2 بهله پرنده تاکسیدرمی شده به موزه تاریخ طبیعی زنجان اهدا شد
زنجان - ایرنا - رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان، گفت: 2 بهله پرنده تاکسیدرمی شده در موزه تاریخ طبیعی زنجان جای گرفتند.
پرویز رستمی، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این 2 پرنده که شامل یک بهله "شاه بوف و سارگپه" بودند از سوی نبی الله جعفری که یکی از علاقهمندان و دوستداران طبیعت است به این موزه تحویل داده شد.
وی با بیان اینکه این 2 بهله پرنده وحشی تاکسیدرمی شده توسط این فرد علاقه مند به طبیعت و پرنده خریداری شده بود، اظهار داشت: تحویل این 2 پرنده به موزه تاریخ طبیعی زنجان، اقدامی پسندیده بود که با اهدای لوح از وی تجلیل به عمل آمد.
رستمی افزود: هرگونه شکار و صید و تاکسیدرمی گونه های جانوری و همچنین خرید و فروش آنها چه به صورت زنده، سلاخی یا تاکسیدرمی شده، بدون اخذ مجوز از این اداره کل جرم تلقی می شود و در صورت مشاهده با خاطیان برابر با ضوابط قانونی رفتار خواد شد.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: افراد در صورت خریداری و نگهداری وحوش چه به صورت زنده و یا تاکسیدرمی شده به واسطه ناآگاهی از قانون، بهتر است آنها را به اداره کل حفاظت محیط زیست تحویل دهند.
رستمی با بیان اینکه هرگونه شکار و صید پرندگان بی هیچ اغماضی مشمول جرایم درنظر گرفته می شود، افزود: میزان جرایم شکار و صید شاه بوف و سارگپه به ترتیب 60 میلیون ریال و 18 میلیون ریال است.
شاه بوف (Bubo bubo) پرندهای از خانواده جغد، بزرگترین نوع جغد و دو برابر جغد گوش دراز است، حدود 66 تا 70 سانتیمتر طول دارد و دارای گوش پرهای مشخص، سینهای زرد مایل به رنگ قهوهای بارگههای پهن، چشمهای درشت نارنجی رنگ، سطح پشتی زرد مایل به قهوهای با لکه های قهوهای پررنگ است. این پرنده، صبح زود و هنگام غروب به شکار می پردازد و در شکاف سنگها و درختها یا روی شاخههای درخت در محل نزدیک به تنه درخت قائم نشسته و در آشیانه متروک پرندگان شکاری زاد و ولد میکند.
موزه تاریخ طبیعی این استان که در ابتدای جاده قدیم تبریز - زنجان و در داخل پارک جنگلی ارم شهر زنجان واقع شده به منظور حفظ و نگهداری و همچنین نمایش گونه های جانوری و گیاهی، سنگواره ها و نمونه هایی از برخ کانی ها و سنگ های معدنی موجود در زنجان در سال 73 افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت. یکی از اهداف مهم موزه های تاریخ طبیعی، معرفی انواع گونه های جانوری بومی و غیربومی مهاجر می باشد که به همین منظور لاشه جانوران به صورت تاکسیدرمی شده در معرض دید عموم گذاشته شده است.
تاکسیدرمی در اصطلاح عامیانه، خشک کردن لاشه جانوران است و در واقع با این هنر گونه های جانوری مختلف به ویژه جانوران درحال انقراض به منظور شناساندن و ارائه آموزش به نسل های آینده حفظ می شوند.
*س_برچسبها_س*