سه‌شنبه 15 آبان 1403

گفت‌وگو با دارنده نخستین طلای تاریخ وزنه‌برداری زنان ایران: هدف آخرم مدال المپیک است / درآمد ثابتی ندارم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
گفت‌وگو با دارنده نخستین طلای تاریخ وزنه‌برداری زنان ایران: هدف آخرم مدال المپیک است / درآمد ثابتی ندارم

سیده الهام حسینی دختر وزنه‌برداری دورودی با افتخارآفرینی در پنجمین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی برگ زرینی را در تاریخ ورزش لرستان رقم زد و حالا از دلایل انتخاب این رشته و مشکلاتش تا رسیدن به قله‌های موفقیت می‌گوید.

- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، وزنه‌برداری از نخستین دوره بازی‌های المپیک (1896) جزو رشته‌های المپیکی بود، اما وزنه‌برداری زنان از المپیک 2000 سیدنی وارد برنامه المپیک شد.

رشته وزنه‌برداری پس از کشتی جزو پرمدال‌ترین رشته ورزشی در ایران است که در سال 1396 در بخش بانوان در ایران فعالیت خود را آغاز کرد. مدال‌آوری در مسابقات جهانی در رشته‌ای مانند وزنه‌برداری که پیشینه زیادی در بخش بانوان ندارد، اتفاق تاریخی به‌حساب می‌آید.

دختر وزنه‌بردار ایرانی و اهل شهرستان دورود امسال رویدادی را رقم زد که در روزهایی که پوشش بانوان ایرانی مورد تأیید نهادهای بین‌المللی و داخلی کشور قرار گرفت تا استارت رسمی وزنه‌برداری دختران ایران زده شود، هرگز کسی نمی‌توانست پیش‌بینی‌اش کند.

سیده الهام حسینی در رقابت دسته 81 کیلوگرم مسابقات وزنه‌برداری پنجمین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی با رکورد 100 کیلوگرم یک ضرب 123 کیلوگرم دوضرب و مجموع 223 کیلوگرم نفر سوم بازی‌ها شد و طلای یک ضرب و برنز دوضرب و مجموع را گرفت.

قدرت را دوست داشتم، وزنه‌برداری را انتخاب کردم

وی که متولد 25 شهریورسال 1367 است در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد اظهار داشت: ورزش را از سن هشت سالگی شروع کرده‌ام و یکی از مهم‌ترین دلایلم برای انتخاب وزنه‌برداری علاقه به کارهایی بود که عامل قدرت در آن غالب بود و وقتی وزنه‌برداری بانوان از سال 1396 در ایران شروع شد، این ورزش را انتخاب کردم.

ثبت رکورد در وزنه‌برداری زنان

بانوی وزنه‌بردار لرستانی با بیان اینکه قبل از اینکه وزنه‌برداری را شروع کنم مربی بدنسازی بودم، عنوان کرد: درآمد ثابتی ندارم و مجبورم هزینه‌های مربوط به ورزشم را تأمین کنم که خیلی رضایت‌بخش نیست.

وی بیان کرد: خانواده‌ام وقتی وزنه‌برداری را شروع کردم اطلاعی نداشتند و وقتی متوجه شدند تا حدودی نگران شدند، اما به‌مرور توانستم اعتمادشان را جلب کنم و در ادامه راه همیشه حامی‌ام بودند.

حسینی گفت: برخلاف تصورات که گفته می‌شود ورزش وزنه‌برداری یک ورزش خشن است این‌گونه نیست و وزنه‌برداری یک رشته با تمرکز بالا و ذهنیت آرام است.

بانوی وزنه‌بردار لرستانی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که جرقه وزنه‌برداری برای شما از کجا زده شد، تصریح کرد: این جرقه سال 1396 با اطلاعیه رکوردگیری بانوان در سایت‌ها زده شد و دوست داشتم تکنیک‌های وزنه‌برداری را یاد بگیرم.

حسینی با بیان اینکه سنگینی وزنه‌برداری برای بانوان به مقدار حجم وزنه، مدل تمرین و آمادگی بدن ربط دارد و در این ورزش علم تمرین بسیار دخیل است، اظهار داشت: وقتی طبق اصول پیش بروی علی‌رغم اینکه رشته ورزش سنگینی است ولی این‌گونه نیست که بانوان نتوانند انجام بدهند.

اولین مدال طلای بانوان در مسابقات بین‌المللی

بانوی وزنه‌بردار ایران عنوان کرد: در مسابقات جام نعیم سلیمان اوغلو سال 1398 در دسته 76 کیلوگرم موفق شدم با سه مدال برنز اولین مدال تاریخ وزنه‌برداری بانوان را کسب کنم.

وی با اشاره به تلاش برای ارتقای مدال‌های قهرمانی بیان کرد: طی روزهای گذشته نیز در مسابقات بازی‌های کشورهای اسلامی توانستم اولین مدال طلای بانوان در مسابقات بین‌المللی و دو مدال برنز کسب کنم.

حسینی گفت: در مسابقات وزنه‌برداری پنجمین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی که طی روزهای گذشته برگزار شد موفق شدم 100 کیلو گرم یک ضرب و 123 کیلو گرم دو ضرب را ثبت کنم، البته رکوردهای بیشتر از این زده بودم، در این مسابقات به‌دلیل آسیبی که داشتم آمادگی بدنم صدردصد نبود.

رکورددار تیم ملی وزنه‌برداری بانوان درباره بازی‌های کشورهای اسلامی تصریح کرد: مسابقات سطح خوبی داشت و از قبل برنامه‌ریزی‌های لازم برای کسب مدال را انجام دادیم. آنالیز خوبی از رقیبانم داشتم و نتیجه این شد که صاحب سه مدال شدم.

حسینی اظهار داشت: کسب مدال طلای مسابقات وزنه‌برداری پنجمین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی که سطح بسیار خوبی داشت به‌عنوان مدال طلای تاریخ وزنه‌برداری بانوان برای من بسیار ارزشمند و باعث افتخاراست.

پیش به‌سوی مسابقات جهانی کلمبیا

وی افزود: در حال حاضر در حال آماده‌شدن برای شرکت در مسابقات آسیایی بحرین و پس از آن مسابقات جهانی کلمبیا را داریم که اولین مسابقات گزینشی المپیکی 2024 است.

رکورددار تیم ملی وزنه‌برداری درباره چالش‌های وزنه‌بردار بودن عنوان کرد: وزنه‌برداری به صبر و تحمل بالایی نیاز دارد، آمادگی ذهنی در این ورزش از آمادگی بدنی هم مهم‌تر است و این موضوعی است که افراد کمی از آن آگاه هستند.

وی بیان کرد: آخرین جایی که هر ورزشکار مدنظر دارد حضور در المپیک و کسب مدال است و من نیز تمام توان و انرژی‌ام را برای حضور و کسب مدال المپیک گذاشته‌ام که به این سطح برسم.

حسینی ضمن تقدیراز حمایت مسئولان گفت: مسئولان فدراسیون، استان و شهرستان تاکنون خوب حمایت کرده‌اند، ولی حمایت‌ها بیشتر باشد که بتوانم همان‌گونه که می‌خواهم حرفه‌ای وزنه بزنم و اگر کمبودها رفع شود موفقیت‌های بیشتری را کسب خواهم کرد.

بازی‌های کشورهای اسلامی | کسب 6 مدال در دسته 109 کیلوگرم وزنه‌برداری / پاراتنیس روی میز 9 مدالی شد دعوت از 8 ورزشکار به اردوی تیم ملی پاراوزنه‌برداری بازی‌های کشورهای اسلامی | درخشش معتمدی در وزنه‌برداری با کسب 3 طلا

وی افزود: در هر مسابقه اگر یک درصد تردید داشته باشید که موفق می‌شوید، صددرصد بازنده خواهید بود؛ برای یک وزنه‌بردار این یک موضوع کلیدی است که بتواند کنترل ذهن خود را در دست داشته باشد.

گفت‌وگو با دارنده نخستین طلای تاریخ وزنه‌برداری زنان ایران: هدف آخرم مدال المپیک است / درآمد ثابتی ندارم 2
گفت‌وگو با دارنده نخستین طلای تاریخ وزنه‌برداری زنان ایران: هدف آخرم مدال المپیک است / درآمد ثابتی ندارم 3
گفت‌وگو با دارنده نخستین طلای تاریخ وزنه‌برداری زنان ایران: هدف آخرم مدال المپیک است / درآمد ثابتی ندارم 4