سه‌شنبه 16 بهمن 1403

248 تن از کارکنان بخش درمان شاهرود به بیماری کوید19 مبتلا شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
248 تن از کارکنان بخش درمان شاهرود به بیماری کوید19 مبتلا شدند

شاهرود - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: تاکنون 248 تن از کارکنان بخش بهداشت و درمان این شهرستان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد 177 تن پزشک و پرستار بودند.

به گزارش ایرنا، رضا چمن عصر دوشنبه در نشست ستاد مبارزه با ویروس کرونا شهرستان شاهرود، افزود: کارکنان بخش درمان در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا قرار گرفته و با تمام شرایط سختی که وجود دارد با اقتدار انجام وظیفه می کنند.

وی با اشاره به اینکه هیچ داروی اثربخشی از نظر علمی تاکنون برای مهار این ویروس ساخته نشده، تصریح کرد: آن چه مشخص است تراکم جمعیت، ازدحام، گردهمایی، برگزاری محفل و مجلس از عوامل روند افزایشی ابتلا به این ویروس است و هرگاه نادیده گرفتن اجتماعات از جمله عروسی و عزا شکل گرفت در پی آن باید منتظر همه گیری بود.

چمن با بیان اینکه باید ازدحام، تراکم، ارتباط و مراجعات به اداره ها به حداقل برسد، اظهار داشت: در موج سوم که هم اکنون آن را تجربه می کنیم، پراکندگی بیماری در این شهرستان از 2 موج گذشته بیشتر بوده است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان شاهرود در بیماریابی در رتبه های نخست کشور است، ابراز داشت: در این شهرستان روزانه 100 نمونه آزمایشگاهی تشخیص کرونا انجام می شود.

چمن با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تشخیص به موقع را رسالت خود می داند، افزود: با بیماریابی و تشخیص به موقع می توان از افزایش آمار مرگ جلوگیری کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از تجهیز و راه اندازی 14 تخت جدید در بخش مراقبت های ویژه خبر داد و افزود: برای تجهیز این تعداد تخت در بیمارستان امام حسین (ع) مبلغ 100 میلیارد ریال اختصاص یافت.

وی با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته تعداد 59 تن از موارد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در شهرستان های شاهرود و میامی شناسایی شدند، ادامه داد: با احتساب این تعداد شمار مبتلایان این شهرستان به 2 هزار و 543 تن رسیده است.

چمن با بیان اینکه هم اکنون تعداد 208 تن در این بیمارستان بستری هستند، ابرازداشت: در موج دوم شیوع ویروس کرونا تعداد بستری های این بیمارستان به 100 تن رسیده بود.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون 27 تن در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند، تصریح کرد: تعداد مراجعان از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون هشت هزار و 586 تن مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا بوده و در طی این مدت 2 هزار و 366 تن در بخش کرونا بستری شدند.

چمن با بیان اینکه باید تا پایان دوره همه گیری کرونا تمامی تجمعات تعطیل شود، افزود: این بیماری پیش رونده بوده و با یک هفته تعطیلی مهار نمی شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ادامه داد: دستگاه های خدمات رسان برای جلوگیری از ازدحام جمعیت نوبت دهی الکترونیکی را در دستور کار قرار دهند.

چمن از مسوولان و مدیران دستگاه ها خواست زمینه دورکاری برای کارمندان خود را فراهم کرده و کارمندانی که بیماری زمینه ای دارند در اولویت دورکاری قرار داده و هر اداره حداقل یک سوم کارکنان را با تشخیص مدیر دور کار کند.

وی زمان دورکاری ها را دستکم سه هفته ضروری دانست و تصریح کرد: تهیه پلاکارد و بنر برای تذکر به شهروندان در خصوص شیوع ویروس کرونا در دستور کار اداره ها قرار گیرد.

چمن با بیان اینکه طی سه هفته آینده هیچ دانش آموزی به مدارس مراجعه نکند، اظهار داشت: در 45 روز از بازگشایی مدارس 353 بازدید توسط کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی از مدارس انجام شد که 95 درصد آبخوری مدارس از وسایل شست شوی برخوردار و 96 درصد از دانش آموزان و کادر آموزشی از ماسک استفاده می کردند.

به گفته وی باید 2 هفته استعلاجی برای بیماران کرونایی در مشاغل خدماتی، نیروهای مسلح و کارخانه ها با تشخیص پزشک در نظر گرفته شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از تعطیلی مساجد، حسینیه ها و زیارتگاه ها تا سه هفته آینده خبر داد و گفت: در طی این سه هفته تمامی آرامستان های شهرستان های شاهرود و میامی تعطیل است و برای تشییع فقط وابستگان درجه یک می توانند شرکت کنند.

فرماندار شاهرود هم در این نشست گفت: با همکاری سپاه ناحیه شاهرود، و اداره ورزش و جوانان سالن ورزشی به 112 تخت تجهیز شد.

نادر فخری ادامه داد: با استفاده از تجربه های قبل، امکانات و نحوه برنامه ریزی این نقاهتگاه ها مجدد راه اندازی شد تا افرادی که از بیمارستان مرخص می شوند دوره ای چند روزه را در این مراکز طی کرده تا خانواده ها بیشتر در مصونیت قرار گیرند.

وی با بیان اینکه مسیری که هم اکنون طی می کنیم با همه گیری موج اول و دوم متفاوت تر است، افزود: باید همه مسوولان شهرستان با کاری جهادی و فرابخشی در کنار کادر درمان موجبات قطع زنجیره انتقال را فراهم کنند.

فخری با بیان اینکه در دوره قبل 100 روز نقاهتگاه های این شهرستان فعال بودند، تصریح کرد: بر اساس منویات مقام معظم رهبری تمام تصمیم گیری ها باید با نظر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.

وی با بیان اینکه سلامت مردم اولویت نخست است، تاکید کرد: هیچ اولویتی به غیر از سلامت، اقتصاد و معیشت وجود ندارد.

به گفته وی براساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی باید با تهدید کنندگان سلامت برخورد جدی شود.

وی از مسوولان خواست نظارت و زمان فعالیت ها بیشتر شود با قاطعیت و جدیت بیشتری با متخلفان سلامت و بهداشت برخورد شود.

فرماندار شاهرود با بیان اینکه همه مکلف هستیم بر اساس منویات مقام معظم رهبری متفاوت تر از گذشته عمل کنیم، تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه، اقناع سازی و اطلاع رسانی به مردم انجام شود سپس با متخلفان با قاطعیت برخورد گردد.

وی مسوولان دستگاه های اجرایی را مکلف کرد از پذیرش افراد بدون ماسک اجتناب کرده و کارکنانی که از ماسک استفاده نمی کنند را توبیخ نمایند.

فخری ادامه داد: هر راننده تاکسی که خود یا مسافرش از ماسک استفاده نکرد جریمه و در صورت تکرار از فعالیت آن جلوگیری و خودرو به پارکینگ منتقل شود.

معاون استاندار سمنان اظهارداشت: تمامی نشست های اداره ها به غیر از نشست هایی که مربوط به مسایل اقتصادی و سلامت هستند تا آخر هفته تعطیل شوند.

وی با بیان اینکه شهرداران ضدعفونی ها معابر و اماکن را به صورت هدفمند انجام دهند، افزود: دهیاران هم با استفاده از نصب بنر توصیه های بهداشتی را به مردم داشته باشند.

فخری ادامه داد: آموزش و پرورش هم معلمان را موظف کند در هر روز دستکم 15 دقیقه از ساعت آموزش مجازی را به توصیه های بهداشتی اختصاص داده و با آموزش دانش آموزان از توانمندی این همیاران سلامت در خانواده ها استفاده کنند.

*س_برچسب‌ها_س*