23 درصد ناوگان حمل و نقل باری لرستان نیاز به بازسازی دارد
خرمآباد - ایرنا - معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان گفت: میانگین عمر فرسودگی در ناوگان باری کشور 25 سال است که 23 درصد ناوگان استان بیش از متوسط فرسودگی عمر دارند.
"میثم قدمی" روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: 93 شرکت حمل و نقل باری و 88 شرکت حمل و نقل مسافری در استان فعال هستند و از مجموع 9 هزار و 16 دستگاه ناوگان باری استان عمر 2 هزار و 145 دستگاه بالاتر از سن فرسودگی است.
وی با اشاره به اینکه تعداد ناوگان مسافربری لرستان یکهزار و 194 دستگاه می باشد افزود: عمر فرسودگی در ناوگان باری 25 سال میباشد که سن 23 درصد ناوگان استان بیش از متوسط فرسودگی ناوگان کشور است.
وی اظهار کرد: میانگین عمر اتوبوسهای مسافربری نیز 15 سال است که اکنون این رقم در کشور به 8.1 سال رسیده و در لرستان به متوسط هشت سال کاهش یافته که در این حوزه وضعیت مناسبی داریم.
وی میانگین عمر مینی بوس را 25 سال برشمرد و گفت: این میزان در لرستان و کشور به ترتیب 31.9 و 31.5 سال است و در حالیکه میانگین عمر خودروهای سواری 10 سال می باشد این رقم در کشور و لرستان 12.2 سال است.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان ادامه داد: آخرین مصوبه در این راستا سوم خرداد امسال بوده که برای واردات خودروهای با سه سال ساخت جهت نوسازی و توسعه ناوگان باری تاکید داشته است و طبق آن باید پنج هزار دستگاه باری با کارکرد زیر سه سال ساخت وارد شبکه حمل و نقل باری کشور شود.
قدمی همچنین به طرح کلید به کلید ناوگان عمومی اشاره کرد و گفت: رانندگان می توانند خودروهای اسقاطی خود را تحویل داده و یک خودرو صفر تحویل بگیرند که در این راستا سازمان راهداری یکهزار دستگاه را برای متقاضیان در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه چالش اصلی سازمان راهداری در حوزه مسافر و مینی بوس است اضافه کرد: در طرح کلید به کلید 40 درصد هزینه نوسازی توسط متقاضی و 60 درصد از طریق تسهیلات بانکی تامین می شود.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان ادامه داد: شرکتهای حمل و نقل استان باید به فکر ارزش افزوده ناوگان خود باشند و در غیر اینصورت وسایط نقلیه در کوتاهترین زمان از رده خارج و اسقاط می شوند.
*س_برچسبها_س*