2 توصیه دلسوزانه ربیعی در زمانه پسانصرالله / نخستین نشانه کاهش ضرایب مالیاتی در دولت پزشکیان
مردم استان همدان طی 6 ماه نخست امسال 23 درصد صدقه و 15 درصد زکات را بیشتر از سال گذشته پرداختهاند.
سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
نخستین نشانه کاهش ضرایب مالیاتی در دولت پزشکیان
رییس اتحادیه صنف فروشندگان زعفران مشهد گفته است: ضرایب مالیاتی در 2 رسته عمده فروشی و خرده فروشی زعفران با پیگیری 2 ساله این اتحادیه از طریق اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی به میزان 6 دهم درصد کاهش یافت.
سیدمهدی زمانی در مصاحبه با ایرنا افزود: در این راستا با تلاشها و پیگیریهای اعضای هیات مدیره اتحادیه صنف زعفرانفروشان، ضریب مالیاتی عمده فروشان و خرده فروشان از 2.4 درصد به 1.8 درصد کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: در 2 سال گذشته پیگیریهای مستمری با ارسال نامه و برگزاری نشستهای متعدد با مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی انجام گرفت که در نهایت نتیجه مطلوبی به دست آمد.
680مرکز فروش زعفران اعم از خرده فروشی و عمده فروشی در مشهد پروانه کسب معتبر دارند.[1]
*دقت شود که ما با خوشبینی به این رویداد نگاه میکنیم و این فرض بدبینانه که تعامل برخی دولتها با برخی صنوف مثل زعفران فروشها، زرگران، خودروسازها و کسانی دیگر اندکی متفاوت است را کنار میگذاریم!
کاهش مالیاتها و ضرائب مالیاتی؛ یک مطالبه اقتصادی مهم است که ما نیز بارها بر آن تأکید کردهایم. راه حل درستی برای کاهش گرانی و تورم بیقاعده در اقتصاد ایران که با آغاز به کار دولت جدید، توسط برخی محافل بر آن تأکید شده است.
افزایش شدید مالیات حاوی اثرات پایدار تورمی است. فرمولی که متأسفانه در دولت گذشته به آن توجه نشد و شاهد انفجار مالیاتها (سالانه بیش از 50 درصد) و ضرائب مالیاتی در این 3 سال بودیم.
نتیجه اینکه آن اثرات پایدار تورمی آشکار شد، قدرت خرید مردم کاهش یافت، مسکن بعنوان یک پیشران اقتصادی در رکود فرو رفت و...
لکن با روی کار آمدن دولت جدید و الزام اتخاذ سیاستهای اقتصادی جدید؛ امید آن میرود که شاهد بروز یک عقلانیت برای بازگشت شیب افزایش درآمدهای مالیاتی دولت به قبل از 3 سال اخیر باشیم (روال همیشگی 30 تا 35 درصد) و بدینقرار ارقام زیادی هم از تورم و گرانی بیقاعده فعلی کاسته شود.
راه حل این مسئله که در مدت کوتاهی نیز اثرات مبارک آن آشکار میشود؛ کاهش شیب افزایش مالیاتها و البته ضرائب مالیاتی است.
***
2 توصیه دلسوزانه در زمانه پسانصرالله
علی ربیعی، فعال اصلاحطلب و رجل امنیتی سابق طی یادداشتی با اشاره به شهادت سیدحسن نصرالله و سردار نیلفروشان نوشت: دوست دارم با نسلهای جدید سخن بگویم. بگویم که این است چهره واقعی قدرتها. هیچ حمایتی از سوی بیگانگان برای آزادی را باور نکنید. آزادی گوهری است که در درون شماست و باید در درون جامعه دنبال شود. دل به این خونخواران سپردن، سرابی بیش نیست. ببینید چگونه نخستوزیر خونخوار این رژیم، در جهت ایجاد ثبات سیاسی خود در داخل برای جان هیچ انسانی ارزش قائل نیست.
به گزارش اعتماد، او سپس با تأکید بر لزوم ایستادن همه پای تصمیمی که با محوریت رهبری اتخاذ میشود تصریح میکند: متاسفانه در رسانه رسمی یا افرادی که مسوولیتی در قبال کشور و جامعه برای خود نمیبینند با اظهارنظرهایشان، جامعه را به پراکندگی و عدم انسجام سوق میدهند. یادمان نرود که بزرگترین دشمن ما جدایی درون ملت ماست. انشقاق ملی اگر جای وفاق ملی را بگیرد کوچکترین خطرات و حقیرترین دشمنان، بزرگ و شکستناپذیر به نظر خواهند رسید. امروز بیش از همیشه مکلف به ایستادن در برابر هرگونه تفرقه هستیم. تفاوت داشتن در سلایق و روشها و در همان حال متحد بودن در دفاع از سرزمین و پرچم، هنری است که باید در آموختن و تمرین آن نستوه و مصمم باشیم؛ بیهیچ مصلحتاندیشی جناحی و عافیت طلبی سیاسی.[2]
*ما منتقد جدی آقای ربیعی در فضای سیاسی هستیم اما الاحق و الانصاف این سخنان نجیبانه او از جنس همان نوشدارویی است که جامعه در روزهای اخیر بدان نیاز دارد.
اینکه جوانان بدانند خبری در کف بیگانه نیست و اینکه همه متبع ولایت فقیه باشیم و چه در وادی صبر و چه در وادی عمل همان کنیم که رهبریت مدیر و مدبر جامعه شیعی حکم میکند.
البته این شکر با شکایت نیز هست و آن اینکه ایکاش علی ربیعی در سایر منصههای سیاسی (از قبیل اغتشاشات) نیز با همین لسان به صحنه میآمد و همینطور نجیبانه با جوانترها و سیاسیون سخن میگفت!
فروض بدبینانهای هم در این میان وجود دارد که آنها را میگذاریم، میگذریم و بر خوانش صحبتهای نجیبانه علی ربیعی که در بالا بدان اشاره شد، تأکید میکنیم.
***
درسهایی از جهاد مالی مردم همدان
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) همدان گفت: طی 6 ماهه نخست سال جاری، مردم این استان 193 میلیارد ریال صدقه پرداخت کردند که این آمار 23 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد دارد.
سیدحسن نعمتی در مصاحبه با ایرنا همچنینبا بیان اینکه این میزان صدقه توسط کمیته امداد و مراکز نیکوکاری استان جمع آوری شده است، اظهار کرد: با توجه به جمعیت استان به طور میانگین هر یک از هم استانیها مبلغ 70 هزار ریال صدقه پرداخت کردند.
این مقام استانی کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود نیز با اشاره به واجب زکات نیز از این گفته است که زکات جمعآوریشده در همدان طی 6 ماه اخیر نسبت به مدت مشابه در سال قبل، 15 درصد رشد داشته است.[3]
*افزایش 23 درصدی پرداخت صدقات و رشد 15 درصدی ادای وجه زکات در یک استان به وضوح هرچه تمامتر نشان میدهد که باورهای دینی میان مردم ایران ریشهدارتر از برخی تحلیلهای توییتری و اینستاگرامی و ماهوارهای است.
نظیر چنین اخباری که به کرات آنها را پیرامون استانهای مختلف کشور و مردمان همه نواحی ایران خواندهایم نشان میدهد "دین" برای مردم ایران یک مفهوم هویتی است نه صفت اکتسابی که رفتار جامعه یا نسلهای جدید نسبت به آن سینوسی باشد.
و این همان نکتهای است که خاندان پهلوی هرگز متوجه آن نشد، منورالکفرهای سده اخیر به آن التفات نکردند و دشمنان ایران هم نمیتوانند علیه آن کاری بکنند.
افزایش پرداخت وجوهات شرعی و صدقات از سوی مردم به نهادهای خیریه حکومتی همچنین در رویه دیگر خود نشانی محکم از افزایش اعتماد مردم به نظام اسلامی است.
نظیر این خبرها نشان میدهد که جامعه ایرانی محدود و منوط به تحلیلهای چند بلاگر اینستاگرامی و پروژهبگیر شبکه ایکس نیست و مردم علیرغم مشکلات اما اعتمادی عمیق و البته روزافزون نسبت به نظام اسلامی دارند و آنرا ملجأ و پناه خود برای امروز و فردا میدانند.
دانستن آنچه در زیر پوست وقایع اجتماعی میگذرد نیازمند درک و رصد برخی نشانهها و البته داشتن شجاعت برای اعتراف به نتایج این نشانههاست.
***
1_ www.irna.ir/xjRJ3P
2_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-676297
3_ www.irna.ir/xjRHxX