10 اقدام ملی برای ارتقای فرهنگ تولید و مصرف گیاهان دارویی
برای ترویج و فرهنگسازی در حوزه تولید و مصرف گیاهان دارویی،10 طرح ملی تعریف شده است تا اطلاعرسانیها در این حوزه یکپارچه صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، کارگروه ترویج و فرهنگسازی در حوزه گیاهان دارویی و فرآوردههای گیاهی ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در تلاش است تا بازیگران این کار که شامل دانشآموزان، دانشجویان، مدیران و عموم مردم میشوند، زیر یک سقف واحد فعالیت کنند و مفاهیم این حوزه را به شکلی منسجم و اصولی در کشور ترویج دهند.
گیاهانی که استفاده از آنها در ایران عمری به قدمت تاریخ دارند و بنیانی مستحکم و زاده آب و خاک همین کشور هستند، برای احیای دوباره خود در جامعه به تعریف و تدوین برنامههای حمایتی و ترویجی نیاز دارند تا بار دیگر به چرخه درمان و دارویی کشور به شکلی درست و منطقی باز گردند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از نهادهایی است که برای رونق دادن به این صنعت قدیمی در کشور گامهایی فناورانه برداشته است. از جمله این اقدامات میتوان به تدوین یک بسته ترویجی برای توسعه تولید و استفاده از این محصولات در کشور اشاره کرد.
«استفاده از ظرفیت رسانه ملی و حمایت از اطلاعرسانی در رسانههای عمومی و تخصصی و نمایشگاهها و جشنوارههای ملی و بینالمللی در حوزه گیاهان دارویی» و «استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش برای ترویج اهمیت گیاهان دارویی در سطح آموزش ابتدایی تا متوسطه» از جمله این اقدامات است.
همچنین «فرهنگسازی و اصلاح نگرش جامعه نسبت به جایگاه طب سنتی و استقرار و ترویج روش زندگی و تغذیه سالم بر اساس آموزههای این طب» و «تهیه و تدوین بخشهایی در خصوص مبانی، ارزشها، فرهنگ، آداب و میراث پزشکی سنتی به کتابهای درسی آموزش و پرورش» از دیگر اصولی است که برای این کار تعریف شده است.
در این مسیر موضوعاتی چون «طراحی، تدوین و اجرای برنامه توانمندسازی گروههای شاخص و مرجع در زمینههای طب سنتی و داروسازی سنتی بهمنظور ایفای نقش برای آگاهسازی عمومی و ترویج» و «ترویج سبک زندگی سالم بر مبنای تعالیم اسلامی منطبق بر طب سنتی در برنامههای آموزش عمومی مردم با استفاده از ظرفیتهای رسانه ملی و آموزش و پرورش، مطبوعات، مساجد، مراکز سلامتی و سایر اماکن عمومی» نیز گنجانده شده است.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، «ترویج رعایت اصول 6گانه سلامت مکتب طب سنتی در میان آحاد جامعه»، «طراحی و استقرار و ترویج الگوی سلامت مادر و کودک بر اساس آموزه ها و تعالیم اسلامی منطبق بر طب سنتی»، «مطالعه و ترویج مبانی سلامت جسمی و اجتماعی بر اساس آموزههای اسلامی منطبق بر طب سنتی» و «تشکیل بانک اطلاعاتی داروهای سنتی در دسترس» و «ایجاد سامانه ثبت داروهای سنتی و طبیعی و ارائه اطلاعات دارویی» نیز اجرایی شده است.
انتهای پیام