سه‌شنبه 15 آبان 1403

کنفرانس بین المللی نقش معرفت دینی در علوم انسانی درقم آغاز به کار کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کنفرانس بین المللی نقش معرفت دینی در علوم انسانی درقم آغاز به کار کرد

قم - ایرنا - کنفرانس بین المللی «نقش معرفت دینی در علوم انسانی؛ از گفتگو تا تأسیس علم دینی» با سخنرانی و ارایه مقاله 29 اندیشمند برجسته داخلی و خارجی به صورت وبیناری در قالب پنج پنل تخصصی روز پنجشنبه در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم آغاز به کار کرد.

رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در آئین افتتاحیه این کنفرانس بین المللی با تاکید بر نگاه کاربردی به علوم انسانی گفت: این پژوهشگاه به دنبال خلق علوم انسانی اسلامی با توانایی حل مسائل اساسی جامعه است.

حجت الاسلام و المسلمین علیمحمد حکیمیان، با تاکید بر اینکه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پیشگام در تولید علوم انسانی کاربردی است،‌ادامه داد: این پژوهشگاه با انتشار بیش از 540 عنوان کتاب که 154 عنوان آن در سطوح عالی دانشگاهی تدریس و 250 عنوان آن نیز منبع اساتید و دانشجویان کارشناسی ارشد است، توانسته جایگاه علمی خود را در کشور کسب کند.

وی با اشاره به راه اندازی یک مجموعه راهبردی برای رفع معضل اعتیاد و طلاق با کمک استانداری و پارک علم و فناوری استان هرمزگان گفت: در استان قم نیز با راه اندازی یک دفتر تسهیل گری 25 هزار نفر از اهالی منطقه امین آباد قم می توانند مسائل حاد اجتماعی و خانوادگی خود را در این دفتر حل و فصل کنند.

دبیر کنفرانس نقش معرفت دینی در علوم انسانی نیز در این افتتاحیه گفت: با وجود تمام محدودیت های ناشی از شیوع کرونا، دبیرخانه این کنفرانس موفق به پذیرش بیش از 50 مقاله داخلی و خارجی ارزشمند شده است که از این میان 30 مقاله پذیرفته شده و در قالب پنل های تخصصی ارایه می شود.

مهدی نصیری با بیان اینکه برنامه ریزی برای کنفرانس بیش از 8 ماه طول کشیده است گفت: خوشبختانه این کنفرانس علاوه بر دریافت مجوزهای رسمی داخلی توانسته مجوز بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) را هم دریافت کند و مقالات پذیرفته شده نیز در سایت رسمی پژوهشگاه بارگذاری خواهد شد.

وی از برگزاری 6 پیش نشست تا قبل از همایش اصلی خبرداد و گفت: این پیش نشست ها بر اساس دو محور تعریف علم دینی و ابعاد و شاخصه های آن و روش شناسی در معرفت دینی طراحی و ارایه شده بود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به حضور 29 سخنران و ارایه گر مقالات علمی در طول برگزاری کنفرانس اشاره کرد و گفت: در این میان 9 تن از اساتید برجسته بین المللی حوزه علوم انسانی سخنرانی خواهند کرد و 5 پنل تخصصی نیز از 29 مهرماه تا 7 آبان ماه در حال برگزاری است.

عناوین روزهای این کنفرانس شامل؛ مدیریت و روانشناسی (29 مهرماه)، علم دینی و دانش مسلمین (30 مهرماه)، فلسفه علوم انسانی (3 آبان ماه) و فلسفه جامعه شناسی (7 آبان ماه) است.

در این نشست های تخصصی 9 تن از اساتید و اندیشمندان برجسته خارجی به موضوعاتی چون: ویتگنشتاین، معرفت شناسی و نزاع اخباری و اصولی در اسلام شیعه؛ عرفت درونی و بیرونی در جامعه شناسی با نگاهی به مفاهیم کلیدی در اسلام و مسیحیت، دین، معنویت و سلامت: کارکردهای کلینیکال و پژوهشی، دیدگاه های پنج دین مهم دنیا درباره مدیریت؛ کارکردهای معرفت شناختی دین برای مدیریت و غیره خواهند پرداخت.

پژوهشگاه حوزه و دانشگاه زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با 4 پژوهشکده حوزه علوم انسانی در قم فعالیت می کند.

*س_برچسب‌ها_س*