یک‌شنبه 4 آذر 1403

کلاهبرداری در پیام‌رسان‌های ایرانی | روی لینک‌های جعلی کلیک نکنید!

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
کلاهبرداری در پیام‌رسان‌های ایرانی | روی لینک‌های جعلی کلیک نکنید!

سازمان‌ها و مراجع قانونی و رسمی برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود از طریق سامانه‌های پوششی با عنوان Mask استفاده کنند؛ به هیچ عنوان شهروندان به پیام‌های ارسال‌شده از طریق شماره تلفن و یا حساب‌های کاربری نامعتبر و شخصی اطمینان نکنند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا گفت: بر اساس رصد فضای مجازی و شکواییه‌های قضائی واصله به پلیس فتا، مجرمان سایبری از پیام رسان‌های بومی و غیربومی برای مقاصد کلاهبرداری استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ رامین پاشایی پلیس گفت: بر اساس رصدهای صورت گرفته در فضای مجازی و مستند به شکواییه ها و گزارش‌های مردمی واصله به پلیس فتا مشخص است مجرمان سایبری به منظور اعمال مقاصد شوم خود، خود با ایجاد حساب کاربری مختلف در پیام رسان های بومی و غیر بومی با عنوان "مأمور قلابی ابلاغ قضائی و یا نماینده سایر سازمان‌های ذی ربط مانند سازمان هدفمندی یارانه‌ها، وزارت صمت و..." اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

وی افزود: در این شگرد افراد مجرم با ارسال پیام‌های حاوی لینک‌های آلوده و جعلی، با ارسال محتواهای مختلف به حساب کاربری افراد در پیام رسان ها با مضامینی شامل ثبت شکواییه قضائی بر علیه شما، صدور حکم جلب، قطع یارانه و ریجستری گوشی تلفن همراه و پیوست لینک جعلی در صدد قانع سازی کاربران مبنی بر بارگیری و نصب لینک‌های آلوده بر روی گوشی تلفن همراه خود به منظور آلوده سازی و دسترسی غیر مجاز به حساب کاربری، حساب بانکی و مالی آنان هستند.

این مقام مسئول ادامه داد: مجرمان سایبری در ایام اخیر نیز از بسته پیام رسان های بومی با حساب‌های کاربری مختلف و یا سرقت حساب‌های کاربری سایر افراد، پیام‌هایی با مضامین مشابه برای هموطنان ارسال کرده‌اند که ضمن شناسایی آنان پرونده‌های قضائی تشکیل و در حال پیگیری است.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا تصریح کرد: با اقدامات متعدد و گسترده در حوزه اطلاع رسانی و هشداردهی از سوی پلیس فتا که با همکاری اصحاب رسانه و خبرگزاری‌ها حاصل شد در این راستا سطح دانش فنی و رسانه‌ای هموطنان در حوزه جرایم سایبری افزایش قابل قبولی یافته است لیکن با توجه به ترفندهای پیچیده مجرمان سایبری نیاز است هموطنان همواره این مطالب را مد نظر قرار دهند.

سرهنگ پاشایی بیان کرد: سازمان‌ها و مراجع قانونی و رسمی برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود از طریق سامانه‌های پوششی با عنوان Mask استفاده کنند؛ به هیچ عنوان شهروندان به پیام‌های ارسال‌شده از طریق شماره تلفن و یا حساب‌های کاربری نامعتبر و شخصی اطمینان نکنند زیرا تنها مرجع رسمی ارسال ابلاغیه‌های قضائی سامانه Adliran است.

منبع: مهر هم اکنون دیگران می خوانند 9 اسفند 1401 - 12:20

بیشتر بخوانید

کلاهبرداری در پیام‌رسان‌های ایرانی | روی لینک‌های جعلی کلیک نکنید! 2