یک‌شنبه 12 اسفند 1403

"یگانه چندگونه" ابراهیمی دینانی راهی بازار کتاب می‌شود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
"یگانه چندگونه" ابراهیمی دینانی راهی بازار کتاب می‌شود

جلد دوم از یادداشت‌های متفرقه روزگار جوانی غلامحسین ابراهیمی دینانی در کتابی با عنوان "یگانه چندگونه" به زودی منتشر می‌شود.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، "اندیشه‌های متفرقه در روزگار جوانی" اولین مجلد از سلسله یادداشت‌های متفرقه غلامحسین ابراهیمی دینانی بود که انتشارات طرح نو چندی پیش آن را راهی بازار کتاب کرد.

این کتاب در واقع مجموعه درهم‌تنیده‌ای است از قول‌ها و اندیشه‌های متفکران گوناگون شرق و غرب و دیدگاه‌های نویسنده در باب این قول‌ها و اندیشه‌ها و تأملات او پیرامون موضوعاتی که اندیشمندان مختلف به آن‌ها پرداخته‌اند.

در کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" هم از فیلسوفان نقل قول آمده و هم از شعرا و نویسندگانی که اگرچه متعلق به عالم ادبیات‌اند، اما در آثارشان بزرگ‌ترین موضوعات و مسائل فلسفی را مطرح کرده‌اند. از همین رو در این کتاب هم از ابن سینا و نیچه و کانت و بسیار فیلسوف دیگر قول‌هایی نقل شده و هم از حافظ و مولوی و داستایوفسکی.

دینانی در کتاب "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی" فلسفه شرق و غرب را درمی‌نوردد و از خلال مطالب کتاب‌های مختلف مفاهیمی فلسفی را در باب انسان و هستی پیش می‌کشد. این کتاب اگرچه مجموعه‌ای از یادداشت‌های پراکنده است اما، چنانکه دینانی خود در مقدمه آن اشاره می‌کند، در عین پراکندگی واجد وحدت است.

"یگانه چندگونه" در حقیقت مجلد دوم از این مجموعه است که با همان سبک و سیاق و در همان فضا به نگارش در آمده است.

ابراهیمی دینانی در گفت‌وگو با تسنیم، ضمن اعلام این خبر تأکید کرد: این مجموعه مجلد سومی هم دارد که در حال حاضر مشغول نگارش آن هستم اما هنوز عنوانی برای آن انتخاب نکرده‌ام.

وی درباره انگیزه‌اش از انتشار این سری یادداشت‌ها توضیح داد: من در طول مدت عمرم، چه زمانی که درس می‌خواندم و چه زمانی که درس می‌دادم، مطالبی که به ذهنم می‌رسید را یادداشت می‌کردم و حالا با نزدیک شدن پایان عمرم تصمیم گرفتم که با نظم و نسق دادن به آن‌ها منتشرشان کنم.

وی در زمینه عنوان "یگانه چندگونه" متذکر شد: مراد از یگانه در اینجا این است که بنیاد اثر و اندیشه مرکزی مطرح شده در آن واحد است و یک هدف واحد را هم دنبال می‌کند اما به چند گونه مختلف و از زوایایی متنوع روایت شده است.

دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، متولد 1313 در روستای دینان اصفهان، فیلسوف و شارح و مدرس فلسفه و پژوهشگر ایرانی است. گرایش فلسفی دینانی فلسفه اسلامی است.

دینانی تحصیلات ابتدایی را در روستای دینان گذراند و بعد از آن برای گذراندن تحصیلات دینی به مدرسه علمیه نیماورد اصفهان رفت. پس از آن برای ادامه تحصیلات دینی به قم رفت و وارد مدرسه حجتیه و نیز حوزه علمیه قم شد. در کنار تحصیل علوم حوزوی به تحصیل فلسفه پرداخت. یکی از استادانش در فلسفه علامه طباطبایی بود. در سال‌های اقامت در قم به تدریس در حوزه علمیه نیز می‌پرداخت. دینانی همچنین دارای لیسانس و فوق لیسانس و دکترای تخصصی فلسفه از دانشگاه تهران است. او در دانشگاه‌های مختلفی تدریس کرده و اکنون استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و عضو پیوسته "فرهنگستان علوم ایران" و عضو ثابت "انجمن حکمت و فلسفه ایران" است.

دینانی نخستین برگزیده همایش "چهره‌های ماندگار" است و همچنین از چهار کتاب او در چهار دوره جایزه کتاب سال تقدیر شده است. این چهار کتاب عبارتند از: "ماجرای فکر فلسفی در جهان اسلام"، "دفتر عقل و آیت عشق"، "درخشش ابن‌رشد در حکمت مشاء" و "نصیرالدین طوسی: فیلسوف گفتگو".

از دیگر آثار دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی می‌توان به کتاب‌های "شعاع اندیشه و شهود در فلسفه سهروردی"، "معمای زمان و حدوث جهان"، "فلسفه و ساحت سخن"، "نیایش فیلسوف"، "قواعد کلی فلسفی در فلسفه اسلامی"، "خرد گفتگو (درس‌گفتارهای فلسفی)"، "وحدت هستی و هستی واحد" و "حکمت خسروانی" اشاره کرد.

ابراهیمی دینانی: هرگز کلامی در رد انقلاب از علامه طباطبایی نشنیدم / کدیور از قول من بی‌خود گفته! ابراهیمی دینانی "یادداشت‌های متفرقه در روزگار جوانی"اش را منتشر کرد ابراهیمی دینانی: بزرگترین خدمت فردوسی جمع بین مسلمان و ایرانی بودن است ابراهیمی دینانی: مرحوم حکیمی را به عنوان یک اسلام‌شناس قبول دارم نه فیلسوف دینانی: آزاد اندیش‌تر از علامه طباطبایی (ره) ندیده‌ام / به من گفت دیگر شعر نگو
"یگانه چندگونه" ابراهیمی دینانی راهی بازار کتاب می‌شود 2
"یگانه چندگونه" ابراهیمی دینانی راهی بازار کتاب می‌شود 3