200 تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد
یک مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت گفت: در بخشهایی که امکان همکاری ما با آفریقا بیشتر است، 200 تاجر در حوزههای مختلف شناسایی شدهاند.
در گفتوگوی ویژه خبری موضوع توسعه روابط تجاری با آفریقا مورد بررسی قرار گرفت و به سوالاتی پاسخ داده شد. محمدصادق قنادزاده معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت و داریوش صفرنژاد و مایکل بافی قائم مقام وزیر صنعت و تجارت غنا به سوالاتی پاسخ دادند.
قنادزاده گفت: مطالعه عمیقی در حیطه ظرفیتهای مشترکی که با کشورهای قاره آفریقا داریم، انجام دادیم. سعی کردیم در حوزههایی که امکان همکاری ما با آفریقا بیشتر است، تجار شناسایی شوند. مجموعه این بررسیها منجر به این شد که بیش از 200 تاجر را از کشورهای مختلف آفریقا، ثبت نام کنیم. نگاه ما به قاره آفریقا باید دو سویه باشد. یکی از مشکلات ما این بوده که بازار آفریقا را به عنوان بازار مصرف نگاه میکردیم. در حالی که بقیه کشورها آفریقا را به عنوان کارخانه تولید مواد اولیه محصولات خود میبینند.
او افزود: سعی کردیم صادرکنندگان در حوزههای فنی و مهندسی، سلامت، کشاورزی، صنایع غذایی، نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع فلزی را شناسایی و این افراد را دعوت کنیم.
صفرنژاد گفت: آفریقا به دلیل موقعیت اقتصادی ویژه که دارد باید مورد اهتمام قرار گیرد. آفریقا در دهه اخیر یکی از مناطقی بوده که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. نگاه به آفریقا به عنوان یک مجموعه واحد، این امکان را میسر میکند که ما بازیگری خود را در عرصههای مختلف در سطح این قاره داشته باشیم. نباید نگاهی به عنوان بازار مصرف داشته باشیم و نگاه باید هم افزا باشد.
مایکل بافی قائم مقام وزیر صنعت و تجارت غنا نیز گفت: کشورهای آفریقایی از نظر اقتصادی یکدست هستند و به یک بازار بزرگ تبدیل شدهاند. ایران وارد منطقهای شده است که میتواند برای هر دو طرف منافع بسیاری را به همراه داشته باشد. سوابق همکاریهای دو کشور به صورت دوطرفه بوده است.
قنادزاده گفت: در آفریقا یکی از بهترین مدلها این است که بر منابع اولیه آفریقا سرمایه گذاری انجام دادند و در ازای آن کالاهای نهایی با ارزش افزوده بالا را به این کشور صادر کنند. به جهت رشد فناوری ایران، یکی از فرصتهای جدی ما انتقال فناوری و تکنولوژی به آفریقا و نقش آفرینی در توسعه صنعتی کشورهای این قاره است و در ازای آن بتوانیم تمانی منابع اولیه انجام دهیم. این اجلاس باعث شد که ظرفیتهای فناوری خود را به طرفهای آفریقایی معرفی کنیم و پتانسیل آنها را نیز شناسایی کنیم. در حوزه تهاتر به آفریقا که محدود به تهاتر کالا نمیشود نیز فضای بازی وجود دارد.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی