12 هزار میلیارد ریال تسهیلات به کشاورزان خسارتدیده پرداخت شد
سمنان - ایرنا - مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی گفت: 12 هزار میلیارد ریال تسهیلات بدون بازپرداخت بانکی به 180 هزار پرونده کشاورزان خسارتدیده پرداخت شد.
سید محمد موسوی شامگاه جمعه در نشستی با مدیران جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: اکنون 271 هزار پرونده در سامانه سجاد ثبتشده که از این تعداد 234 هزار پرونده در دست بررسی و در 180 هزار پرونده تسهیلات پرداخت شده است.
وی ادامه داد: سامانه جامع امداد و بازسازی دولت با نام اختصاری سجاد با هدف کمک و پرداخت تسهیلات به کشاورزان و جبران خسارت به بهرهبرداران بخش کشاورزی راهاندازی شده تا زمان بروز حادثه روند ارائه خدمات به کشاورزان سرعت بیشتری یابد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: یک هزار و 400 دسترسی برای جهاد کشاورزی استانها، شهرستانها و جهاد بخشها در قالب سامانه سجاد در کشور ایجاد شد که استان سمنان نیز باید در این زمینه بهصورت جدی به ثبت اطلاعات بپردازد.
موسوی افزود: مصوبه کمکهای بدون بازپرداخت و اعطای تسهیلات کمبهره ویژه کشاورزان و دامداران خسارتدیده کشور در هیات دولت مطرح و به تصویب رسید و این مصوبه به دستگاههای ذیربط نظیر وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و سازمان مدیریت و برنامهریزی برای پیگیری و اقدام ابلاغ شد.
وی با اشاره به ضرورت همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات به کشاورزان یادآور شد: دولت، مجلس شورای اسلامی، بانکها، استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها در تسهیل و رفع مشکلات بهرهبرداران بخش کشاورزی همکاری لازم را داشته باشند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: کشاورزان برای تامین نیاز کشاورزی مانند خرید کود و بذر نیاز به نقدینگی و دریافت تسهیلات دارند و بانکها باید در این زمینه نهایت همکاری را با کشاورزان در پرداخت تسهیلات داشته باشند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به محدودیت منابع مالی در حوزههای مختلف گفت: باید در بخش کشاورزی از فناوریهای نوین استفاده شود.
موسوی تصریح کرد: به ازای هر یک ریال هزینه در حوزه پیشگیری از مخاطرات، میتوان چندین برابر از بروز و وقوع حوادث جلوگیری کرد و این یک طرح جهانی است که باید در کشور نیز به این مساله به صورت جدی توجه شود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی گفت: لازم است برای طرحهای مصوب در حوزه پیشگیری از مخاطرات اعتبارات به صورتی خاص لحاظ شود.
موسوی ابراز داشت: باید در بحث آفت های کشاورزی اعتبارات بهصورت 100 درصد تخصیص یابد، چراکه فقدان توجه به این بخش خسارات بسیار زیاد و جبرانناپذیری را به دنبال دارد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی به منظور بررسی وضعیت کشاورزن خسارت دیده و شرکت در همایش مدیران جهاد کشاورزی به استان سمنان سفر کرد.
*س_برچسبها_س*