یک‌شنبه 30 دی 1403

1300 میلیارد تومان به اعتبارات عمرانی خراسان جنوبی افزوده شد / اعلام آمادگی برای سرمایه گذاری 35 هزار میلیارد تومانی در استان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
1300 میلیارد تومان به اعتبارات عمرانی خراسان جنوبی افزوده شد / اعلام آمادگی برای سرمایه گذاری 35 هزار میلیارد تومانی در استان

منصوری گفت: در این سفردر حوزه اعتباری و اقتصادی، یک هزار و 300 میلیارد تومان به اعتبارات عمرانی اضافه خواهد شد و 35 هزار میلیارد تومان هم آمادگی سرمایه گذاری در استان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور در شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان جنوبی اظهارکرد: در پیش از سفر به خراسان جنوبی دو مقدمه طی شد که یکی برگزاری جلسه با موثرین خراسان جنوبی در سطح ملی و عالی کشور و جمع بندی و لیست کردن مسائل اصلی استان بود و دیگری هم جلسه با سرمایه گذاران فعلان اقتصادی استان در سطح استان و تهران با موضوع فرصت های سرمایه گذاری در استان بود.

وی افزود: در دور اول سفرهای استانی؛ در سرفصل استانی 5 هزار و 864 میلیارد تومان مصوبه عمرانی تا سال 1403 مصوب شد که تا الان از این میزان بیش از 2 هزار و 720 میلیارد تومان پرداخت و بیش از 40 درصد تعهد محقق شده است. همچنین 3 هزار و 800 میلیارد تومان تسهیلات در حوزه بنگاه های زودبازده و اقتصادی و اشتغال و ازدواج جوانان مصوب شده بود که تاکنون 2 هزار و 340 میلیارد تومان پرداخت و 58 درصد تعهد محقق شده است.

معاون اجرایی رئیس جمهور بیان کرد: از سفر اول تاکنون بیش از 5 هزار میلیارد توان اعتبارات عمرانی و تهسیلاتی وارد استان شده که عدد قابل توجهی است و منشاد اثر بوده است.

منصوری ادامه داد: برای این سفر دو روزه با هماهنگی با اعضای هیت دولت، وزرای کار، کشور، نیرو، صمت، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، بهداشت، اقتصاد و دارایی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور و... به مناطق مختلف استان رفته و مسائل تخصصی را دنبال کردند و تصممیاتی خوبی گرفته شد.

وی اظهارکرد: در دور دوم سفرها بنا نداشته و نداریم که اعتبار عمرانی تعریف کنیم، بلکه پیگیری مصوبات دنبال می شود تا به تعهدات عمل شود، امابا تاکید و عنایت رئیس جمهور، هزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های استان تعریف می شود که این موضوع نهایی خواهد شد.

او گفت: همچنین 200 میلیارد تومان برای حوزه فرهنگی، 100 میلیارد تومان در حوزه بانوان و 35 هزار میلیارد تومان هم در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری اختصاص داده خواهد شد.

منصوری عنوان کرد: همچنین21 مجموعه بانک، موسسه و بنگاه برای سرمایه گذاری در 101 طرح با اعتبار 35 هزار میلیارد تومان اعلام آمادگی کردند که مقدمات عملیاتی شدن آن طی شده و در اسرع وقت شروع می شود.

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی مصوبات نرم افزای است که به رونق تولید و اشتغال منجر می شود، ادامه داد: امهال برخی تهسیلات در حوزه گردشگری که موفق به بازپرداخت نشده اند، یکی از درخواست ها بوده که مقرر شد در مصوبات سفر کمکی شود.

وی بیان کرد: در موضوع برق تجدید پذیر هم توافق شد که 4 مجموعه تولید نیروی خورشیدی و پاک در استان مستقر و فعالیتش آغاز شود. همچنین مقرر شد سازمان برنامه و بودجه 100 درصد عواید بازارچه های مرزی را برای نگهداری و توسعه بازارچه ها هزینه کند که این موضوع سبب رونق می شود.

منصوری اظهارکرد: تقاضای برخی شهرستان ها برای اضافه شدن به مناطق کمتر توسعه یافته، استفرار قرنظینه نباتی و گیاهی در مرز ماهیرود و کمک به تسهیل تبادلات کشاورزی، کاهش حق النظاره چاه های آب کشاورزی و... نیز از دیگر مطالبه هایی بود که بررسی و پیگیری خواهد شد.

وی افزود: مطالبه مهم و قدیمی و جدی و حیاتی استان بحث راه آهن است که چندین جلسه مستمر در تهران برگزار و کار آغاز شده و با اجازه رهبر انقلاب؛ این پرژه از محل تهاتر نفت منابع آن حل شده است و با جدیت پیگیری می شود. قرارگاه خاتم الانبیا نیز این طرح را دنبال می کند و تمام اضلاع پروژه فراهم شده و کار سرعت ویژه ای خواهد گرفت.

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به اینکه در بحث انتقال آب نیز مقدمات فراهم شده و کار دنبال می شود، گفت: در تسریع در بحث گازرسانی نیز تعهد قبلی داشتیم که خوشبختانه استان در صدر کشور هست و هم اکنون حتی یک روستای واجد شرایط بدون گاز در خراسان جنوبی نداریم، در واقع تمام شهرها و روستاها و شهرک های واجد شرایط از گاز برخوردارند.

منصوری اظهارکرد: واریز سود عواید فرآورده های نفتی هم در اسرع وقت واریز می شود و برای استمرار، مسئله گزارش مالی تقدیم رئیس جمهور خواهد شد تا تصمیم گیری شود. همچنین موضوع افزایش شعاع مرزی از محدوه 20 به 50 کیلومتری مرز را هم بررسی می کنیم، چرا که مرز کشور نباید خالی شود و ساکنان مرزی، مرزبانان کشور هستند و باید امکانات و تسهیلات تداوم حضور در مرزها ها فراهم شود.

وی بیان کرد: دنبال کردن تعمیم و توسعه طرح رزاق، تهیه جهیزیه برای زوجینی که در مرز و مناطق محروم معطل جهیزیه هستند، دوبانده کردن جاده ها، پیگیری طرح توسعه نهبندان، بازگشایی بازارچه مرزی نهبندان، رفع نقاط حادثه خیز جاده ای، دوبانده کردن جاده نهبندان - بیرجند، اختصاص سهمیه برای پزشکان متخصص و استقرار در مناطق محروم، بورسیه کردن دانشجوهای پزشکی و تعهد گرفتن برای خدمت در مناطق محروم، بازنگری در پرداختی حقوق دولتی معادن، مساعدت حداکثری درباره مالیات ها، آسفالت 12 کیلومتر جاده بیرجند - قاین و... نیز از دیگر مصوبات این سفر بوده است.

او عنوان کرد: مصوبات این سفر از دو جنس است که بخشی عمرانی و اقتصادی است که در این خصوص در حوزه اعتباری و اقتصادی، یک هزار و 300 میلیارد تومان به اعتبارات عمرانی اضافه خواهد شد و 35 هزار میلیارد تومان هم آمادگی سرمایه گذاری در استان است.

معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: مصوبات دیگر هم نرم افزاری، تسهیل گری و تنظیم گری دولت است که 25-30 مورد نهایی شده و خدمت دوستان تقدیم می شود.

انتهای پیام /