50 درصد افزایش زمان پروژهها ناشی از مسائل حقوقی است / مبانی حقوق ساخت مربوط به همه زمانهاست
رییس شورای سیاستگذاری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه در 98 درصد دادگاهها، کارفرمایان بازنده کار هستند، گفت: بیش از 50 درصد افزایش زمان پروژهها ناشی از مسائل حقوقی است.
به گزارش ایسنا، دکتر اقبال شاکری در نخستین کنفرانس ملی حقوق ساخت که امروز در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، با بیان اینکه سابقه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از 100 سال گذشته است، گفت: از دلایلی که باعث افزایش زمان پروژهها شده است، میتوان به مسائل حقوقی اشاره کرد چرا که پیمانکار تبدیل به نگهبان میشود و همین طور کارفرما تبدیل به ذی حساب. بنابراین دو نفر که وظیفه به بهرهبرداری رساندن پروژه را دارند، هیچکاری انجام نمیدهند.
شاکری با اشاره به اینکه 15 سال پیش در همین سالن اولین کنفرانس روش حل اختلافات برگزار شده است، گفت: اگر من میتوانستم تصمیمی بگیرم هیچگاه اجازه نمیدادم کارفرمایی مسئولیتی را بپذیرد، مگر اینکه از دو یا سه تست سخت عبور کنند. متأسفانه امروزه کارفرمایان فقط به مسائلی مثل «من میگویم چهکار کنید» میپردازند، در حالی که باید به قراردادی که منعقد شده است، بپردازند.
وی با تأکید بر اینکه در 98 درصد دادگاهها، کارفرمایان بازنده کار هستند، تصریح کرد: همه ما باید دست به دست هم دهیم تا هر سال تم جدیدی از حوزه ساخت را اجرا کنیم و به کسانی که تمایل دارند در این کنفرانسها شرکت کنند، آموزشهایی را ارائه دهیم. کنفرانس ملی حقوق ساخت و دانشگاه خواجه نصیر، سد ورود به این عرصه را شکست. همچنین طبق آیات قرآن کریم باید در پروژهها و قراردادهایی که منعقد میکنیم، صادقانه و با شفافیت رفتار کنیم تا بهره کافی را ببریم.
توجه به حوزههای بین رشتهای در سند توسعه دانشگاه خواجه نصیر
دکتر محمد طالعی ضمن، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز در این کنفرانس ضمن تبریک فرا رسیدن دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی به بیان اهمیت این کنفرانس از نظر دانشگاه خواجه نصیر پرداخت و گفت: این کنفرانس به این دلیل که اولین بار است در این دانشگاه برگزار میشود، برای ما خیلی بااهمیت است و همه حضار میدانند حرکت نخست برای جا انداختن موضوع تخصصی نیازمند تلاش مضاعف است که بخواهیم مسئلهای را تعریف و مخاطبان خود را پیدا کنیم. به همین دلیل لازم است بابت شروع نخست کنفرانس ملی حقوق سال از برگزارکنندگان این کنفرانس (ریاست دانشگاه، شورای سیاستگذاری و...) تشکر کنم.
طالعی با بیان دلیل اینکه این کنفرانس در حوزه برنامههای کلان دانشگاه مورد توجه است، گفت: دومین منظری که این کنفرانس دارای اهمیت است، بحث میان رشتهای بودن آن است که دو حوزه را که شامل حوزه "ساخت و ساز" و حوزه "حقوق" است، تحت تأثیر قرار میدهد. همچنین در سند توسعه دانشگاه خواجه نصیر به حوزههای بین رشتهای توجه ویژه داشتهایم که این موضوع در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری اهمیت بالایی دارد.
وی در ادامه به بررسی منظر سوم این موضوع پرداخت و گفت: موضوعی که برای سیاستگذاری ریاست جدید دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی خیلی مهم است، جهتگیری به سمت ایجاد دانشگاه نسل چهارم است. برای دانشگاه خواجه نصیر بحث مسئولیت اجتماعی و کمک به حل مشکلات شهروندان جامعه اهمیت دارد.
طالعی افزود: در حوزه ساخت و ساز طیف وسیعی از شهروندان را داریم که در جنبههای مختلف از بخش دولتی تا بخش سرمایهگذاران فعالیت میکنند تا شهروندان به بهرهبرداری از نتایج ساخت و ساز برسند. امیدوارم نتایج این کنفرانس به حل معضلات در حوزه ساخت و ساز کمک کند.
مبانی حقوق ساخت مربوط به گذشته، حال و آینده است
دکتر حمیدرضا عباسیان جهرمی، دبیر کنفرانس ملی حقوق ساخت در کنفرانس ملی حقوق ساخت نیز گفت: با توجه به تعدد تخصصها در زمینه حقوق ساخت، مبانی حقوق ساخت مربوط به گذشته، حال و آینده است. در 17 بهمنماه در این کنفرانس به بررسی سه سرفصل میپردازیم که شامل مشارکتهای عمومی و خصوصی، نظام فنی و اجرایی کشور، دعاوی مطرح در نظام اجرایی کشور و حل و فصل اختلافات با روشهای غیرقضایی میشود.
وی افزود: ما در این کنفرانس کارگاههایی را برای کسانی که مشتاق حقوق ساخت هستند، برگزار میکنیم و موضوعات مختلفی در این کارگاهها مطرح میشود. امیدوارم در این دو روز دستاوردهای جدیدی را برای حوزه حقوق ساخت ارائه کنیم.
به گزارش ایسنا، نخستین کنفرانس ملی حقوق ساخت، از امروز، 16 بهمن ماه جاری در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی آغاز به کار کرده و تا فردا، 17 بهمن ماه ادامه دارد.
انتهای پیام