شنبه 9 اسفند 1404

کشت چغندرقند در خوزستان از برنامه پیش افتاد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کشت چغندرقند در خوزستان از برنامه پیش افتاد

اهواز - ایرنا - سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: کشت محصول راهبردی چغندرقند در سال زراعی 1400-1399 در استان برای نخستین بار از برنامه مصوب پیش افتاد.

تورج نوروزی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگارایرنا افزود: کشت مصوب چغندرقند در خوزستان در سال زراعی گذشته 13 هزار هکتار بوده که امسال این سطح به 15هزار هکتار افزایش یافت ولی کشاورزان به این سطح زیرکشت قانع نشدند و با افزایش سه هزارهکتاری کشت این محصول، آن را به 18هزار هکتار رساندند. وی سطح کشت این محصول را در یک دهه گذشته بی سابقه خواند و افزود: اقتصادی تربودن این محصول در مقایسه با گندم و ذرت و قراردادی بودن کشت آن با کارخانه‌های قند کشوردر افزایش سطح زیرکشت این محصول تاثیرگذار بوده است. سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان با بیان اینکه کشت چغندرقند از اوایل مهرماه شروع شده و هم اکنون به پایان رسیده، پیش بینی کرد در سال زراعی 1400-1399 حدود 1.1 تا 1.2میلیون تن چغندرقند در خوزستان برداشت شود که طبق برنامه همه‌ساله، به کارخانه‌های قند کرمانشاه، اسلام آباد، همدان، اصفهان، قزوین، مرودشت شیراز، شهرکرد و قند شوش حمل خواهد شد. ناکافی بودن کارخانه‌های قند درخوزستان و تحمیل هزینه سنگین حمل آن به سایر استان‌های کشوراز دغدغه همیشگی کشاورزان چغندرکار خوزستان است. قرار است تا سال 1401 کارخانه قند دزفول با ظرفیت روزانه 12هزار تن به بهره‌برداری برسد که کمک خوبی برای کشاورزان چغندرکار خوزستان خواهد بود.

مناطق دزفول، شوش، اندیمشک، شوشتر، بهبهان و اهواز از مناطق عمده کشت چغندرقند در خوزستان هستند. پارسال حدود 800هزار تن چغندر قند در خوزستان تولید و به هشت کارخانه قند کشور ارسال شد. فقدان زنجیره تولید، ناکافی بودن صنایع تکمیلی، فراوری و بسته بندی و در مجموع عدم سرمایه گذاری مناسب در این بخش از چالش‌های عمده بخش کشاورزی خوزستان است. خوزستان سالانه 17.2میلیون تن محصولات زراعی، باغی، شیلاتی، دامی و عسل به ارزش بیش از 290هزار میلیارد ریال تولید می‌کند.

*س_برچسب‌ها_س*