شنبه 3 آذر 1403

کیت تشخیص بیماری سِل رونمایی خواهد شد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کیت تشخیص بیماری سِل رونمایی خواهد شد

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، جواد محمدی رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری درخصوص دستیابی به تکنولوژی تولید کیت‌های دامپزشکی تشخیص بیماری شبه سل در نشخوارکنندگان با مجله علمی «روزنه» رادیو گفت وگو مصاحبه کرد.

محمدی گفت: تولید این کیت نوعی علم نافع است که به اقتصاد دانش بنیان و ارتباط صنعت با دانشگاه و اقتصاد دامپروران کمک می‌کند.

وی افزود: کیت تشخیص بیماری شبه سل برای اولین بار در ایران برای نشخوارکنندگان مانند گاو و گوسفند و شتر تولید شده و بیماری شبه سل هم بیماری است که می‌تواند به جمع بزرگی از دام آسیب بزند کمااینکه بین 25 تا 30 درصد دام در دامداری‌ها به بیماری شبه سل مبتلا هستند و در صورت عدم تشخیص می‌تواند دامداران را ورشکسته کند.

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اشاره به اینکه فقط سه کشور آمریکا، سوئیس و فرانسه این تکنولوژی را در اختیار دارند اظهارکرد: در شرایطی که واردات این کیت‌ها به سختی صورت می‌گیرد ما با هسته‌ی فناور سه نفره از دانشمندان برجسته کشورمان توانستیم این تکنولوژی را کاملاً بومی سازی کرده و مواد مورد نیاز برای تولید کیت‌ها را نیز در داخل تأمین کنیم.

محمدی از تولید نیمه صنعتی این کیت‌های تشخیصی تا پایان آذرماه خبرداد و عنوان کرد: ما این کیت‌ها را تا سال آینده به تولید انبوه خواهیم رساند و کشور را از واردات این کیت تشخیصی بی نیاز می‌کنیم.

وی با اعلام اینکه کیت یون، کیت تب مالت و کیت لوکوز هم اکنون در حال تولید هستند گفت: علاوه بر اینکه خود دام از این بیماری آسیب می‌بیند و دامدار هم ورشکسته خواهد شد بیماری «یون» می‌تواند به انسان نیز سرایت کند چون این بیماری حتی با پاستوریزه کردن محصولات لبنی هم از بین نمی‌رود اما با تشخیص به موقع بیماری و خروج دام‌های مبتلا از دامداری‌ها، قابل کنترل است.

محمدی اضافه کرد: قیمت کیت‌های تشخیصی ما یک چهارم قیمت بازار خارجی است و هیچ محدودیتی هم برای این محصول نداریم.

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در پایان عنوان کرد: این پژوهشگاه به زودی از کیت تشخیصی سل در انسان نیز رونمایی خواهد کرد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کیبت سل بیماری سل مهندسی ژنتیک این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است