یک منطقه اسلامی توانمند و پیشرفته برای نسل آینده بسازیم
تهران - ایرنا - رئیس شورای ایدئولوژیک پاکستان گفت: ما باید با استفاده از امکانات برای نسل اینده خود یک منطقه اسلامی محفوظ، توانمند و پیشرفته بسازیم و تصور امت اجتماعی را منتقل کنیم.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، قبله ایاز روز پنجشنبه در پیام ویدیوئی به سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که به صورت وبیناری برگزار شد، اظهار داشت: یقینا در کشورای اسلامی خدای متعال نعمتایی را گذاشته و باید از انان استفاده بینه کنیم اما ان نعمتا پراکنده است. برای نمونه ما نعمت هایی همچون نفت، گاز، طلا، مواد غذایی و میوهای فراوان داریم.
وی افزود: از مه ممتر خدای متعال به ما اکثریت جوانان را داده است و یک نظام زیبا داده است. پس ما مه باید این نکات مثبت را در نظر بگیریم و از یکدیگر یاد بگیریم. از امکانات همدیگر استفاده کنیم و با استفاده از تجربیات یکدیگر برای اینده صورتگری کنیم. الان نیاز داریم که بین کشورای اسلامی با یک دف و مقصد، اتحاد و اتفاق صورت بگیرد تا انان از امکانات یکدیگر چنین استفادهای انجام دند.
قبله ایاز اضافه کرد: بعضی از کشورای ما دارای تکنولوژی پیشرفته ستند، بعضیا پول فراوان دارند، ما باید مه اینا را جمع کنیم تا یک اینده خوب بسازیم، برای نسل اینده یک منطقه اسلامی محفوظ، توانمند و پیشرفته بسازیم و تصور امت اجتماعی را منتقل کنیم. وی ادامه داد: مردم مسلمان به م علاقه دارند، اما اختلافاتی که داریم صرفا سیاسی ستند، اختلافات از کسانی نشات میگیرد که برای قدرت، اقتدار، امکانات و یا برای یک قطعه زمین بام درگیرند و این برای سیاستمداران اولویت دارد و اگر ما اولویت اصلی مان را درک کنیم به این نتیجه خوایم رسید که اگر یکدیگر را تقویت کنیم مه ما قوی خوایم شد. بجای اینکه به سمت اختلافات رو کنیم، اگر مه به سمت اتفاق و وحدت رو کنیم مه ما بام میتوانیم رشد کنیم.
نظریه تکفیری با روح اسلام منافات دارد
ایاز تأکید کرد: نظریه تکفیری کاملا با روح اسلام منافات دارد. مسوولیت ما رگز این نیست که دیگران را کافر قرار دیم. مسوولیت ما این است که دیگران را م وارد محدوده اسلام کنیم، پس پیشینیان ما میشه مین فتوا و رای را دادهاند که ما اصلا اجازه نداریم کسی را کافر قرار دیم. ما یک منشور اخلاقی را م اماده کردهایم به نام پیام پاکستان و در این منشور آمده که یچ فرد یا گروی اجازه تکفیر دیگران را ندارد. وی اضافه کرد: ایران نقش بسزایی در وحدت دارد. افکار، نظریات و شعار امام خمینی (ره) تلاش و کوشش برای حمایت از مستضعفین جان بود. ایشان بر این شعار عمل م کردند و موضعی که ارائه دادند در ان موضع سعی کردند. ایشان تأکید میکردند اگر ما با م اختلافات جزیی داریم از انا صرف نظر کنیم و به طرف وحدت کلمه برویم.
فتوای آیت الله سیستانی اساس همگرایی شیعه و سنی باشد رئیس شورای ایدئولوژیک پاکستان گفت: به تازگی یک فتوایی از طرف ایتالله العظمی سیدعلی سیستانی امده است که بر شیعیان واجب است که مقدسات السنت را محترم بشمارند. به نظر بنده این یک فتوای عظیمی است و میتواند اساس مگرایی بین شیعیان و السنت باشد و اختلافات و سوء تفام گذشته را دور کند. وی ادامه داد: این یک تصمیم درست بود و راهکار حل اختلافاتی که در زمینه تاریخی داریم نیز مین است. به جای اینکه ما برای تعیین یک روز اختلافات راه بیاندازیم، چرا ما تمامی این تواریخ را قبول نکنیم و در طول یک فته سیرت پیامبر (ص)، اسوه حسنه پیامبر ختمی مرتبت را بیان نکنیم. این یک فته را برای چنین کارایی مختص کنیم، بنظر بنده این یک تصمیم درست و انقلابی بود و ما طبق مین موضوع فته وحدت را برگزار میکنیم. یقینا از این زاویه این کار خیلی امیت دارد. ایاز اظهار داشت: در قضیه حل اختلافاتی که بین مردم رخ داده شیعیان نقش خوبی ایفا کردهاند. علمای شیعه امدند، مجتدین شیعه امدند و گفتند که ما از اشرار حمایت نمیکنیم و بر علیه افراد شرور در دادگاه شکایت م ثبت کردند. السنت م تظارات انجام دادند اما یچ کار خشونت امیزی انجام ندادند. السنت تظارات را با ارامش برگزار کردند.
وی افزود: ما الان به سمت عید میلاد پیامبر (ص) میرویم و فتهای که در پیش داریم ان شاء الله فتهی دور شدن از اختلافات باشد. فتهی تجدید عد ما باشد و پیامی که میخوایم به دیگران بدیم پیام حسن تعامل و رابطه حسنه باید باشد.
سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از امروز (پنجشنبه) مصادف با 12 ربیع الاول به صورت مجازی با سخنرانی آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد. قرار است بیش از 167 شخصیت برجسته جهان اسلام از 47 کشور و همچنین 120 سخنران داخلی به صورت وبیناری پیرامون موضوع های کنفرانس به ویژه همکاری های اسلامی در مواجهه با مصایب و بلایا با رویکرد کرونا سخنرانی کنند.
*س_برچسبها_س*