چهارشنبه 7 آذر 1403

گنج‌های پنهان سرمایه‌گذاری در کشاورزی گلستان / فرصت‌هایی که تکرار نمی‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
گنج‌های پنهان سرمایه‌گذاری در کشاورزی گلستان / فرصت‌هایی که تکرار نمی‌شود

فقدان صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی باعث شده تا کشاورزان گلستان از دسترنج خود سود کافی را نبرند و همچنان خام‌فروشی باعث می‌شود گنج‌های کشاورزی به نفع کسانی تمام شود که فرصت‌ها را روی هوا می‌زنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گلستان ما، هر ساله موقع برداشت محصول داغ کشاورزان تازه می‌شود، سیب‌زمینی، گندم، پنبه، شالی از جمله محصولاتی است که به خاطر فقدان صنایع تبدیلی خام‌فروشی می‌شود و در این میان واسطه‌ها منافع شخصی را از دسترنج کشاورزان می‌برند، سوال اصلی اینجاست استانی که درآمد اغلب مردمانش به کشاورزی گره خورده و ارتزاق خانواده‌هایی که معیشت آنها به سخاوت زمین و آسمان دوخته شده است، اما چرا از سوی مسئولان متولی هنوز نسخه شفابخشی برای بهبود این وضعیت پیچیده نشده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان در خصوص توجه به استقرار صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی گفت: امسال برنامه داریم که سرمایه‌گذاران را تشویق به سرمایه‌گذاری در بخش صنایع تبدیلی کنیم، سرمایه‌گذاری‌هایی که در صنایع با فناوری بالا پایه‌گذاری شود.

محمد برزعلی یکی از اقدامات تشویقی در بخش صنایع تبدیلی را توسعه کارخانه قطعه‌بندی فرآورده‌های گوشت مرغ عنوان کرد و افزود: سازمان جهاد کشاورزی در بخش ارائه تسهیلات کمک می‌کند تا این پروژه در استان گلستان به بهره‌برداری برسد.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از فعالیت‌هایی که در این بخش مورد توجه است ارائه پروژه‌های بی‌نام در بخش کشاورزی است که فرصت‌های سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی داخل و خارج استان حتی سرمایه‌گذاران خارج از کشور ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان ادامه داد: از جمله رویدادها و مجوزهای بی‌نام که قابلیت ارائه دارد شهرک‌های گلخانه‌ای است که اقدامی کارا و موثر خواهد بود، برنامه داریم که صنایع بخش کشاورزی و گلخانه‌ای را در شهرک‌های اختصاصی کشاورزی استقرار دهیم که این مهم بعد از سفر رئیس جمهور به استان سرعت بیشتری به خود گرفته است.

برزعلی گفت: استان گلستان به همراه استان‌های مازندران و گیلان با محوریت معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی پروه ایجاد زیرساخت‌های آب و خاک شمال کشور را اجرا کند گلستان نخستین استانی است که پروژه 50 هزار هکتاری را در این زمینه طراحی کرده و در حوزه آب و خاک جزو استان‌های پیشرو است.

وی ادامه داد: در این طرح ملی بخش خاصی از آبهایی حوضه‌های آبریز را به سمت اراضی زراعی هدایت خواهیم کرد پیوست فرهنگی برای این طرح پیشنهاد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: برای اجرای طرح‌های کلان، پیوست فرهنگی ارائه می‌کنیم زیرا اعتقاد داریم تاثیر آن روی خصوصیات اجتماعی منطقه ثاتیرگذار است.

برزعلی با اشاره به کشت قراردادی برنج در استان بیان کرد: از سوی وزارت جهاد کشاورزی کشت 10 هزار هکتار شالی در گلستان ابلاغ شد که موفق شدیم 12 هزار هکتار از اراضی شالیزاری در حوزه نسق را به کشور ارائه دهیم.

وی در خصوص کشت پنبه در گلستان گفت: واکاوی وضعیت پنبه متغییرهای زیادی دارد که با قاطعیت نمی‌توانیم اعلام کنیم گلستان که روزی سرزمین طلای سفید بود اکنون به اینجا رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه کشت پنبه در دهه های مختلف متفاوت بوده است، ابراز کرد: با تغییر کاربری‌هایی روبرو بودیم، قلع و قمع‌های بنای غیرمجاز در اراضی زراعی اتفاق افتاد، به مرور زمان شاید تولید برخی محصولات توجیه‌پذیری و مقرون به صرفه بودن خود را نسبت به پنبه از دست داد.

برزعلی توضیح داد: کشاورز سعی می کند به سمتی پیش برود که درآمدش بیشتر باشد، تولید پنبه نیازمند وجود کارگر است که در شرایط فعلی دخل و خرج این محصول همخوانی با یکدیگر ندارد.

وی ادامه داد: در صورت مهیا بودن نیروی کار، موضوع مکانیزاسیون پیش می آید که واردکننده موورها یا برداشت کنندهای غوزه پنبه باید باشیم آیا اراضی ما یکپارچه هستند که این کار را بخواهیم انجام دهیم.

برزعلی گفت: سازمان جهاد معتقد است سطح کشت پنبه خوب و در بخشی از اراضی ضروری است، بیش از یکصد محصول از پنبه به دست می آید نئوپان، روغن خوراکی و... این محصول در تناوب زراعی نیز بسیار نقش مهمی ایفا می‌کند.

به گزارش گلستان ما، این خطه شمالی با تولید بیش از 92 محصول متنوع به عنوان قطب کشاورزی شناخته می‌شود و به گفته مسئولان در بیش از 15 محصول رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، گلستان 667 هزار هکتار اراضی زراعی و 30 هزار هکتار اراضی باغی دارد، با دارا بودن 482 هزار هکتار جنگل و 862 هزار هکتار مرتع ظرفیت‌های خوبی در خود جای داده که نیازمند برنامه‌ریزی هدفمند و اصولی است.

انتهای پیام /