وسعت و استعدادهای سرزمینی کردستان، برای کشاورزی مناسب است و این بخش با اتکا به توانمندی های خود توان رفع مشکلات اشتغال و توسعه پایدار استان را دارد بطوریکه هم اکنون زندگی حدود 160 هزار بهره بردار با جمعیت تحت پوشش حدود 600 هزار نفری به این بخش وابسته است.
هرچند صنعت آبیاری نوین نیز از سال 1348 درایران شکل گرفته، اما در 2 دهه اخیر و به دلیل کم آبی و خشکسالی های متوالی روش آبیاری قطرهای به عنوان یکی از راه های مناسب برای کاهش مصرف آب کشاورزی رونق بیشتری گرفته است.
با وجود اینکه سطح اراضی آبی کردستان به نسبت میانگین کشور با حدود 10 درصد در پایینترین رتبه کشور قرار دارد اما با تلاشهای انجام یافته در چند سال گذشته این استان در رتبه اول کشور با حدود 40 درصد در زمینه تجهیز اراضی کشاورزی به سیستمهای نوین آبیاری قرار گرفته است.
تجهیز اراضی آبی به سیستمهای نوین آبیاری در استان کردستان به صورت جدی پیگیری شده و در نهایت حدود 26.5 درصد از کل اراضی تجهیز شده به سیستمهای نوین آبیاری این استان انجام گرفته است.
کردستان در توسعه سامانههای نوین آبیاری دومین استان کشور شد
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در اجرای طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری کردستان رتبه دوم را در بین استانهای مختلف کشور کسب کرد.
فرید سپری اظهار داشت: استانهای چهارمحال و بختیاری، کردستان و همدان از نظر درصد تطابق با فرآیندهای دستورالعمل اجرای طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری بیشترین امتیاز را کسب کردند.
وی اضافه کرد: امتیاز کردستان در تطابق با فرآیندهای دستورالعمل اجرای این طرح 95.3 بوده و متوسط امتیاز کشوری در این زمینه 79 بوده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اعلام کرد: 325 طرح توسعه سامانه نوین آبیاری در سطح یک هزار و 645 هکتار از اراضی استان امسال به اجرا درآمده و یا در حال اجرا است.
سپری با اشاره به اینکه سامانه آبیاری نوین در 478 هکتار از اراضی کشاورزی استان تاکنون اجرایی شده است، افزود: از این میزان 161 هکتار آبیاری بارانی، 114 هکتار آبیاری قطرهای و 203 هکتار هم آبیاری کم فشار بوده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر هم در یک هزار و 167 هکتار از اراضی کشاورزی استان شامل 606 هکتار آبیاری بارانی، 253 هکتار آبیاری قطرهای و 308 هکتار هم آبیای کم فشار در حال اجرا است.
با وجود اینکه کردستان از استانهای موفق در اجرای سیستمهای نوین آبیاری در اراضی آبی است اما انتظار میرود با توجه به اهمیت مصرف بهینه آب در اراضی کشاورزی سی آز بیشتری د ورزی در آزش اده از ی ورزی در ز زی ف آب برگزار شود دای ط روشی آری را ورزان .
انتهای پیام /