کمیسیون ماده 100 کارایی لازم در برخورد با تخلفات ساختمانی را ندارد
تهران - ایرنا - معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران گفت: کمیسیون ماده 100 کارایی لازم را در برخورد با تخلفات ساختمانی ندارد و باید اصلاح شود.
عبدالرضا گلپایگانی روز شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: کمیسیون ماده 100 یا قانون ماده 100، بازدارندگی لازم برای مقابله با ساخت و ساز غیر مجاز و تخلف در این روند را ندارد و ارباب رجوع را به سمت جریمه شدن پیش می برد.
وی یادآورشد: تمایل قانونگذار در زمان تنظیم این قانون اغلب به سمت جریمه بوده است و این روند باعث برهم خوردن نظم در ساخت و سازها می شود.
گلپایگانی اظهارداشت: قانون باید به ابزاری برای پایبند سازی مردم و سازندگان در اجرای پروژه ها تبدیل شود و از تخلف جلوگیری کند اما قانون ماده 100 در این زمینه کارایی لازم را ندارد.
معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران گفت: در صورتی که با هر کدام از بخش ها در زمان وقوع تخلف، از ابتدا برخورد شود، می توان به بازدارندگی قانون امیدوار بود اما در عمل با وقوع تخلفات، فقط مهندس ناظر که توان لازم را برای مقابله ندارد، برخورد می شود.
وی خاطرنشان کرد: بحث درآمد ناشی از جرایم ماده 100 نسبت به کل درآمد شهرداری به یک درصد نمی رسد و 85 درصد آراء منجر به قلع و قمع و بازگشت به وضع مجاز می شود و در زمان اجرا اگر بازدارندگی لازم را داشته باشد، حتما موثرتر است.
گلپایگانی ادامه داد: در ماده 100 بر نظارت مامور شهرداری چندان توجهی نشده است، از همین رو شهرداری طرح اصلاحی خود برای این قانون را آماده، تدوین و پیگیری کرد و اکنون در دولت و مجلس در دست بررسی است.
به گزارش ایرنا، طبق ماده کنونی 100 قانون شهرداریها، مالکان اراضی و املاک واقع در محدوده خدماتی باید قبل از ساختوساز از شهرداریها پروانه ساختمان بگیرند و شهرداریها موظف هستند از طریق مأموران خود از عملیات ساختمانی بدون پروانه یا خلاف پروانه در زمین محصور یا غیرمحصور جلوگیری کنند. در صورت خلاف این ماده، همانطور که در ماده 100 اشاره شده است، جلوی آنها گرفته میشود و عاملان برای رسیدگی به کمیسیون ماده 100 ارجاع داده میشوند.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران گفت: رویدادها در بستر محیطی باید منطبق با ارزش های محیطی و معماری باشد، تا فضایی دلنشین برای ساکنان آن ایجاد کند.
وی اضافه کرد: سعی شده است که همواره ارتقای کیفیت و رفع مشکلات مردم به ویژه در مناطق جنوبی شهر، تکمیل اسناد توسعه ای و ایجاد قلمرو عمومی در پروژه ها مد نظر و از اولویت های شهری باشد.
گلپایگانی اعلام کرد: باید به سمت نظم و انضباط در اجرای پروژه ها و تصویب قوانین پیش برویم و اگر تصمیم های آنی اساس کار ما را تشکیل دهند حتما در یک مجموعه بسیار پیچیده که با دارایی، جان و مال مردم ارتباط دارد، دچار خطا می شویم و هرچه به استناد قانونی پایبند تر باشیم، کار بادوام تری انجام می شود.
معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران گفت: در همین زمینه شفاف سازی، امکان صدور پروانهالکترونیکی شده و تمام فرایند آن در سامانه تهران من قرار دارد و ارباب رجوع فقط باید یک بار مراجعه حضوری برای تطبیق اسناد داشته باشد.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار بحث بهسازی لحظه ای برای کسانی که توان نوسازی ساختمان هایشان را ندارند، در دستور کار قرار گرفت، تاکید کرد: این اقدامی برای حفاظت از سلامتی و جان مردم در زمان وقوع زلزله و کاهش خسارت آن در بافت های فرسوده و نا ایمن است.
گلپایگانی در خصوص مقابله با گودهای پر خطر رها شده نیز بیان کرد: گودهای پر خطر و رها شده شناسایی شده است و در تلاش هستیم تا با حکم قضایی تعداد این نوع گودها را به صفر برسانیم.
معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران در مورد ساختمان های کوچک مقیاسی که برای تامین منزل اقشار کم درآمد پیشنهاد شده بود نیز گفت: این طرح که هدف آن برای اجاره دهی به زوج های جوان و اقشار کم درآمد پیش بینی شده بود، مورد موافقت وزارت راه و شهرسازی واقع نشد و همچنان در حال پیگیری آن هستیم.
*س_برچسبها_س*