گسترش فرهنگ فناوری در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر گسترش فرهنگ فناوری در این شهرک گفت: افزایش تعامل بین شرکتهای مستقر و سازمانهای خارج از شهرک با یکدیگر زمینهساز توسعه دانشبنیانها است.
دنیای اقتصاد_کرمان: قاسم مصلحی در پانزدهمین جشن سپاس شهرک با اشاره به اهمیت زیستبوم نوآوری و فناوری گفت: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در حوزه توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری اقدامات مختلفی را انجام داده است. یکی از این اقدامات که باهدف فرهنگسازی انجامشده برپایی نمایشگاه راهیان پیشرفت است که پیشرفتهای حاصلشده در زمینههای فناورانه را به نمایش میگذارد. کاوشکده فناوری هم که بهزودی افتتاح میشود، دانشآموزان را در سطوح مختلف فناوری باتجربه فعالیتهای علمی آشنا میکند.
او افزود: نکته حائز اهمیت دیگری که در این راستا باید به آن توجه شود، همکاری هدفمند با سازمانها و نهادهای مختلف است. بیش از دو دهه از عمر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان میگذرد؛ اگرچه روزگاری این شهرک بدون یاور به فعالیتهای فناورانه خود مشغول بود اما اکنون بازیگران این فضا بسیار افزایشیافته و تعامل و همکاری بین اجزای مختلف باعث تقویت زیستبوم فناور و نوآوری شده است. شرکت فولاد مبارکه یکی از این سازمانهاست که نقش قابلتقدیری در حوزه سرمایهگذاری دانشبنیان و توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری انجام داده است.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تصریح کرد: راهاندازی مرکز رشد دانشگاه هنر، مرکز رشد صنایع خلاق، پردیس فناوری شهرستان گلپایگان و کارخانه نوآوری ازجمله اقداماتی است که شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برای توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری انجام داده است. مرکز رشد علوم انسانی نیز بهزودی بهرهبرداری میشود. در این میان باید توجه داشت که به عقیده ما، دانشگاه پایه و اساس ایجاد فناوری است.
مصلحی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری در زیستبوم فناوری از اهمیت بالایی برخورداراست، گفت: تلاش برای گسترش تامین مالی جمعی یکی از برنامههای شهرک در این حوزه محسوب میشود. البته باید توجه داشت که نیازهای مادی شرکتها با یکدیگر متفاوت و از روشهای مختلفی قابل تامین است.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی فناورانه تاکید کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان توسعه زیستبوم فناوری و شکوفایی را از طریق افزایش تعامل بین بازیگران این زیستبوم و تقویت فرهنگسازی را مدنظر قرار داده است.
توانمندی حل کلاف سردرگم آلودگی هوا در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون اقتصادی نیز در پانزدهمین جشن سپاس
گفت: برای عبور از اقتصاد مبتنی بر منابع طبیعی نظیر منابع نفتی و انرژی، باید شاهد دوره ای مبتنی بر دانش در کشور باشیم. این مسئله بهوسیله شرکتهایی که بخشی از آنها در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان حضور دارند، تحقق مییابد.
وی افزود: اگرچه اهمیت اقتصاد دانشبنیان هویداست اما این مسئله در سیاستگذاریهای ما چندان مشخص نیست. این موضوع در برنامه هفتم توسعه هم مشخص است و الزامات عصر جدید دانشمحوری را در اقتصاد ایران نپذیرفتهایم. بااینکه قانون جهش تولید دانشبنیان که سال گذشته ابلاغ شد، قدمی روبهجلو در این حوزه محسوب میشود اما ظرفیت بزرگی (بیش از 95 درصد) از این قانون هنوز مورداستفاده قرار نگرفته است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نجات اقتصاد کشور در همه زمینهها را مرهون شکلگیری اقتصاد دانشبنیان است.
طغیانی با اشاره به معضل بزرگ آلودگی هوا در کشور بهویژه در اصفهان گفت: چالش آلودگی هوا در اصفهان حتی از کلانشهر تهران نیز شدیدتر و به کلافی سردرگم برای مدیریت کلان استان تبدیلشده است. دلایل مختلفی هم برای این مسئله وجود دارد؛ از تمرکز صنایع کشور در این استان گرفته تا حملونقل کالاهای مختلف از طریق کمربند ارتباطی اصفهان. تنها در یک مورد حدود 10 میلیون تن فولاد و محصولات فولادی در استان اصفهان تولید میشود که مواد اولیه آن از همین کمربند به کارخانههای اصفهانی میرسد.
وی خاطرنشان کرد: بااینکه قانون هوای پاک بهعنوان ظرفیت قانونی رفع آلودگی در کشور وجود دارد اما شاهد آلودگی هوا هستیم. با توجه آنچه از توانمندی شرکتهای دانشبنیان و فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به دست آوردهام، میگویم راهحل مشکل آلودگی هوای اصفهان را باید در این شهرک جستجو کرد.
توسعه فناوریهای دانشبنیان با تقویت تعاملات بین شرکتهای پیشروها
احسان یزدیان، معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نیز در این رویداد با اشاره به معیارهای ارزیابی شرکتهای دانشبنیان و فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار کرد: دستاوردهای فناوری، فعالیتهای اقتصادی و تجاریسازی دستاوردها، برنامهریزی و مدیریت منابع انسانی و درنهایت تعامل با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و واحدهای فناوری مستقر در آن، محورهای ارزیابی شرکتها را تشکیل میدهد.
وی افزود: آنچه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را متمایز میکند، تعامل شرکتهای مستقر در آن با یکدیگر است که زمینه را برای رشد بیشتر آنها فراهم میکند. وجود واحدهای تحقیق و توسعه شرکتهای بزرگ هم تقویتکننده این مهم است. در سال گذشته حدود 46 شرکت مستقر در شهرک علیرغم مشکلات اقتصادی کشور در حوزه بینالملل، موفق به صادرات و تعاملات بینالمللی شدهاند که باید موردتوجه قرار گیرد. امیدواریم این تعداد در ارزیابی سال جدید افزایش یابد.
--> اخبار مرتبط