شنبه 29 دی 1403

گل‌محمدی: عملکرد بوکس ضعیف بود؛ حسینی وعده حضور مربی خارجی را عملی کند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
گل‌محمدی: عملکرد بوکس ضعیف بود؛ حسینی وعده حضور مربی خارجی را عملی کند

پیشکسوت بوکس تأکید کرد که این رشته برای موفقیت نیاز به مربی خارجی دارد و رئیس فدراسیون باید وعده خود را در این زمینه عملی کند.

- اخبار ورزشی -

عیسی گل‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در خصوص عملکرد ملی‌پوشان بوکس در بازی‌های آسیایی 2022 هانگژو اظهار داشت: واقعاً عملکرد بوکس ضعیف و انتظاری که داشتیم خیلی بیشتر از این بود. دلیل این موضوع ضعف مربیان ما است و نباید بگوییم که مربیان داخلی خوب بودند. ترکیب تیم ملی همان ملی‌پوشان و مربیانی بود که در فدراسیون گذشته نیز حضور داشتند و تنها جای استکی با نهرودی تغییر کرده بود. مربی بدنساز تیم ملی نیز همان مربی گذشته بود.

وی افزود: فدراسیون برای حضور در این مسابقات بچه‌ها را به قهرمانی جهان و سه تورنمنت و اردوی مشترک فرستاد. تمام بچه‌های ما در راند دوم از لحاظ بدنی مشکلی داشتند و این نشان دهنده ضعف بدنسازی است. زمانی در بوکس موفق هستیم که در 7 وزن بتوانیم سه، چهار مدال طلا و نقره بگیریم و نفرات دیگرمان نیز پای سکو مغلوب حریفان خود شوند.

گل‌محمدی در خصوص کسب مدال طلا توسط کشورهای تاجیکستان، مغولستان و چین، کسب سهمیه المپیک توسط کشورهای تایلند، چین تایپه و فیلیپین و مدال‌آوری سوریه و عراق در این مسابقات و روند نزولی بوکس ایران با وجود تغییر و تحولات مدیریتی و فنی عنوان کرد: استکی در زمان حضور در تیم ملی زحمات خود را کشید و شیر مادر حلالش که با هر شرایطی موفق به کسب تنها مدال جهانی تاریخ بوکس ایران شد، اما نمی‌توانیم بگویم که تنها استکی و نهرودی بهترین مربیان ما هستند.

استکی: فاجعه بوکس در هانگژو نتیجه دینامیت‌های دوستان است / نباید شکست را گردن نهرودی بیندازیم

پیشکسوت بوکس گفت: راه نجات بوکس ایران تنها حضور مربی خارجی است. یکی از نزدیک‌ترین افراد به حسینی در زمانی کاندیداتوری برای ریاست فدراسیون بودم. ایشان چندین بار قول داده بود که مربی خارجی برای تیم ملی خواهد آورد و حالا باید این وعده خود را عملی کند.

«رئیس فدراسیون بوکس قبل از اعزام از کسب دو یا سه مدال در هانگژو و صحبت کرد، اما بعد از پایان مسابقات با تغییر مواضع خود گفت که اگر دنبال مدال بودیم نباید تیم را اعزام می‌کردیم». وی در این باره به تسنیم گفت: همایون امیری مربی تیم ملی نیز قبل از اعزام عنوان کرده بود که مدال نمی‌گیریم. اگر حسینی در این چند ماه اردوها را برگزار و تیم را به اردوی مشترک و تورنمنت تدارکاتی اعزام نمی‌کرد، قصور کرده بود، اما او شرایط را برای آماده‌سازی تیم مهیا کرد. حسینی نمی‌توانست بگوید ما مدال نمی‌گیریم و با این حرف روحیه بچه‌ها را از بین می‌برد. او باید شخصیت قهرمانی و روحیه مدال گرفتن را ایجاد می‌کرد، اما ما به کادرفنی و مربی بدنساز باختیم. رئیس هیئت بوکس استان آذربایجان شرقی در خصوص اینکه بهتر نبود حسینی بعد از این نتایج از جامعه بوکس و مردم عذرخواهی می‌کرد، گفت: هر کسی نظر و شخصیتی دارد، اما به عنوان عضو هیئت رئیسه، سخنگوی فدراسیون و رئیس هیئت بوکس یک استان از جامعه بوکس و مردم عذرخواهی می‌کنم. همه انتظار داشتند حداقل یک یا دو مدال بگیریم، اما حتی دو، سه مدال هم برای بوکس کم است. نتیجه برای بوکس زمانی مناسب است که 4،5 مدال طلا، نقره و برنز بگیریم و یک تیم خوب داشته باشیم.

گل‌محمدی تصریح کرد: بوکس جزو رشته‌هایی است که بیشترین مدال را در آن توزیع می‌کنند، اما قبول کنید مربیانی که در تمام این سال‌ها در این رشته حضور داشتند فقط می‌خواستند باشند. اگر قرار به بودن بود من نیز چندین شاگرد به بوکس ایران تحویل دادم و 5 دوره در لیگ قهرمان شدم. خیلی از سرمربیان تیم‌های ملی، کمک مربی من بودند. هیچ وقت مدعی سرمربیگری تیم ملی نبودم، اما همیشه به عنوان یک اهل فن مدعی مدیریت و سرپرستی بودم.

وی در خصوص اینکه مدیرفنی تیم ملی شکست در هانگژو را در حالی گردن نهرودی و مربیان تیم ملی انداخته که جزو کسانی بود که با تغییر کادرفنی تیم ملی، نهرودی را به عنوان سرمربی انتخاب کرد، گفت: این حرف را قبول دارم و می‌دانم که نهرودی با اصرار سرمربی تیم ملی شد و بنده خدا سوخت شد. شخصیت نهرودی خیلی بالا است، اما اگر کسی که چیزی بوکس نمی‌داند نیز 40 سال در تیم ملی بود حداقل می‌توانست در این مدت دو قهرمان جهان معرفی کند. نهرودی را اینجا مقصر نمی‌دانم، اما ما از مربیان داخلی ضربه خوردیم.

سرپرست پیشین تیم ملی بوکس در خصوص اینکه قبول دارد فدراسیون با بازگشت دوباره نهرودی به بوکس دچار اشتباه شد، گفت: فدراسیون در آن مقطع قصد داشت با حضور نهرودی به مدت 2،3 ماه جو را آرام کند و بعد مربی خارجی بیاورد. صحبت ما این بود، اما استکی هم معجزه نمی‌کرد. همایون امیری در واقعیت همه کاره تیم بود. خیلی‌ها شاید اعتقاد داشته باشند که امیری از لحاظ دانش مربیگری چیزی از استکی کم نداشته، اما استکی از لحاظ مدیریت و ارتباط با بوکسورها شرایط خوبی داشت و آنها را از لحاظ روحی به سطحی می‌رساند که برنده شوند. اگر استکی نتیجه می‌گرفت به خاطر رفاقت با بچه‌ها بود.

گل‌محمدی خاطرنشان کرد: قبول دارم نباید نهرودی را خراب کرد. نهرودی قرار بود سه ماه سرمربی باشد، اما به نظر شما مربی خارجی در 5 ماه جواب می‌داد؟ در این تصمیم‌گیری قدرت نداشتم و پیشنهاد دادم نهرودی برای چند ماه گزینه خوبی است، اما باید مربی خارجی بیاوریم.

وی در خصوص مطرح شدن بحث دوباره حضور مربی خارجی و اینکه فدراسیون از لحاظ مالی توانایی پرداخت دستمزد او را خواهد داشت، گفت: حسینی و موسوی قول حضور مربی خارجی را داده بودند و اگر این کار را تا به حال نکردند به خاطر نداشتن زمان بود. قرار نبود بودجه وزارت ورزش و جوانان صرف استخدام مربی خارجی شود و پول حضور مربی خارجی را بیاورند. اگر این دوستان بخواهند این توانایی را دارند. فدراسیون گذشته یک و نیم میلیارد بدهی داشت که این دوستان پرداخت کردند. اگر این دوستان از این به بعد مربی خارجی نیاورند نمره منفی خواهند گرفت.

رئیس هیئت بوکس آذربایجان شرقی یادآور شد: موسوی در مسابقات نونهالان کشور 300 میلیون جایزه برای بچه‌ها هزینه کرد. مربیان ایرانی قابل احترام هستند، اما بوکس برای پیشرفت نیاز به مربی خارجی در سه رده نوجوانان، جوانان و بزرگسالان دارد. اگر این اتفاق بیفتد بوکس توانایی کسب مدال در چند وزن را خواهد داشت. قهرمانانی داریم که 20 سال در تیم ملی بودند، اما فقط توانستند یک برنز کسب کنند، در حالی که مدعی 5 طلای جهان و المپیک هستند. در عمل نیز حتی در سطح استانی بوکسور تحویل ندادند و ما این مشکل را هم داریم. بسیاری از مربیان استانی که بوکسور به تیم ملی تحویل دادند اصلاً به تیم ملی دعوت نمی‌شوند و فقط این مربیان حضور دارند.