1630 زن خانهدار خراسان شمالی تحت پوشش بیمه هستند
الهام محمدزاده با اشاره به اینکه سقف پذیرش برای بیمه شدگان در طرح زنان خانه دار باز است و محدودیتی در تعداد وجود ندارد، گفت: براساس آخرین آمار دریافتی در اردیبهشت ماه سال جاری در استان خراسان شمالی تاکنون یک هزار و 630 نفر از زنان خانه دار از این طرح استفاده میکنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ الهام محمدزاده، معاون تعهدات بیمه، اداره تامین اجتماعی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: بیمه زنان خانه دار از سال 87 در سراسر کشور اجرایی شد که در ابتدای آغاز طرح با توجه به اینکه مردم اطلاع زیادی نداشتند، کمتر مورد توجه بود.
وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر، استفاده از بیمه زنان خانه دار بیشتر شده است، گفت: نکته قابل توجه این است که این بیمه به نام زنان خانه دار است، اما صرفا مخصوص به این گروه نیست و دختران جوان و مجرد نیز از این طرح می توانند برخوردار شوند.
محمدزاده حداقل سن برای استفاده از بیمه زنان خانه دار را 18 سال و حداکثر سن را 50 سال عنوان کرد و گفت: گفتنی است که دختران 15 سال به بالا که گواهی رشد دادگستری به همراه داشته باشند و زنان 50 سال به بالا که به اندازه مازاد سنی بیمه داشته باشند، می توانند از این طرح استفاده کنند
وی یادآور شد: به طور نمونه اگر بیمه شده 52 سال سن دارد، اما از قبل دو سال و نیم بیمه داشته باشد، می توانند از این طرح استفاده کنند و زنانی که 10 سال سابقه بیمه دارند از شرایط سنی استفاده این طرح معاف هستند.
این کارشناس مسئول خاطرنشان کرد: بیمه در سه گروه 12 درصد با شرایط بازنشستگی، فوت بعد از بازنشستگی، 14 درصد با شرایط بازنشستگی، فوت قبل و بعد بازنشستگی و 18 درصد بازنشستگی، فوت قبل و بعد از بازنشستگی و ازکارافتادگی لحاظ می شود.
وی یادآور شد: مبلغ پرداختی براساس سال 1400، برای بیمه زنان خانه دار با 12 درصد 320 هزار تومان، برای 14 درصد 380 هزار تومان و برای 18 درصد 470 هزار تومان است.
محمدزاده بیان داشت: این مبلغ فاقد دفترجه بیمه خدمات درمان است، که در صورت تقاضا برای دریافت دفترچه نیز باید مبلغ 75 هزار تومان به صورت ماهانه به مبلغ بیمه اضافه شود.
این کارشناس مسئول ادامه داد: باتوجه به اینکه زنان خانه دار معمولا تحت تکفل بیمه درمانی همسرانشان هستند، گفت: در مجموع 90 درصد بیمه زنان خانه دار بدون سهمیه درمانی است.
وی یادآور شد: براساس آخرین آمار دریافتی در اردیبهشت ماه سال جاری در استان خراسان شمالی تاکنون یک هزار و 630 نفر از زنان خانه دار از این طرح استفاده می کنند.
محمدزاده گفت: سقف پذیرش برای بیمه شدگان در طرح زنان خانه دار باز است و محدودیتی در تعداد وجود ندارد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در گذشته مردم نسبت به استفاده از خدمات بیمه ای اطلاعات کافی نداشتند، اما در حال حاضر بیمه بازنشستگی جایگاه ویژه برای خانواده ها پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه خانه داری نیز شغل محسوب می شود، گفت: این در حالی است که این شغل به خوبی دیده نشده است، اما با این طرح قطعا افراد می توانند بعد از بازنشستگی از لحاظ مالی مستمری بگیر شوند.
محمد زاده به قوانین مربوط به بازنشستگی زنان اشاره کرد و گفت: بیمه شده زن در نوع بیمه اجباری یا خانه دار، با 45 سال سن و 30 سال سابقه بیمه، با 55 سال سن و 20 سال سابقه بیمه یا کمتر از 20 سال می توانند از مستمری بازنشستگی برخوردار شوند.
وی ادامه داد: همچنین زنانی که در کارگاه ها مشغول به کار هستند و مشمول قوانین قانون کار شده اند، نیز با 42 سال سن و 20 سال سابقه بیمه می توانند از مستمری استفاده کنند.
محمدزاده اضافه کرد: علاوه بر این زنانی که دارای بیمه هستند، در زمان مرخصی زایمان به مدت 9 ماه، دوسوم، آخرین حقوق سه ماه قبل از زایمان را از سازمان تامین اجتماعی دریافت می کنند.
این مقام مسول یادآور شد: برای استفاده از خدمات بیمه نیاز به مراجعه حضوری نیست، بلکه متقاضیان می توانند با ورود به سامانه es.tamin.ir به صورت غیرحضوری از خدمات برخوردار شوند.
انتهای پیام./ رحمانی