کلاهبرداری با رمز اغتشاش
راههای کسب درآمد روزبهروز افزایش پیدا میکند و به موازات آن هم کلاهبرداریها تنوعی در همان اندازه دارد. کلاهبرداران نبض جامعه و بازار را همزمان در دست دارند. به محض هر تغییر و تحولی، آنها شیوهای در همان زمینه میسازند. وقتی قرار است دلار به ازای هر شهروند به فروش برسد، شاخه اجاره کارت ملی تشکیل میشود و وقتی پای اعتراضات در میان است، آنها دست پیش میگیرند و به بهانه تشکیل پرونده...
فتا اعلام کرده است گروه سنی که فریب میخورد، روز بهروز جوانتر میشود و حالا به زیر 30 سال رسیدهاند. با رونق شبکههای اجتماعی و فعالیت شرکتهای اینترنتی و بهخصوص رمزارزها، تعداد شکایات شهروندان افزایش یافته است. آنها اموالشان را از دست دادهاند یا به دست خود یا حسابهایشان خالی شده است. طرح پانزی، از شیوههایی بود که موسسات مالی ارز دیجیتال برای کلاهبرداری استفاده میکردند. آنها سودی بالاتر از نرخ رمزارزها به دارندگان آن میدادند، فارغ از قیمت روز آن. این شیوه میتواند مشتریان زیادی را جلب کند، مشتریانی که اطلاعات داراییهایشان که رمز است، در اختیار مدیران شرکت است. ماههای اول سود طبق وعده واریز میشود، آن هم از صدقه سر مشتریان جدید، اما در نقطهای بازارشان اشباع میشود و دیگر توان پرداخت ندارند و اعلام ورشکستگی میکنند. این طرح پانزی آغاز روزهای سیاه ورشکستگی و شکایت است. رامین پاشایی، معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا، در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» میگوید: «در حوزه جرایم سایبری، در همه طیفهای سنی و گروههای جمعیتی مال باخته و قربانی داریم. بیشترین فریب خوردگان سایتهای شرطبندی، رمزارزها و قمار، جوانان زیر گروه سنی 30 سال هستند. البته در حوزه شرطبندی و قمار گروه سنی خیلی پایینتر از این عدد است.» اجاره کارت ملی در بازار از هفتهای 700 تا 800هزار تومان است. کارتهای اجارهای هر نوع قابلیتی دارند از خرید دلارهای سهمیهای تا فرار مالیاتی. به گفته سرهنگ پاشایی، کارتهای اجارهای برای انجام انواع کارهای مجرمانه در فضای مجازی استفاده میشود. جوانان نیز اولین گروهی هستند که وارد این بازار میشوند. در جریان ناآرامیهای اخیر، فرصت برای دستهای از کلاهبرداران ایجاد شد تا با ارسال پیامکهایی به شهروندان، حسابهای آنها را خالی کنند. معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا، میگوید: «در این شیوه و شگرد، کلاهبرداران با ارسال پیامک تهدیدآمیز، رعب وحشت ایجاد میکنند مبنی بر اینکه پرونده اغتشاشات شما تعیین و خط تلفن شما در اغتشاشات مشخص شده است.» در بخشی از این پیام یک لینک وجود دارد که از مشترک میخواهد با کلیک بر آن، به پروندهتان دسترسی پیدا کنید. معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا میگوید: «همه این پیامکها دروغ است. هیچ نهاد امنیتی و قضایی برای برقراری ارتباط با کاربر، از تلفن شخصی اقدام نمیکند. شهروندان باید بدانند پیامها از تلفن شخصی که از آنها میخواهد مبلغی هر چند به میزان 5 تا 10هزار تومان واریز کنند، حتما کلاهبرداری است.»
به گفته او، در صورت نصب لینک، به تنظیمات امنیتی گوشیتان بروید و گوشی را به تنظیمات کارخانه برگردانید. چون نسخههای بدافزاری به گونهای نوشته میشود که با پاککردن نرمافزار پاک نمیشود و با وجود سورسهای نرمافزار در گوشی احتمال جاسوسی و اخاذی از گوشی تلفن همراه وجود دارد.
--> اخبار مرتبط