جمعه 2 آذر 1403

21 مؤسسه ایرانی در میان مؤسسه‌های برتر جهان در نظام رتبه‌بندی تایوان

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
21 مؤسسه ایرانی در میان مؤسسه‌های برتر جهان در نظام رتبه‌بندی تایوان

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از پژوهشگاه، دانشگاه تهران برترین مؤسسه ایرانی است که در این نظام رتبه‌بندی در جایگاه 291 جهان جای گرفته است. افزون بر این، دانشگاه‌های صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و یاسوج نیز در رتبه‌بندی نرمال‌شده بر پایه اعضای هیات علمی در میان 1200 مؤسسه برتر جهان جای گرفته‌اند. به گفته دیگر، اگر دستاوردهای پژوهشی نسبت به شمار اعضای هیات علمی سنجش شوند، این...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از پژوهشگاه، دانشگاه تهران برترین مؤسسه ایرانی است که در این نظام رتبه‌بندی در جایگاه 291 جهان جای گرفته است. افزون بر این، دانشگاه‌های صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و یاسوج نیز در رتبه‌بندی نرمال‌شده بر پایه اعضای هیات علمی در میان 1200 مؤسسه برتر جهان جای گرفته‌اند.

به گفته دیگر، اگر دستاوردهای پژوهشی نسبت به شمار اعضای هیات علمی سنجش شوند، این مؤسسه نیز در میان برترین‌های جهان جای خواهد گرفت. در سال 2023 میلادی 18 مؤسسه در این نظام رتبه‌بندی جایگاه جهانی به دست آورده بودند. در نمودار یک روند سالانه شمار مؤسسه‌های ایرانی در این نظام رتبه‌بندی گزارش شده است.

گرایش این نظام رتبه‌بندی پژوهشی است و دانشگاه‌های بزرگ‌تر بخت بیشتری برای بودن در فهرست پایانی دارند. دانشگاه ملی تایوان برای انتشار سیاهه یا فهرست پایانی مؤسسه‌های برتر جهان از سه شاخص (بهره‌وری پژوهشی، تأثیر پژوهشی، و تعالی پژوهشی) و هشت سنجه (شمار مقاله‌های 11 سال پیش، شمار مقاله‌های سال پیش، شمار استنادهای 11 سال پیش، شمار استنادهای دو سال پیش، میانگین استنادهای 11 سال پیش، شاخص «اچ» دو سال پیش، شمار مقاله‌های پراستناد 10 سال پیش، و شمار مقاله‌ها در نشریه‌های با ضریب تأثیر بالا در دو سال پیش) بهره‌برداری می‌کند.

در جدول یک، امتیاز کل و رتبه مؤسسه‌های ایرانی و در جدول دو، امتیاز آنها در سنجه‌های گوناگون در این نظام رتبه‌بندی آمده است.

بر پایه گزارش سال 2024 میلادی نظام رتبه‌بندی دانشگاه ملی تایوان، دانشگاه هاروارد، با بیشترین امتیاز پیشگام مؤسسه‌های جهان است و دانشگاه استنفورد، دانشگاه لندن، دانشگاه تورنتو، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه جان هاپکینز، دانشگاه سینگوا، شینگ‌جیانگ و دانشگاه کمبریج رتبه های بعدی را دارند.

این گزارش در سامانه «نما» در دسترس است. سامانه «نما» که پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) راه‌اندازی کرده است، به پایش و گزارش جایگاه علم، فناوری و نوآوری ایران در جهان می‌پردازد. این سامانه با پایش و گزارش نزدیک به 90 شاخص جهانی، در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.