40 هزار پرونده در یکسال گذشته وکیل معاضدتی داشته است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محمد مصدق معاون اول قوه قضائیه در نشست با سفرا و دیپلماتهای مقیم و رؤسا و نمایندگان سازمانهای بینالمللی گفت: قانون اساسی ایران مهمترین سند کشور و میثاق ملی جامعه ایران است و هیچ مکتبی به اندازه ادیان الهی در خصوص کرامت انسان مطلب ندارد و تأکید همه ادیان الهی و قانون اساسی ما برگرفته از شرع مقدس اسلام است بر حفظ کرامت انسان و ارزشهای...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محمد مصدق معاون اول قوه قضائیه در نشست با سفرا و دیپلماتهای مقیم و رؤسا و نمایندگان سازمانهای بینالمللی گفت: قانون اساسی ایران مهمترین سند کشور و میثاق ملی جامعه ایران است و هیچ مکتبی به اندازه ادیان الهی در خصوص کرامت انسان مطلب ندارد و تأکید همه ادیان الهی و قانون اساسی ما برگرفته از شرع مقدس اسلام است بر حفظ کرامت انسان و ارزشهای انسانی است.
وی افزود: قانون اساسی ایران جزو مترقیترین قوانین است و به کرامت انسان اهمیت داده است. در قانون اساسی ما، حقوق ملت، یک اصل مهم را تشکیل داده است. طبق اصل 21 قانون اساسی دولت مکلف است زمینههای مساعد برای رشد شخصیت و احیای کلیه حقوق مادی و معنوی زنان اقدام کند.
این مقام قضایی افزود: قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران مستقل از سایر قوا است و وظیفه اصلی این قوه اجرای عدالت و حمایت از حقوق و آزادیهای مردم است.
مصدق تصریح کرد: در قانون ما حق دادخواهی و دسترسی آزادانه به عدالت به رسمیت شناخته شده است و همچنین داشتن وکیل و تعیین وکیل برای افراد بی بضاعت مطرح شده است و هزینه وکلای معاضدتی برعهده دولت است که پرداخت کند. در یکسال گذشته حدود 40 هزار پرونده، وکیل معاضدتی داشته است.
معاون اول قوه قضاییه درباره سند تحول گفت: هدف از تحول در دستگاه قضایی اجرای عدالت و رسیدن حق به صاحب آن است. سند تحول قضایی مصمم است این برنامهها را در بازه زمانی مشخص انجام دهد. ارتقای مقامات قضایی بر ماموران اجرای قانون و ضابطان و زندانها از موارد مطروحه در سند است. در جهت اتقان آرا به آموزش قضات و کارکنان قوه قضاییه تاکید شده است و جذب قضات متخصص و نخبه یکی از موارد سند تحول است.
وی ادامه داد: مبارزه با فساد، هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین و... از دیگر برنامههای سند تحول است. توسعه روشهای جایگزین و داوری و میانجیگری نیز یکی از موارد مهم سند است و حفاظت از حقوق عامه و شفافیت در رسیدگی و علنی بودن محاکمات از موارد مهم در سند تحول است.
معاون اول قوه قضاییه افزود: یکی دیگر از اقدامات قوه قضاییه استفاده از دادرسی الکترونیک است. ما درصددیم در آینده فناوریهای نوین را توسعه دهیم و از همه فناوریها از جمله هوش مصنوعی استفاده کنیم.
مصدق ادامه داد: در دین اسلام تأکید شده قاضی دادگاه نسبت به اصحاب دعوا فرقی نگذارد و بی طرف قضاوت کند. در تمام زندانهای بزرگ کشور نماینده دادستان برای نظارت بر حسن اجرای حقوق زندانیان نظارت دارد و زندانیان در شبانه روز آزادانه و به سهولت به مقامات قضایی دسترسی دارند.
معاون اول قوه قضائیه درباره حوادث اخیر گفت: مطابق اصل 27 قانون اساسی تشکیل اجتماعات و راهپیماییها بدون حمل سلاح مشروط به آنکه مخل بر مبانی اسلام نباشد، آزاد است و همه مردم با اخذ مجوز میتوانند در اجتماعات شرکت کنند، اما متاسفانه برخی از کشورهایی که مدعی حقوق بشرند، بویی از حقوق بشر را احساس نکردند.
وی ادامه داد: در این حوادث اخیر بسیار بد با مردم ما تا کردند. چه خشونتهایی علیه مردم ما به کار بردند. خانمی به نام مهسا امینی فوت شد که مسئولان ایران در ساعات اولیه تاسف عمیق خود را از فوت این خانم اعلام کردند و رییس قوه قضاییه دستور داد که موضوع با جدیت پیگیری شد و هر کسی که در حادثه مقصر بوده به سزای عمل خود برسد.
حجت الاسلام مصدق اظهار کرد: نتایج تحقیقات سازمان پزشکی قانونی در 15 مهرماه با صدور بیانیهای اعلام شد مبنی بر اینکه علت فوت این خانم ضرب و جرح نسبت به اعضای او نبوده است. سپس متخصصان امر این موضوع را توضیح دادند و وکلایی برای دفاع از حقوق این خانم انتخاب شدند و همین وکلا آمدند و نظرات را خواندند و هرجا ابهامی داشتتد مجددا بررسی شد و معلوم شد که هیچ کدام از ضابطان نسبت به این خانم مرتکب ضرب و جرح نشده است.
وی افزود: برخی از کشورها از این موضوع داخلی سوءاستفاده کردند و با احساسات برخی جوانان را به بازی گرفتند و تحریک کردند که بیایند در کف میدان و بانکها و ماشینها را آتش بزنند و آرامش جامعه را برهم بزنند. باعث تاسف است که کشورهای مدعی حقوق بشر رسما عدهای را در داخل کشور ما تحریک کردند که بیایند و مردم بی دفاع را مورد ضرب و جرح قرار دهند.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: در تاریخ عنوان شده که کشورهای مدعی حقوق بشر در کشورهای خاورمیانه چه جنایاتی را مرتکب شدند. بیش از 3 ماه جوانان ما را تحریک کردند که کف خیابان بریزید و با مردم و بسیج و ضابطان درگیر شوید. چطور میپذیریم که برخی از کشورها در کنفرانسهایشان اعلام میکنند که کشورها نباید در امور داخلی کشورها دخالت کنند و به صراحت اعلام میکنند که از اغتشاشگران حمایت میکنند. با درایت مسئولان کشور جمهوری اسلامی بهویژه رهبری این اغتشاشات جمع شد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در این چند روز اخیر احساس کردند بسیاری از جوانان که در اغتشاشات اخیر شرکت کرده بودند ناآگاه بودند و این جوانان آمدند اظهار ندامت کردند و در سالگرد انقلاب اسلامی با حالت پدرانه بیسابقه همه جوانان را که در حوادث اخیر شرکت و مرتکب جرمی شده بودند اعم از محکوم و متهم را بخشیدند و افتخار میکنیم که یک پدر جامعه وقتی احساس میکند بچههایش اشتباه کردند ضمن اینکه تذکر میدهد همه را مورد عفو قرار میدهد. یکی از نتایج عفو حضور پرشور مردم در 22 بهمن سال جاری بود.