چهارشنبه 7 آذر 1403

2 هزار تن قارچ دکمه‌ای در چهارمحال و بختیاری تولید شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
2 هزار تن قارچ دکمه‌ای در چهارمحال و بختیاری تولید شد

شهرکرد - ایرنا - مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در سه ماهه نخست امسال حدود 2 هزار تن محصول قارچ دکمه‌ای در این استان تولید و روانه بازار کشور شد.

ابراهیم شیرانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا، میزان تولید سالانه محصول قارچ دکمه‌ای در این استان را بیش از هفت هزار و 500 تن اعلام کرد و گفت: این استان رتبه ششم تولید محصول این نوع قارچ در کشور را به خود اختصاص داده است.

وی، میزان اشتغال در زمینه تولید قارچ استان را 750 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 150 نفر در مشاغل خانگی و 600 نفر نیز در واحدهای صنعتی مشغول به کار هستند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، تعداد کارگاه‌های صنعتی تولید قارچ استان را 32 واحد و تعداد کارگاه‌های خانگی را 150 واحد عنوان کرد و گفت: بخش عمده کارگاه‌های تولید قارچ استان در شهرستانهای شهرکرد، بروجن، کیار و فارسان فعال است.

به گفته وی، در چند سال گذشته با مشارکت بنیاد برکت 40 میلیارد ریال برای افزایش 20 درصدی قارچ تولیدی استان در نظر گرفته شد و 29 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد. وی، توسعه کشت‌های متراکم و گلخانه‌ای را از سیاست‌های وزارت جهادکشاورزی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و استفاده بهینه از آب بخش کشاورزی عنوان کرد.

شیرانی، همچنین به ارسال بیش 70 درصد قارچ تولیدی به استان‌های تهران، اصفهان و خوزستان اشاره کرد و افزود: روستای 'قلعه ممکا' در چهارمحال و بختیاری به عنوان دهکده پرورش قارچ کشور از مهمترین مراکز تولید قارچ استان است. به گفته وی، با فعال‌سازی 150 واحد تولید قارچ خانگی در مناطق روستایی و شهری در دولت تدبیر و امید، افزون بر یک هزار تن قارچ دکمه‌ای استان به صورت خانگی تولید می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با شیوع ویروس کرونا در کشور، در پایان سال گذشته میزان فروش محصول قارچ خوراکی در این استان به شکل چشمگیری کاهش یافت، که با روان شدن بخش حمل و نقل در سطح کشور و امکان تسهیل در ارسال این محصول فاسد شدنی به سراسر کشور، بازار آن در یک ماه گذشته رونق گرفته است.

وی، علت اصلی 2برابر شدن قیمت محصول قارچ تولیدی استان در دو ماه گذشته به هرکیلوگرم به 200 هزار ریال را افزایش دستمزد کارگر، کاهش سرمایه گردش و افزایش هزینه آب و برق و گاز در بین تولید کنندگان ذکر کرد.

به گزارش ایرنا، قارچ‌های خوراکی دکمه‌ای به دلیل اینکه در سالن‌هایی با بخار 80 درجه سانتی‌گراد پاستوریزه می‌شوند عاری از هرگونه آلودگی هستند.

پایین بودن اسید اوریک در قارچ، مورد تاکید پزشکان برای سالمندان و مبتلایان به نقرس و بیماریهای مربوطه است. قارچ برای محافظت از پوست، سلامت سیستم عصبی، سلامت پوست و چشم و بافت‌های بدن، تشکیل اسیدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها، درمان کم‌خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارد. پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، آهن و کلسیم مهمترین مواد معدنی موجود در قارچ است. استان چهارمحال و بختیاری به دلیل داشتن آب و هوای مناسب منطقه مستعد برای پرورش محصول قارچ دکمه‌ای در سطح کشور است.

*س_برچسب‌ها_س*