دوشنبه 5 آذر 1403

گام بلند دولت مردمی ایران قوی برای بین‌المللی شدن هرمزگان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
گام بلند دولت مردمی ایران قوی برای بین‌المللی شدن هرمزگان

استاندار هرمزگان در یادداشتی از استان هرمزگان به عنوان دروازه پیشرفت ایران در کانون اجرای سیاست راهبردی دولت سیزدهم برای توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه یاد کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ مهدی دوستی استاندار هرمزگان در یادداشتی نوشت: توسعه روابط و همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه، به عنوان یکی از سیاست‌های راهبردی دولت سیزدهم، طی ماه های اخیر به طور جدی از سوی مجموعه دولت در استان هرمزگان، مورد پیگیری قرار گرفته و دروازه پیشرفت ایران را در کانون توجهات بین‌المللی قرار داده است و اکنون برگزاری اجلاس شورای نمایندگان دائم کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو به میزبانی استان هرمزگان در روزهای 11 و 12 اسفند ماه، فرصتی برای معرفی فرصت‌ها و مزیت‌های اقتصادی هرمزگان به جغرافیای گسترده اکو و گامی بلند توسط دولت مردمی ایران قوی در راه بین‌المللی شدن هرمزگان در راستای توسعه این استان، محسوب می‌شود.

هرمزگان به عنوان دروازه پیشرفت ایران، با قرار گرفتن در منطقه بسیار مهم و استراتژیک خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، استانی سرشار از ظرفیت‌های فراوان و از قطب‌های اصلی اقتصادی، انرژی، تجاری و صادرات و واردات کالا در جمهوری اسلامی ایران است.

توسعه روابط کشورمان با کشورهای همسایه و منطقه از سیاست‌های اصلی دولت سیزدهم به شمار می‌رود که اهتمام و توجه جدی طی ماه های اخیر و پس از آغاز فعالیت دولت سیزدهم نسبت به آن صورت گرفته است.

اینجانب طی ماه های اخیر و پس از انتصاب و آغاز فعالیت خود به عنوان استاندار هرمزگان، اجرای این سیاست دولت سیزدهم را در دستور کار قرار داده و توسعه روابط و همکاری‌های اقتصادی به خصوص با کشورهای همسایه و منطقه از طریق استان هرمزگان را به طور جدی به عنوان اولویت مجموعه مدیریت عالی استان، مورد پیگیری قرار دادیم.

دیدارهای متعدد با سفرا و مقامات کشورهای مختلف، برگزاری جلسات وبیناری با سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف و گفت‌وگو و مذاکره در راستای همکاری‌های اقتصادی بین‌المللی در هرمزگان، فرصت‌ها و مزیت‌های اقتصادی این استان را در کانون توجهات بین‌المللی قرار داده است و در ادامه این روند، استان هرمزگان طی هفته جاری میزبان نمایندگان دائم 10 کشور عضو اکو است که به‌نوعی اجلاس آینده نگری اقتصادی برای ایران محسوب می‌شود.

شورای نمایندگان دائم کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو، بازوی اجرایی شورای وزیران این سازمان است و این بار اجلاس شورای نمایندگان این سازمان به میزبانی استان هرمزگان، در روزهای 11 و 12 اسفندماه در شهر بندرعباس برگزار خواهد شد.

این اجلاس علاوه بر اینکه به تقویت دیپلماسی منطقه‌ای و همکاری های اقتصادی و روابط کشورمان با همسایگان کمک می‌کند، دستاوردهای بسیار خوبی برای استان هرمزگان خواهد داشت.

بازدید سفرا و رایزن‌های اقتصادی از ظرفیت‌های ترانزیتی و دیدار با فعالان اقتصادی بخش خصوصی می‌تواند به توسعه روابط تجاری کشورمان از طریق استان هرمزگان با این کشورها کمک شایانی کند.

سازمان همکاری اقتصادی اکو شامل 10 کشور جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان است و در مجموع اهدافی را شامل توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو، پیشبرد تجارت بین منطقه ای، نقش بزرگتر منطقه اکو در رشد تجارت جهانی، همگرایی تدریجی اقتصاد کشورهای عضو با اقتصاد جهانی، توسعه حمل و نقل و پیوند زیربنای ارتباطی کشورهای عضو با یکدیگر و جهان خارج، آزاد سازی اقتصادی و خصوصی سازی، استفاده موثر از پتانسیل های کشاورزی و صنعتی منطقه اکو، گسترش تجارت درون منطقه ای و فرامنطقه ای و حذف موانع تجاری، ارتقاء همکاری های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، فنی و علمی، توسعه زیربناهای حمل و نقل و ارتباطات، توسعه همگرایی بخش دولتی و خصوصی با تاکید بر آزادسازی اقتصادی، تدوین برنامه مشترک جهت توسعه منابع انسانی و بهره برداری از منابع طبیعی را پیگیری می‌کند.

برگزاری اجلاس نمایندگان دائم کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در هرمزگان به ریاست دبیرکل اکو در روزهای 11 و 12 اسفندماه در شهر بندرعباس و نشست های مشترک با سفرا و رایزن‌های اقتصادی کشورهای عضو اکو، می تواند فرصت مناسبی برای طرح موضوعات استان هرمزگان و مزیت‌های مهمی همچون جایگاه تاریخی، سواحل طولانی، دسترسی به آب‌های آزاد، سرزمین های محصور در خشکی و قابلیت‌های ترانزیتی باشد.

امکانات موجود و وضعیت پس‌کرانه بنادر بسیار موثرتر از تجهیزات و یا ظرفیت بنادر هستند و علاوه بر برنامه هایی که دولت و سازمان بنادر و دریانوردی برای توسعه زیرساخت‌های بندری و نوسازی تجهیزات دارد، توسعه امکانات پس‌کرانه یک گام موثر در این حوزه خواهد بود و برگزاری این اجلاس یک گام موثر تسریعی در این مسیر محسوب می شود.

در این مدت نشست‌های متعدد با سفرا و سرمایه گذاران کشورهای حوزه CIS از جمله قرقیزستان، ارمنستان و تاجیکستان با محوریت استفاده از ظرفیت بندر و پسکرانه بندر شهید رجایی برگزار شده است و باید توجه داشته باشیم که بین‌المللی شدن هرمزگان مهمترین گام در توسعه استان است و حتماً باید این گام اجرایی شود چرا که ما نمی توانیم صرفاً با راهبردهای داخلی و فعالیت های دریایی به رشد قابل توجهی دست یابیم و باید بتوانیم این ظرفیت را فعال کنیم.

راه‌اندازی دفاتر شرکت‌های بزرگ کشورهای عضو اکو و همسایه ایران در استان هرمزگان از دیگر موضوعات مطرح شده در مذاکرات با سفرای کشورها طی چهار ماه گذشته بوده و این مذاکرات پیشرفت‌های خوبی داشته و با توجه به راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم برای توسعه روابط اقتصادی، این اتفاق می تواند به تعمیق روابط با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه بیانجامد و بسیار پیش برنده باشد؛ استفاده از ظرفیت پسکرانه و بندر شهید رجایی برای ترانزیت کالاهای مورد نیاز همسایگان نیز می تواند گام موثری در راستای توسعه روابط اقتصادی با کشورها باشد.

یقین دارم استان هرمزگان می‌تواند بستر مناسبی را برای صادرات مجدد فراهم کند و تمام ظرفیت های خشکی، دریایی و جزایر استان باید فعال شود. بنابر این امیدوارم با توجه به پیش بینی نشست‌های جداگانه رایزنان اقتصادی و سفرای کشورها با بخش خصوصی، همکاری های دپ یا چند جانبه منطقه ای در استان توسعه یابد.

در بخش دولتی نیز با توجه به دستور کارهای مشخص، با هر یک از سفرای عضو اکو نشست‌هایی در حاشیه اجلاس برگزار و سند جامع اقتصادی و سرمایه گذاری استان نیز رونمایی می شود.

در تدوین این سند، مشوق‌هایی برای سرمایه گذاران مختلف در سطوح خرد، میانی، کلان واستراتژیک پیش بینی شده است که این اطلاعات در اختیار سفرای کشورها قرار خواهد گرفت و سفرای کشورها با نیازسنجی ذائقه بازار، اطلاعات جدید را در کارگروه‌هایی که تشکیل شده در اختیار ما قرار خواهند داد.

ما باید بیشترین بهره را از تحولات جهانی ببریم و با فوریت از این فرصت‌ها در راستای منافع کشور و استان هرمزگان استفاده شود و در نشست اخیری هم که با معاون وزارت اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری برگزار شد، توسط این مقام مسئول بر اینکه هرمزگان در حوزه اقدامات مربوط به جذب سرمایه‌گذاری پیشرو است، اذعان شد.

همچنین برای معرفی جاذبه‌ها و شناساندن دُرِ گرانبهای خلیج فارس «استان هرمزگان» به زبان های مختلف دنیا ویدئو کلیپ هایی در حال آماده شدن است.

به امید خداوند متعال، با این اقدامات و توسعه و تداوم آن، هرمزگان استانی بین‌المللی خواهد شد.

انتهای یادداشت /