350 واحد صنایع پسین گل محمدی در کشور فعال است
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: در حوزه گیاهان دارویی و صنایع پسین گل محمدی حدود 350 واحد فعال با ظرفیت 500 هزار تن داریم که از تمام ظرفیت آنها استفاده نمیشود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: در حوزه گیاهان دارویی و صنایع پسین گل محمدی حدود 350 واحد فعال با ظرفیت 500 هزار تن داریم که از تمام ظرفیت آنها استفاده نمیشود.
به گزارشخبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کریم ذوالفقاری، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در همایش هماندیشی تحول در زنجیره ارزش گل محمدی که امروز در سالن توسعه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: گل محمدی در جامعه و فرهنگ ایرانی و اسلامی و در ضمیر خودآگاه ما قداست خاصی دارد.
وی افزود: گل محمدی در طب اسلامی خاصیت آرام بخشی و ضدعفونی کنندگی دارد و در درمان بسیاری از دردها مؤثر است.
ذوالفقاری با بیان این که میانگین بارش در ایران کمتر از 250 میلیمتر است، گفت: یک هکتار یونجه 14 تا 20 هزار متر مکعب آب، یک هکتار انگور 8 هزار متر مکعب آب و یک هکتار گندم 5 هزار متر مکعب آب در سال نیاز دارد اما یک هکتار گل محمدی 2 هزار متر مکعب آب در سال نیاز دارد.
وی افزود: ما علاقمند به تولید ارگانیک گل محمدی نیستیم بلکه به دنبال تولید سالم همراه با عملیات داشت مناسب و تغذیه مناسب هستیم.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی عنوان کرد: کاشت گل محمدی ابزار مکانیزه خود را دارد اما عمده مزارع ما خرد هستند.
وی افزود: باید بر روی برداشت مکانیزه گل محمدی کار بیشتری انجام شود که در حال توسعه یکی از دستگاههای معرفی شده توسط بخش دانشبنیان هستیم.
ذوالفقاری با بیان این که 80 درصد تولید گل محمدی در 7 استان کشور انجام میشود، ادامه داد: عمده تولید گل محمدی در سه استان فارس، کرمان و اصفهان است.
وی با اشاره به این که در زمینه صنایع اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: در حوزه گیاهان دارویی و صنایع پسین گل محمدی حدود 350 واحد فعال با ظرفیت 500 هزار تن داریم که از تمام ظرفیت آنها استفاده نمیشود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی خاطرنشان کرد: 41 واحد نیمهتمام در کشور داریم که برای راهاندازی آن به 400 میلیارد تومان تسهیلات برای سرمایهگذاری نیاز داریم.
وی در پایان با بیان اینکه در کشت گل محمدی جای کار بسیاری داریم، ابراز امیدواری کرد: با توسعه کاشت گل محمدی بتوانیم کشورهایی مانند بلغارستان را پشت سر بگذاریم.