2 خودرویی که بازار را سوپرایز کردند
اقتصادنیوز: بررسی قیمت بازاری خودروها در نیمه دوم سال 1402 نشان می دهد محصولاتی کم طرفدارتر نیز در بازار با اقبال روبرو شدند و رشد قیمت را به خود دیدند.
به گزارش اقتصادنیوز، رانا پلاس با سقف پانوراما (شیشه ای) و سورن پلاس با موتور EF7 در نیمه دوم سال 1402 حدود 20 درصد رشد قیمت را تجربه کردند. این دو محصول ایران خودرو در حالی این میزان رشد قیمت را در کارنامه خود ثبت کردند که در بازار خودرو کمتر با اقبال روبرو هستند.
بررسی وضعیت محصولات ایران خودرو در بازار نشان می دهد به طور معمول تمرکز متقاضیان روی محصولات خانواده پژو است.
خودروهایی مانند اعضای خانواده پژو پارس و همچنین پژو 206 بیش از سایر محصولات ایران خودرو تقاضا را به سمت خود جلب می کنند. اما در نیمه دوم سال گذشته وضعیت بازار خودرو به گونه ای بود که حتی محصولات کم طرفدارتر مانند سورن پلاس با موتور EF7 و همچنین رانا پلاس با سقف پانوراما نیز در بازار با اقبال متقاضیان روبرو شدند.
بررسی روند هفتگی قیمت سورن پلاس با موتور EF7 نشان می دهد این خودرو در پایان هفته اول مهر سال گذشته با قیمت حدود 545 میلیون تومان در بازار داد و ستد شد. اما این عضو خانواده سمند که به نوعی کف قیمت را در بازار در اختیار دارد در هفته منتهی به 24 اسفند 1402 با قیمتی حول و حوش 665 میلیون تومان به متقاضیان عرضه شد. بنابراین شاهد هستیم که در بازه زمانی 6 ماهه قیمت سورن پلاس با موتور EF7 رشدس حدود 22 درصدی را تجربه کرده است.
رانا پلاس با سقف پانوراما نیز در بازه زمانی مورد اشاره در سال گذشته رشد حول و حوش 20 درصدی قیمت را در کارنامه ثبت کرد. این محصول ایران خودرو در پایان اولین هفته از پاییز 1402 با قیمت نزدیک به 540 میلیون تومان از سوی فروشندگان به خریداران عرضه شدند. رانا پلاس با سقف شیشه ای در آخرین هفته از اسفند سال گذشته با رشدی حدود 110 میلیون تومانی قیمت خود را به حوالی 650 میلیون تومان رساند.
بنابراین آن دسته از متقاضیان که به قصد سرمایه گذاری و حفظ ارزش پول خود اقدام به خرید سورن پلاس با موتور EF7 و رانا پلاس با سقف پانوراما کردند در نیمه دوم سال 1402 ماهانه به طور میانگین حدود 3.5 درصد سود کردند. می توان گفت وضعیت بازار خودرو در نیمه دوم 1402 به گونه ای بود که سرمایه گذاری روی محصولات کم طرفدارتر نیز جواب داده است.
بیشترین رشد قیمت رانا پلاس با سقف پانوراما مربوط به بازه زمانی 21 دی تا 28 دی سال گذشته است. این محصول آبی ها جاده مخصوص در بازه یک هفته ای یاد شده حدود 12 درصد رشد قیمت را به خود دید. فروشندگان 21 دی 1402 رانا پلاس با سقف شیشه ای را با قیمت حول و حوش 570 میلیون تومان در دسترس متقاضیان قرار دادند اما طی یک هفته قیمت این خودرو رشد نزدیک به 70 میلیون تومانی را در کارنامه ثبت کرد و در 28 دی 1402 متقاضیان رانا پلاس سقف شیشه ای برای در اختیار گرفتن آن باید حول و حوش 640 میلیون تومان به فروشندگان پرداخت می کردند.
سورن پلاس با موتور EF7 نیز بیشترین رشد قیمت را در بازه زمانی 4 بهمن تا 12 بهمن 1402 در کارنامه خود ثبت کرد. این عضو خانواده سمند در چهارم بهمن 1402 با قیمت حدود 630 میلیون تومانی در بازار حاضر بود اما طی یک هفته یعنی در هفته منتهی به 12 بهمن قیمتش رشدی حدود 25 میلیون تومانی را تجربه کرد و خریداران باید برای در خاتیار گرفتن این عضو خانواده سمند حول و حوش 655 میلیون تومان پرداخت می کردند. بنابراین سورن پلاس با موتور EF7 طی بازه زمانی مورد اشاره رشدی حدود 4 درصدی را با خود دید.
ایران خودرویی ها قصد دارند رانا پلاس با سقف شیشه ای را با افزایش آپشن و ایجاد تغییراتی تولید کنند اما به نظر می رسد دیگر برنامه ای برای تولید سورن پلاس با موتور EF7 بنزینی نداشته باشند و این غضو خانواده سمند را از این به بعد با موتور XU7P به بازار عرضه کنند.
باید منتظر ماند و دید تغییرات ایجاد شده روی دو خودروی کم طرفدار ایران خودرو در بازار با چه واکنشی از سوی خریداران مواجه می شود آیا این تغییرات می تواند سبب شود تا این دو خودرو با اقبال بیشتر خریداران روبرو شوند یا همچنان آنها زیر سایه دیگر محصولات ایران خودرو در بازار قرار خواهند گرفت.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید