شنبه 3 آذر 1403

یکی از پارامترهای توسعه یافتگی تنوع در سبد انرژی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
یکی از پارامترهای توسعه یافتگی تنوع در سبد انرژی است

تهران - ایرنا - معاون سازمان انرژی اتمی گفت: ما به دنبال تنوع در سبد انرژی هستیم چراکه یکی از پارامترهای توسعه یافتگی همین تنوع در سبد انرژی است، ضمن اینکه باید به سمت روش جایگزین منابع ارزشمند برویم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری ایرنا، پژمان شیرمردی معاون سازمان انرژی اتمی کشورمان و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها در نشست خبری که بعدازظهر امروز چهارشنبه برگزار شد، درباره صنعت انرژی هسته‌ای و کاربرد پرتوها گفت: در دولت سیزدهم با توجه به سیاست جدید و راهبردهای سیاست های اتمی سندی تهیه شد که کشور را به 12 منطقه ظرفیت دار تقسیم بندی کرد.

وی ادامه داد: در جهت این تقسیم بندی برای کاربرد کشاورزی رویکرد بومی سازی محصولات و تعاملات بین‌المللی در نظر گرفته شد چراکه کشور ما کشاورزی خیز و بیش از 120 میلیون تن محصولات کشاورزی در سال داریم و محصولاتی نیز مانند گندم، ذرت و دانه‌های روغنی وارد کشور می‌شود که از این رو تضمین امنیت غذایی بسیار مهم است و یکی از سازوکارها در این زمینه سامانه‌های یون ساز ایکس و گاماست که نقش مهمی در حفظ آنها دارند.

شیرمردی افزود: ما سامانه‌ای را در راستای سند راهبردی سازمان در کشور راه‌اندازی خواهیم کرد که از چشمه کوبالت 60 به عنوان یک ماده رادیواکتیو تولید کننده پرتو نیز در آن استفاده خواهد شد که می‌تواند برای سلامت مردم تاثیر گذار باشد از این رو با استفاده از این تجهیزات می‌توان میزان ماندگاری محصولات غده‌ای مانند سیب‌زمینی و نیز پیاز را افزایش داد.

معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه سازمان در بخش نیروگاهی و سند جامع 10 هزار مگاوات برق هسته‌ای را پیش بینی کرده است و به سمت حرکتی می‌کنیم که هم رآکتور بومی داشته باشیم و هم رآکتور های جدید برای تامین این 10 هزار مگاوات را تاکید کرد: ما به دنبال تنوع در سبد انرژی هستیم چراکه یکی از پارامترهای توسعه یافتگی همین تنوع در سبد انرژی است، ضمن اینکه باید به سمت روش جایگزین منابع ارزشمند برویم.

وی با بیان اینکه ما توانستیم کیت‌های غربالگری نوزادان که از نیازهای اساسی حوزه‌ی بهداشت است را با استفاده از ظرفیت آب سنگین تولید کنیم گفت: اکسیژن 18 یکی از تولیدات مهم است که در ظرفیت‌های پزشکی قابل استفاده است. همچنین در بخش پلاسما، تجهیزاتی را تولید کردیم که می‌تواند در درمان سرطان‌ها هم موثر باشد.

مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها در خصوص برنامه‌ی سازمان انرژی اتمی برای مقابله با بحران کم‌آبی، یادآور شد: دولت برای اینکار مصمم است و یکی از برنامه‌های سازمان تولید 70 هزار متر مکعب آب شرب با استفاده از راکتور بوشهر است.

برچسب‌ها