180 میلیارد ریال به طرح های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت
گچساران - ایرنا - سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: 180 میلیارد ریال امسال به طرح های عمرانی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت.
مجید صفایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این میزان اعتبار در نظر گرفته شده 30 درصد در زمینه مرمت و احیا، 30 درصد صنایع دستی و 60 درصد برای بخش گردشگری هزینه خواهد شد.
وی بیان کرد: این میزان اعتبار برای اجرای 12 طرح عمرانی در بخش گردشگری در نظر گرفته شده است.
صفایی ادامه داد: 100میلیارد ریال از این میزان اعتبارات برای بازسازی و مرمت طرح بلادشاپور در نظر گرفته شده که هم اکنون 20 میلیارد ریال جذب شده است.
وی ادامه داد: پارک جنگلی و خاک دون بویراحمد، چشمه بلقیس چرام، برم الوان بهمئی، اقامتگاه بندان، بیژن یک سی سخت و بلاد شاپور از مهمترین طرح های عمرانی گردشگری در دست اجراست.
صفایی ابراز کرد: اعتبارات عمرانی تملک دارایی گردشگری این استان 40درصد نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال شهرستان های هشتگانه استان موظف شده اند تا پایان سال جاری، هر شهرستان پنج واحد بوم گردی ایجاد کنند.
وی افزود: واحد های بوم گردی زود بازده هستند و ایجاد آن ها راهکاری مناسب برای توسعه گردشگری و معرفی بهتر استان به گردشگران در ایران و خارج از کشور است.
صفایی گفت: یکی از برنامه های اصلی این اداره کل ایجاد سه بازارچه دائمی صنایع دستی در شهرهای یاسوج، دوگنبدان و دهدشت برای این هنرمندان است.
35 هزار هنرمند صنایع دستی در استان فعال هستند که 6 هزار نفر از آنان از سال 1394 تاکنون کارت شناسایی دریافت کرده اند.
هم اکنون 120 کارگاه صنایع دستی در استان فعالیت می کند.
سالانه 218 هزار متر مربع انواع صنایع دستباف در کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود.
بیشترین دست بافتهها در شهرستانهای دنا و گچساران تولید میشود.
جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزیهای سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافتههای سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با 720 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
*س_برچسبها_س*