چهارشنبه 7 آذر 1403

کشورهای عضو اکو روادید مشترک صادر کنند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کشورهای عضو اکو روادید مشترک صادر کنند

تهران - ایرنا - وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی گسترده بین ایران و تاجیکستان، روابط گردشگری بین دو کشور باید در بالاترین سطح باشد.

علی‌اصغر مونسان در دیدار با نظام‌الدین زاهدی سفیر تاجیکستان در ایران با بیان این که اشتراکات فرهنگی بسیار گسترده بین ایران و تاجیکستان وجود دارد، گفت: با تلاش‌های رؤسای جمهور دو کشور در حال حاضر سطح روابط ایران و تاجیکستان روبه به ارتقاست و با توجه به مشترکات فرهنگی بسیار زیاد بین ایران و تاجیکستان روابط گردشگری دو کشور باید در بالاترین سطح باشد؛ اعتقاد دارم باید روادید بین دو کشور لغو شود و شرایط راحت‌تری برای سفر گردشگران این دو کشور فراهم شود.

گردشگری راهکاری برای مهربانی، صلح و دوستی

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خطاب به سفیر تاجیکستان در ایران اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که حوزه گردشگری از سیاست جداست؛ گردشگری علاوه بر کارکردهای اقتصادی راهکاری برای مهربانی، دوستی، رفاقت، صلح و نزدیکی ملت‌هاست.

وی همچنین اشاره کرد: در اجلاس اکو که در تاجیکستان برگزار شد پیشنهاد داده شد که آمادگی کامل برای میزبانی و پذیرایی از کشورهای عضو اکو را داریم، در این میان با توجه به اشتراکاتی که با تاجیکستان وجود دارد، آماده‌ایم تا سطح روابط گردشگری دو کشور افزایش یابد و تجربیات مختلف ایران به تاجیکستان انتقال پیدا کند.

مونسان اضافه کرد: در حوزه کاوش و مرمت آثار تاریخی، تهیه پرونده‌های مشترک ثبت جهانی، در حوزه صنایع‌دستی و این آمادگی را داریم تا تجربیات خود را در اختیار تاجیکستان قرار دهیم.

بوم‌گردی‌ها و بوتیک‌هتل‌ها، موضوع جدید در تأسیسات گردشگری

او افزود: ضمن این که در حوزه گردشگری نیز آمادگی انتقال این تجربیات را داریم. در حال حاضر 500 هتل در ایران در حال احداث است اما در کنار آن‌ها احداث بوم‌گردی‌ها و نیز احداث بوتیک‌هتل‌ها را به‌عنوان دو تجربه جدید در حوزه تأسیسات و اقامتگاه‌های گردشگری در دستور کار قراردادیم که مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی هم قرارگرفته است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر لغو روادید بین ایران و تاجیکستان بیان کرد: حتی پیشنهاد داده‌ایم، که کشورهای عضو اکو روادید مشترک صادر کنند چرا که اشتراکات فرهنگی زیادی بین این کشورها وجود دارد که آن‌ها را به هم نزدیک می‌کند.

صدور ویزای فرودگاهی برای 90 کشور

وی خاطرنشان کرد: قدم اول برای لغو روادید بین ایران و تاجیکستان و کشورهای عضو اکو می‌تواند لغو روادید گروهی باشد؛ ضمن این که در حال حاضر برای 90 کشور ویزای فرودگاهی صادر می‌کنیم.

اشتراکات فرهنگی، راهی برای توسعه گردشگری

نظام‌الدین زاهدی ادامه داد: بسترهای زیادی برای تقویت و ارتقای سطح گردشگری دو کشور وجود دارد چرا که ایران و تاجیکستان دارای اشتراکات فرهنگی، تاریخی و دینی زیادی با هم هستند و زبان و گویش مردم دو کشور نیز باهم مشترک است.

او افزود: علاوه بر این مفاخر علمی و فرهنگی مشترک نیز داریم که این مسائل ایجاب می‌کند تا سطح روابط دو کشور خصوصا در حوزه گردشگری ارتقا یابد.

سفیر تاجیکستان خاطرنشان کرد: گردشگری در تاجیکستان مورد حمایت جدی دولت است به‌طوری‌که واردات تجهیزات و ماشین‌آلات گردشگری به این کشور از تمامی مالیات‌ها معاف است. در حوزه گردشگری نیازمند استفاده از تجربه ایرانیان هستیم و برای پذیرایی از سرمایه‌گذاران ایرانی آمادگی کامل داریم.

بزرگی ایران به بزرگی فرهنگ آن است

او ادامه داد: بزرگی ایران به بزرگی فرهنگ و میراث‌فرهنگی آن است و از این که بتوانیم روابط خود را با ایران گسترش دهیم استقبال خواهیم کرد.

زاهدی یادآور شد: به‌منظور تقویت روابط بین دو کشور برنامه‌های خوبی را تدارک دیده‌ایم که از آن جمله می‌توان به برگزاری نمایشگاه معماری و آثار تاریخی شهر دوشنبه در تهران اشاره کرد؛ ضمن این که سال 2021 سی‌امین سالگرد استقلال تاجیکستان است و بر همین اساس برنامه‌هایی را برای تقویت روابط با کشورهایی مانند ایران در نظر گرفته‌ایم.

برگزاری نوروزگاه مشترک بین ایران، تاجیکستان و افغانستان

ولی تیموری معاون گردشگری کشور نیز در این نشست با اشاره به همکاری‌های ایران و تاجیکستان در حوزه گردشگری گفت: بر اساس پیشنهاد مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در اجلاس اکو در خصوص لغو روادید بین کشورهای عضو اکو، موضوع لغو روادید گروهی با کشورهای عضو اکو را پیگیری می‌کنیم.

ولی تیموری افزود: ضمن این که امسال چهارمین جشنواره غذا با حضور کشورهای عضو اکو در زنجان برگزار خواهد شد.

او یادآور شد: در همین رابطه تور اپراتورهای فعال کشورهای عضو اکو در سفر به ایران از تهران، ساری و اردبیل بازدید خواهند کرد.

معاون گردشگری خاطرنشان کرد: با هدف تقویت همکاری‌های فرهنگی و توسعه گردشگری بین دو کشور، پیشنهاد برگزاری مراسم نوروزگاه مشترک با حضور ایران، افغانستان و تاجیکستان را داریم که این مراسم در نوروز 99 می‌تواند در یکی از شهرهای این سه کشور برگزار شود.

روابط فرهنگی ایران و تاجیکستان

بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی دو کشور از روابط نزدیکی بهره برده‌اند. تاجیکستان به عنوان یک کشور مسلمان و فارسی‌زبان ارتباطات فرهنگی، اجتماعی، و سیاسی وسیعی با ایران دارد.

گسترش روابط سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان، مشترکات فرهنگی هنوز هم به عنوان اساسی ترین زمینه تحکیم پیوندها میان مردم این دو کشور محسوب می شود زیرا ریشه های تاریخی یکسان، زبان مشترک و دین واحد در کنار تشابه سنت ها، آیین ها و باورهای اجتماعی ملی و محلی، شرایط بی بدیلی را برای توسعه بیش از پیش مناسبات فرهنگی میان دو کشور فراهم آورده است.

در پی استقلال جمهوری تاجیکستان در 9 سپتامبر 1991، جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که استقلال تاجیکستان را به رسمیت شناخت و سفارت خود را در شهر دوشنبه افتتاح کرد. در تبیین روابط بین دو ملت ایران و تاجیکستان فرهنگ می تواند نقش مهم و اساسی داشته باشد. ایران و تاجیکستان از لحاظ تاریخ، ارزش ها و سنت ها زمینه های مشترک و طولانی دارند.

*س_برچسب‌ها_س*