یک‌شنبه 30 دی 1403

4 طرح بومی حمایت از زنان در کهگیلویه‌وبویراحمد اجرایی می‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
4 طرح بومی حمایت از زنان در کهگیلویه‌وبویراحمد اجرایی می‌شود

مدیرکل امور بانوان و خانواده استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نگاه ویژه این حوزه به توانمندسازی و اشتغال زنان گفت: 4 طرح بومی حمایت از زنان در استان اجرایی می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس در یک جامعه اقشار مختلف با شرایط کاری متفاوتی زندگی می کنند و هر کدام به نوبه ای در حال نقش آفرینی هستند، یکی از قشرهای که به دلیل شرایط مختلف نیازمند توجه و حمایت هستند، زنان سرپرست خانواده هستند.

زنان سرپرست خانوار زنانی هستند که عهده‌دار تامین معاش مادی و معنوی خود و اعضای خانوار هستند این گروه زنان به طور عمده شامل زنان مطلقه، همسران مردان معتاد، همسران مردان زندانی، زنان خودسرپرست و همسران مردان از کار افتاده و معلول هستند و به همین دلیل توجه مضاعف به این قشر از جامعه ضروری است.

این قشر از جامعه مطالبات و همچنین با چالش ها و نیازهایی در حوزه های مختلفی همچون موضوعات اقتصادی در حوزه معیشت و اشتغال، آموزش و مهارت، موضوعات خانواده و بهداشت مواجه هستند و باید مورد توجه قرار گیرند که در این راستا توانمندسازی و آموزش آنها یکی از راهکارهای تحقق مطالبات آنها است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌وگو با صبح زاگرس گفت: برنامه های متعددی در بخش های مختلف در راستای حمایت از زنان داریم. مدبرنژاد به سند تدوین راهبردی دفتر امور زنان اشاره کرد و گفت: این سند در قالب هفت کارگروه جمعیت، کسب و کار پایدار، الگوی سوم زن، حقوق و مسئولیت های بانوان، تحکیم خانواده، زیست عفیفانه و نشاط اجتماعی بر اساس سیاست های بالادستی است که کارشناسان امور بانوان در فرمانداری ها موظفند ضمن تشکیل شورای اندیشه ورز در حوزه زنان و خانواده در شهرستان خود، برنامه ها را در قالب این کارگروه ها طراحی و اجرا کنند. وی گفت: در سطح استان با تکیه بر ظرفیت زنان خبره استان اقدام به تشکیل شورای اندیشه ورز حوزه زنان و خانواده خواهد شد که مقدمات آن انجام گرفته است. وی به تفاهم نامه همکاری مشترک بین معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و استانداری کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه در مرحله اول 42 زن سرپرست خانوار متقاضی ایجاد شغل و زنان کارآفرینی که قصد ایجاد شغل برای زنان سرپرست خانوار را داشتند شناسایی و برای دریافت تسهیلات به صندوق کارآفرینی امید معرفی شدند. وی به طرح های بومی توانمندسازی زنان در استان اشاره کرد و گفت: 4 طرح بومی در راستای حمایت از زنان نیازمند حمایت در استان کلید خورده است که شهرستان چرام به عنوان پایلوت اجرای طرح ها انتخاب شد. این مسئول تاکید کرد: شهرستان چرام با دو بخش مرکزی و سرفاریاب بیش از 100 روستا دارد که اولین طرحی که در این شهرستان کلید خورده است طرح توانمندسازی زنان در حوزه مشاغل خانگی با محوریت زنان نیازمند حمایت است که به همت اداره کل فنی و حرفه ای و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آموزش مهارت های کسب کار در 13روستا به عنوان مکان های تجمیع برای آموزش را خواهیم داشت. وی در ادامه بیان کرد: توانمند سازی زنان در حوزه مشاغل به عنوان یک فرآیند است که علاوه بر آموزش، اعطای تسهیلات و فراهم کردن شرایط برای فروش محصولات این بانوان هم در دستور کار است. مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری به 3 طرح دیگر که در حوزه زنان کلید خورده است از جمله توانند سازی زنان در حوزه بهداشت و درمان، غنی سازی روابط زوجین و پیشگیری از آسیب های اجتماعی اشاره کرد و افزود: احداث بازارچه ویژه فروش محصولات صنایع دستی بانوان در شهر یاسوج به همت سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و شهرداری است که با احداث این بازارچه می توان غرفه های را در اختیار زنان خصوصا زنان سرپرست خانوار کارآفرین قرار داد تا بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند. وی افزود: در شهرستان های مختلف شناسایی زنان سرپرست خانوار دنبال می شود که در این راستا زنان سرپرست خانوار که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند هم مورد توجه است. این مسئول در پایان گفت: اجرای برنامه مسابقات ورزشی ویژه بانوان شاغل دستگاه های اجرایی با کمک اداره کل ورزش و جوانان استان در روز یک آبان روز ورزش بانوان از جمله برنامه ها بود که این برنامه با استقبال بسیار زنان شاغل همراه بود و برنامه های متنوعی از جمله مسابقات ورزشی دارت، طناب کشی و غربالگری سرطان سینه تدارک دیده شده بود. انتهای پیام /
4 طرح بومی حمایت از زنان در کهگیلویه‌وبویراحمد اجرایی می‌شود 2
4 طرح بومی حمایت از زنان در کهگیلویه‌وبویراحمد اجرایی می‌شود 3