یادداشت | نقش قابل توجه زنان در افزایش مشارکت در انتخابات
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: یادداشت، زکیه عبداللهیان: یکی از اقشاری که نقش قابل توجهی در انتخابات پیش رو دارند بانوان هستند، به طور کلی بانوان محور هدایت خانواده به سمت انتخابات اصلح هستند و قطعا بانوان فرزانه، اندیشمند و متعهد در بنیان خانواده میتوانند برای تبیین این شاخصها اقدام کنند.
از منظر کارشناسی فردی در زمینه انتخابات اصلح است که به مسایل کلان جامعه اشراف کامل داشته و دارای سوابق مدیریتی و اجرایی کلان باشد تا بتواند با ارایه طرحهای دقیق و درست و اصلاحاتی که در زمینه قوانین انجام میدهد گامی در جهت رفع مشکلات جامعه بردارد بنابراین مادر فرزانه میتواند این معیارها را برای افراد تبیین کند.
به طور کلی مشکلات و مسائل زنان در جامعه باید دیده شود تا زمینه و بستر حضور و مشارکت فعال آنها در عرصههای سیاسی و انتخاباتی فراهم شود. ناآگاهی زنان از حقوق اجتماعی یکی از مشکلات این قشر است چون زنانی که بار علمی و تعهد داشته باشند مشکلات را از نزدیک درک کرده و میتوانند در جهت دهی به افکار جامعه و خانواده و هدایت آن به سمت مسیر درست اثر گذار باشند.
یک مادر خانواده با آگاهی از حقوق اجتماعی میتواند معیارهای انتخاب درست و توجه به تجربیات و توانمندیهای افراد را در بین اعضای خانواده خود تشریح کند و سپس اجازه دهد افراد بر اساس سلایق و نگاههای متفاوت خود انتخاب کنند. تعهد، تخصص و وعده صادق به مردم نیازهایی است که امروز جامعه به آن حساس شده و باید مادران با آگاهی از حقوق اجتماعی و پیش شرطهای لازم برای تشریح آنها نزد اعضای خانواده اقدام کنند. زنان با توجه به اینکه مدیر خانواده هستند نقش بسیار مهمی در انتخابات دارند و با ایجاد فضای تفکر و تعقل در خانواده و بحث و گفت و گو با بقیه افراد میتوانند در شناساندن و معرفی کاندیداها موثر واقع شوند.
امروزه حضور حداکثری بانوان در بطن جامعه نیز کاملا محسوس و قابل مشاهده است که قطعا نقش موثری در ارتقای جایگاه تاثیرگذاری آنها در جامعه ایفا میکند. طیف گسترده نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی و اعتماد شهروندان به زنان در عرصه نمایندگی نشان میدهد امروزه مردم برای این قشر جایگاه زیادی قایل بوده و حاضر هستند نظرات و دیدگاههای آنها را به عنوان نظر برتر بپذیرند.
زنان به عنوان محور و الگوی خانواده وظیفه دارند شاخصهای انتخاب درست را در اختیار فرزندان و سایر اعضای خانواده قرار دهند. با بررسی بیانات مقام معظم رهبری در سالهای مختلف میتوان شاخصههایی از قبیل امانتداری، پاکدامنی، دوری از فساد، کارآمدی در مدیریت اجرایی کشور، دانستن نیازهای جامعه و مردم، هوشمندی و با برنامه بودن را به عنوان ویژگیهای یک نماینده اصلح شناسایی کرد که باید توسط زنان و مادران برای اعضای خانواده تشریح شوند.
زنان با ایجاد فضای تفکر و تعقل در خانواده و بحث و گفت و گو با بقیه افراد میتوانند در شور انتخاباتی، شناساندن و معرفی کاندیداها موثر واقع شوند، در همین راستا با بررسی بیانات مقام معظم رهبری در سالهای مختلف میتوان شاخصههایی از قبیل امانتداری، پاکدامنی، دوری از فساد، کارآمدی در مدیریت اجرایی کشور، دانستن نیازهای جامعه و مردم، هوشمندی و با برنامه بودن را به عنوان ویژگیهای یک نماینده اصلح شناسایی کرد که باید توسط زنان و مادران برای اعضای خانواده تشریح شوند.
در پایان می توان گفت بانوان در توسعه و تثبیت سرمایههای اجتماعی در جامعه ایرانی و اسلامی نقشی اثرگذار و غیر قابل انکار دارند و قطعا زنان فعال و اندیشمند ایران اسلامی با انتخابی درست و هدایت خانواده به سمت این جریان، نقش خود را در افزایش مشارکت حداکثری در انتخابات به خوبی ایفا خواهند کرد.
پایان پیام /