دوشنبه 5 آذر 1403

165 هزار سفیر سلامت در استان مرکزی فعالیت خود را آغاز کردند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
165 هزار سفیر سلامت در استان مرکزی فعالیت خود را آغاز کردند

اراک - ایرنا - رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: 165 هزار نفر به عنوان سفیران سلامت با هدف ارتقای دانش خود مراقبتی و سطح سلامت در جامعه شناسایی و فعالیت خود را آغاز کردند.

نادیا مشایخی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه بیشتر افرادی که در برنامه ملی هرخانه یک پایگاه سلامت مشارکت دارند، زنان خانه دار هستند، افزود: تا پایان سال سفیران سلامت استان باید به 212 هزار نفر برسد و جامعه هدف خود را پوشش دهند.

وی اظهار داشت: برنامه ملی هرخانه یک پایگاه سلامت در راستای توسعه پوشش همگانی سلامت براساس ابلاغ از سوی وزیر بهداشت همگام با سراسر کشور در سه حوزه خدمات پیشگیری، درمان‌های اولیه و خدمات توابخشی از تیرماه امسال آغاز شده است.

رئیس گروه آموزش و ارتقا سلامت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: برای آموزش این حوزه‌ها از هر خانواده یک فرد بالای 18 سال سن و حداقل دارای مدرک تحصیلی سوم راهنمایی انتخاب و به عنوان سفیر سلامت جذب شده است.

مشایخی افزود: این افراد توسط کارشناسان بهداشتی مستقر در پایگاه سلامت و خانه‌های بهداشت به صورت حضوری و مجازی برای ارایه خدمات بهداشتی و سلامت، آموزش می‌بینند.

وی اظهار داشت: سفیران سلامت آموخته‌های خود در دوره‌های آموزشی را به سایر افراد خانواده، دوستان، اقوام و همسایگان منتقل می‌کنند.

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اهمیت برنامه ملی هر خانه یک پایگاه سلامت در این است که 65 تا 85 درصد مراقبت‌های مرتبط با سلامت از جنس خودمراقبتی، اصلاح سبک زندگی و مدیریت مسائل ناخوشایند جزئی است.

مشایخی افزود: طبق بررسی‌هایی که سال 95 در بین افراد بالای 18 سال استان انجام شد 10 درصد شیوع قند بالا، 29 و 9 دهم درصد مردم استان فشار خون بالا، 43 درصد کلسترول خون، 57 درصد افزایش وزن دارند.

وی اضافه کرد: بر اساس این بررسی 14 درصد مصرف سیگار روزانه دارند، 89 درصد کم تحرکند و نیمی از مردم استان مصرف میوه و سبزی آنان کمتر از پنج سهم در روز است.

وی اظهار داشت: همه این موارد عوامل خطر بیمارهای غیرواگیردار مانند دیابت، فشار خون بالا، سکته مغزی و سرطان را موجب می‌شوند و در صورتی که مردم آموزش ببینند و سواد سلامت آنان افزایش یابد، زندگی بهتری را با کمترین بیماری تجربه خواهند کرد.

مشایخی افزود: پیشگیری و کنترل ویروس کرونا، کنترل فشار خون، سالمند سالم و مراقبت از سالمند، تحرک پذیری، کاهش مصرف قند، شکر و روغن، آموزش در خصوص بلایای طبیعی، کاهش مصرف سیگار و قلیان و استفاده از مسواک و بهداشت دهان و دندان از جمله بسته‌های آموزشی سفیران سلامت است.

طرح هر خانه یک پایگاه سلامت اقدامی برای ارتقای سواد سلامت خانواده‌ها و در نتیجه ارتقاء سلامت جامعه است.

*س_برچسب‌ها_س*