پنج‌شنبه 8 آذر 1403

یک‌هزار و 800 میلیارد تومان برای آبرسانی در همدان سرمایه‌گذاری شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
یک‌هزار و 800 میلیارد تومان برای آبرسانی در همدان سرمایه‌گذاری شد

همدان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: با مشارکت بخش خصوصی از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون یک‌هزار و 800 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های آبرسانی در این استان سرمایه‌گذاری شد.

منصور ستوده روز دوشنبه از طریق ارتباط زنده تصویری با خبرنگاران با گرامیداشت هفته دولت افزود: طرح‌ها حوزه آبرسانی در هفته دولت پراکنده است و بیشتر این طرح‌ها با سرمایه گذاری بالا در «پویش الف_ب_ایران» بهره‌برداری می‌شود.

وی با اشاره به مشارکت بخش خصوصی برای سد سازی در استان اظهار داشت: مهمترین این سرمایه‌گذاری مربوط به سد خرمرود است که با سرمایه‌گذاری 337 میلیارد تومان نزدیک به 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

ستوده عنوان کرد: سد گرین نیز با مشارکت بانک‌های کشاورزی، تجارت و صادرات و با سرمایه گذاری 250 میلیارد تومان در دست ساخت است.

وی ادمه داد: آبرسانی به همدان با سرمایه‌گذاری 50 میلیارد تومانی قرارگاه خاتم‌الانبیا و همچنین تصفیه خانه ملایر با اعتبار 40 میلیارد تومان از دیگر طرح‌ها است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: تصفیه خانه شهرستان تویسرکان نیز با اعتبار 22 میلیارد و 500 میلیون تومان با مشارکت بخش خصوصی و به صورت بی. او. تی، اجرا شده و اکنون 65 درصد پیشرفت دارد.

وی با اشاره به سرمایه گذاری 187 میلیارد تومانی بخش خصوصی در دیگر حوزه‌ها بیان کرد: در سال‌های گذشته در دولت یازدهم و دوازدهم طرح‌های خوبی در حوزه آبرسانی همدان اجرا شده است.

ستوده افزود: در این سالها سدهای سرابی تویسرکان، کلان ملایر، نعمت‌آباد اسدآباد، و شنجور رزن با هدف حفظ محیط زیست و تامین حق آبه‌های کشاورزی به بهره‌برداری رسید.

وی عنوان کرد: گنجایش ذخیره آب در همدان 92 میلیون متر مکعب بود که با بهره‌برداری از این سدها این ظرفیت به 126 میلیون متر مکعب افزایش یافت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: سه تصفیه خانه با ظرفیت یک هزار و 650 لیتر در ثانیه در استان فعال بود که اکنون این تعداد به 6 عدد و ظرفیت 6هزار و 125 لیتر در ثانیه افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: سدهای اکباتان، آبشینه، کلان، نعمت‌آباد و شیرین‌سو به عنوان سدهای قابل سرمایه گذاری برای توسعه گردشگری به سرمایه گذاران معرفی شده‌اند.

ستوده با اشاره به اینکه واگذاری اجرای طرح‌ها به بخش خصوصی یکی از مهمترین رویکردهای این شرکت است، افزود: طرح انتقال آب از سد تالوار به همدان به طول 140 کیلومتر و 63 درصد پیشرفت در دست ساخت است.

وی ادامه داد: این طرح از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال 1383 به همدان محسوب می‌شود که سالانه 100 میلیارد تومان اعتبار برای پیشبرد آن نیاز است؛ این طرح به دلیل تامین نشدن به موقع اعتبارات تا کنون تکمیل نشده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به اینکه در بخش تعادل بخشی کارهای خوبی در استان صورت گرفته بیان کرد: در این مدت بخش زیادی از رودخانه‌های مهم استان که از سیلاب آسیب دیده بودند، لایروبی شدند.

وی افزود: در هفت سال گذشته نزدیک به 132 کیلومتر از رودخانه‌های استان لایروبی شدند و تعداد 143 مورد رپرگذاری (نشانه گذاری) برای حفظ حریم آن‌ها صورت گرفته است.

ستوده نصب کنتورهای هوشمند را از مهمترین برنامه های این شرکت دانست و بیان کرد: تا به امروز چهار هزار و 980 کنتور هوشمند آب بر روی چاه‌های استان نصب شده است که بر اساس آن 35 درصد این چاه‌ها به کنتور مجهز شده‌اند.

وی تاکید کرد: از ابتدای سال 1393 که طرح حفظ آب های زیرزمینی آغاز شد، چهار هزار و 328 چاه غیر مجاز با دستور حکم قضایی پر شده‌اند که بر این اساس نزدیک به 283 میلیون متر مکعب در مصرف آب‌های زیر زمینی صرفه جویی شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به اینکه در مجموع طول این چاه‌ها 150 هزار متر تخمین زده می‌شود، گفت: دستگاه‌های اندازه‌گیری به صورت ماهانه سطح آب‌های زیر زمینی را کنترل می‌کنند که آمار نشان می‌دهد در برخی از دشت‌ها پایین آمدن آب متوقف شده و در برخی از دشت‌ها همچون نهاوند و اسدآباد سطح آب زیرزمینی افزایش یافته که حاصل طرح تعادل بخشی است.

وی با اشاره به اینکه میانگین بارش بلند مدت در همدان 340 میلیمتر در سال است، اظهار داشت: از ابتدای سال آبی جاری تا کنون به صورت میانگین 460 میلیمتر بارش در سطح استان ثبت شده است که این میزان نسبت به پارسال 34 درصد کاهش و نسبت به بلند مدت 32 درصد افزایش داشته است.

ستوده بیان کرد: سدها نقش مهمی در حفظ منابع آبی دارند، گنجایش کل سدهای استان 126 میلیون متر مکعب است که در حال حاضر 76 درصد از این ظرفیت پر است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از پساب تصفیه شده فاضلاب یکی از کارهای بسیار مهمی صورت گرفته در استان است، بیان کرد: نیروگاه برق شهید مفتح 20 حلقه چاه با ظرفیت برداشت 15 میلیون متر مکعب در سال داشت که با انتقال خط 40 کیلومتری انتقال آب از تصفیه خانه همدان، این چاه ها پلمب شدند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان ادامه داد: اکنون برای کارکرد 100 درصدی تولید برق در نیروگاه، سالانه 10 میلیون متر مکعب آب از این تصفیه خانه به آن منتقل می‌شود.

وی اضافه کرد: 630 هزار متر مکعب نیز از این تصفیه خانه به پتروشیمی هگمتانه اختصاص یافته که خط انتقال آن به طول 11 کیلومتر اجرا شده است.

ستوده خاطرنشان کرد: سه میلیون متر مکعب نیز مجوز انتقال پساب تصفیه شده فاضلاب همدان نیز برای منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد تخصیص یافته است که امیدواریم موجب شکوفایی منطقه و شهرستان فامنین شود.

وی افزود: در حال حاضر سه میلیون متر مکعب نیز مجوز اختصاص آب به صنایع کوچک استان اختصاص یافته است.

*س_برچسب‌ها_س*