پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

گذر از نایابی ماسک و مواد ضدعفونی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع

تبریز - ایرنا - در شرایطی که روزهای نخست شیوع کرونا، یافتن ماسک و مواد ضدعفونی از دغدغه‌های اصلی مردم آذربایجان‌شرقی محسوب می‌شد، این 2 قلم کالای بهداشتی این روزها به وفور پیدا می‌شود.

به گزارش ایرنا، این روزها شبح نایابی ماسک و مواد ضدعفونی از سر مردم دور شده و این دو کالا به مقدار کافی، به ویژه بیرون از داروخانه ها، یافت می شود.

امروزه سوپرمارکت ها و مغازه های فروش وسایل بهداشتی در حجم بالایی، ماسک و ضدعفونی عرضه می کنند که حداقل از بعد روانی، یکی از دغدغه های ذهنی اصلی شهروندان در مواجهه با دشواری های کرونا را رفع می کند.

بروز این شرایط مدیون تغییر خطوط تولید، ایجاد خط های جدید تولید و اقدام جهادی در زمینه تهیه و عرضه ماسک و مواد ضدعفونی بوده است.

بدیهی است که اقداماتی از قبیل اهدای 10 هزار جفت دستکش لاتکس توسط شهرداری مراغه به دانشگاه علوم پزشکی این شهر نیز در رفع مشکل کمبود کالاهای بهداشتی مرتبط با کرونا موثر است.

در جهاد برای رفع کمبود کلاهای بهداشتی در آذربایجان شرقی همه پیشگام شده اند، به گونه که بنا بر اعلام اداره کل آموزش و پرورش استان تنها در کانون های فرهنگی - تربیتی این خطه تاکنون 30 هزار عدد ماسک و پنج هزار دست لباس ایزوله بیمارستانی تولید شده است.

البته ورود به عرصه تولید کالاهای بهداشتی منحصر به تبریز نبوده و شهرستان ها نیز در این حوزه گام های خوبی برداشته اند، به گونه ای که روزانه بیش از یکهزار عدد ماسک به همت حوزه شهدای زینبیه ترکمانچای میانه، در کارگاه های خانگی توسط خواهران بسیجی دوخت و عرضه می‌شود.

این در حالی است که به تازگی یک واحد تولیدی با ظرفیت تولید روزانه یکهزار دست لباس بیمارستانی نیز با 100 نفر شاغل فعالیت خود را در منطقه آزاد ارس آغاز کرد.

در همین حال صنعتگران آذربایجان شرقی نیز برای کمک به کنترل شیوع کرونا پای در میدان نهاده اند و تونل ضدعفونی کننده هوشمند نیز برای نخستین بار در کشور در گروه صنعتی ماشین‌سازی تبریز ساخته شد.

از سوی دیگر سپاه عشاورا نیز از همان ابتدای شیوع کرونا و برای کمک به رفع مشکل کمبود کالاهای بهداشتی 167 کارگاه تولید ماسک را در سطح آذربایجان شرقی فعال کرده که روزانه افزون بر 50 هزار عدد ماسک تولید می کنند.

دستگاه تولید ماسک در تبریز

ساخت دستگاه تولید ماسک تنفسی در تبریز

برای نخستین بار در کشور، تیمی متشکل از 10 نفر از جوانان متخصص آذربایجان‌شرقی در قالب یک شرکت و در مدت یک ماه موفق به ساخت دستگاه تولید ماسک شدند.

حسین پور، مدیرعامل شرکت سازنده دستگاه تولید ماسک در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: چون این دستگاه در داخل کشور وجود نداشت و وارد می شد، تصمیم گرفتیم با مشارکت نفراتی با تخصص های مختلف فنی نسبت به بومی سازی آن اقدام کنیم.

وی افزود: بر این اساس یکایک قطعات دستگاه تولیدکننده ماسک را طراحی و سپس با استفاده از ماشین آلات و دستگاه های «سی ان سی» داخلی آن را تولید کردیم.

وی ادامه داد: این دستگاه قادر است با تعویض غلطک و نوع پارچه مصرفی، انواع ماسک مورد نیاز کشور از جمله ماسک فیلتردار، موسوم به «ان 95» را تولید کند.

ابتکار تیم جوانان تبریزی در ساخت دستگاه تولید ماسک با استقبال گسترده ای مواجه شده و آنان از امروز تولید انبوه این دستگاه را با ساخت سه مورد سفارش آغاز کرده اند که به گفته آنان تا یک ماه آینده به اتمام می رسد.

هر یک از این دستگاه ها قادر است روزانه 50 هزار عدد انواع ماسک را تولید کند.

تیم جوان مهندسان تبریزی امیدوارند در سایه حمایت نهادهای مسوول نه تنها بتوانند نیاز داخلی به دستگاه های تولید ماسک را برطرف کنند، بلکه آن را به خاررج از کشور نیز صادر کنند.

تولید ماسک توسط بانوان

راه اندازی 105 کارگاه تولید ماسک توسط بانوان بسیجی آذربایجان‌شرقی

مسوول بسیج جامعه زنان سپاه عاشورا گفت: بانوان بسیجی آذربایجان‌شرقی در راستای مقابله با ویروس کرونا و یاری رسانی به مجموعه بهداشت و درمان، تعداد 105 کارگاه تولید ماسک راه‌اندازی کردند.

منصوره کیانی با تاکید بر اینکه بانوان بسیجی با همه توان برای مهار کرونا وارد عرصه شده اند، افزود: بسیج همیشه در خط مقدم خدمت به مردم قرار داشته و بانوان بسیجی هم از این امر مستثنی نبوده و نیستند و همچنان که در دوران دفاع مقدس در پشت جبهه ها یاری رسان رزمندگان بودند امروز نیز یاری رسان مدافعان سلامت کشور هستند.

وی اظهار داشت: بر همین اساس بسیجیان خواهر سپاه عاشورا با حرکتی جهادی و با هدف خدمت رسانی و حمایت از مدافعان سلامت در قالب گروه های جهادی فعالیت های چشمگیر در این عرصه داشته اند و تاکنون 105 کارگاه دوخت ماسک و لباس ایزوله راه اندازی و فعال کرده اند.

کیانی ادامه داد: تاکنون تعداد 312 هزار و 485 عدد ماسک و یکهزار کاور و سلفون بیمارستانی در کارگاه های فوق تولید و مراکز درمانی و بیمارستانی عضره شده است.

وی با بیان اینکه با آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور موجی از همدلی و همراهی در میان مردم ایران شکل گرفت، یادآور شد: در این زمینه بانوان بسیجی آذربایجان شرقی نیز با ورود به این عرصه به عنوان 50 درصد از جمعیت جامعه به خوبی ثابت کردند که چیزی از بانوان دوران دفاع مقدس کم ندارند.

کیانی گفت: بانوان بسیجی آذربایجان شرقی علاوه بر فعالیت در کارگاه های تولید ماسک و کاور، برای حمایت از اقشار آسیب پذیر و زنان سرپرست خانوار، تاکنون سه هزار و 141 بسته معیشتی جمع آوری و توزیع کرده اند.

وی، ارسال یک هزار عنوان پیامک آموزشی - بهداشتی، چاپ و توزیع 500 بروشور آگاه سازی در جهت فرهنگ سازی برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا و توزیع 15 هزار و 23 عدد محلول ضدعفونی کننده به افراد بی بضاعت را از دیگر اقدامات بانوان بسیجی آذربایجان شرقی در مهار کرونا برشمرد.

مسوول بسیج جامعه زنان سپاه عاشورا اظهار داشت: مشارکت یک هزار و 215 نفر از خواهران بسیجی در طرح غربال گری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اساسی ترین اقدامات بسیج جامعه زنان سپاه آذربایجان شرقی است که تاکنون نزدیک به 80 درصد جمعیت استان غربالگری شده اند.

ترخیص کالای بهداشتی از گمرک

صدور مجوز ترخیص 165 تن مواد ضدعفونی کننده از منطقه آزاد ارس 

مدیر بازرگانی سازمان منطقه آزاد ارس گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا مجوز ترخیص 165 تن مواد ضدعفونی کننده دست در این منطقه صادر شده است.

کاظم حاجی پور اظهار کرد: مجوز این میزان محصول در سه مرحله به اصناف صادر شده است و بازرسانان مدیریت بازرگانی نظارت مستمر و مستقیم بر توزیع آن در منطقه دارند.

وی اضافه کرد: همکاری با اداره اماکن و سایر ارگان ها و نظارت مستمر بر مجتمع ها، پاساژها و بازاردر خصوص تعطیلی اصناف غیرضروری، نظارت بر اصنافی که مایحتاج عمومی مردم را تامین می کنند.

وی همچنین گفت: نظارت مستقیم بر نانوایی ها از دیگر اقداماتی است که مدیریت بازرگانی سازمان منطقه آزاد ارس برای مقابله با شیوع کرونا در محدوده ارس انجام داده است. مدیر بازرگانی سازمان منطقه آزاد ارس گفت: از این میزان مجوز صادر شده با هماهنگی ستاد کرونای استان آذربایجان شرقی، 26 تن مواد ضدعفونی کننده دست در سطح داروخانه های استان توزیع شده است.

تولید بیش از 332 هزار عدد ماسک در مجموعه فنی و حرفه‌ای آذربایجان‌شرقی

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان‌شرقی از تولید 332 هزار و 568 عدد ماسک و یکهزار و 250 دست لباس ایزوله بیمارستانی توسط این مجموعه خبر داد.

یعقوب نماینده اظهار کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی با مشارکت مراکز آموزش دولتی و بخش خصوصی، در راستای کمک به کاهش انتشار کرونا در استان چرخ کارگاه‌های تولیدی مهارت را با هدف کمک به کاهش انتشار بیماری کرونا به حرکت درآورده است.

وی افزود: با توجه به شیوع کرونا و ضرورت همکاری آحاد جامعه برای مهار این بیماری، خانواده مهارت استان در دو بخش دولتی و خصوصی در اقدامی جهادی نسبت به اجرای این طرح گام‌های موثری برداشته است.

وی بیان کرد: تاکنون شهرستان مرند 135 هزار عدد، شبستر 33 هزار و 600 عدد، میانه 32 هزار عدد، بستان آباد 28 هزارعدد، اسکو16 هزار عدد، اهر 24 هزار و 818 عدد، مرکز3 تبریز 23 هزار و 700عدد، کلیبر14 هزار عدد، هریس 9 هزار و 200 عدد، بناب دو هزار 500 عدد و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای آذرشهر نیز به تعداد 15 هزار عدد در تولید ماسک و لباس ایزوله مشارکت داشته است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان از اختصاص کمک‌های نقدی این اداره کل به ارزش 80 میلیون ریال توسط بخش دولتی و خصوصی در این راستا در استان خبر داد.

وی یادآوری کرد: در این طرح خداپسندانه تعداد 81 نفر از نیروهای کار ماهر فعال در بخش دولتی و خصوصی همکاری کرده‌اند.

*س_برچسب‌ها_س*