جمعه 9 آذر 1403

6 ماه تا 2 سال زندان برای برگزارکنندگان قماربازی و شرط‌بندی + جزئیات مهم

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
6 ماه تا 2 سال زندان برای برگزارکنندگان قماربازی و شرط‌بندی + جزئیات مهم

نمایندگان مجلس تعیین کردند که هر شخص، مکان یا هر نوع فضای حقیقی یا مجازی برای قماربازی یا شرط‌بندی یا برگزاری بخت‌آزمایی دایر یا اداره کند، به حبس درجه شش محکوم شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) با ماده 2 این طرح با 199 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 237 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس ماده2طرح مذکور؛ ماده (706) قانون به شرح زیر اصلاح شد:

ماده 706- هر شخص، مکان یا هر نوع فضای حقیقی یا مجازی برای قماربازی یا شرط‌بندی یا برگزاری بخت‌آزمایی دایر یا اداره کند. به حبس درجه شش محکوم می‌شود و چنانچه برای انجام جرائم مذکور یا از طریق ارتکاب آنها وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی کسب کرده باشد، علاوه بر حبس درجه پنج، به ضبط مال و جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر عواید حاصل از جرم نیز محکوم می‌شود.

تبصره1- چنانچه اقدامات موضوع این ماده تحت پوشش امور خیریه یا خدماتی یا فروش کالا و امثال آن صورت پذیرد، مرتکب به حداکثر مجازات‌های مقرر در این ماده محکوم می‌شود.

تبصره2- مرتکب جرائم موضوع این ماده علاوه بر مجازاتهای فوق برای بار نخست به شش‌ماه تا دو سال و در صورت تکرار به مدت دو تا پنج سال از دریافت یک یا چند خدمت ارتباطی و فناوری اطلاعات، از قبیل أخذ نام دامنه مرتبه بالای کشوری، دریافت خدمات بانکداری الکترونیکی، دریافت خدمات اینترنت، سیم کارت تلفن همراه، داشتن دسته چک یا اصدار اسناد تجارتی محروم می شود.

قاضی اجرای احکام مکلف است مطابق حکم دادگاه فهرست این اشخاص را برای ابلاغ به ارائه دهندگان خدمات مذکور، از قبیل: بانک مرکزی، وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت و مرکز ثبت‌نام دامنه، ارائه کند و دادستان می‌تواند جهت جلوگیری از استمرار جرم، به ارائه دهندگان خدمات، دستور توقف ارائه خدمت مذکور در این ماده را به متهم یا متهمان تا پایان زمان صدور حکم قطعی صادر نماید. عدم اجرای حکم دادگاه توسط ارئه دهندگان خدمات مذکور، حسب مورد مستوجب مجازات مقرر در مواد (710) یا (576) کتاب پنجم این قانون است.

به گزارش فارس، مجازات حبس تعزیری درجه 6 شامل موارد زیر می‌شود:

طبق ماده 19 قانون مجازات اسلامی، مجازات های تعزیری مقرر برای اشخاص حقیقی به هشت درجه تقسیم بندی می شود:

حبس بیش از شش ماه تا دو سال جزای نقدی بیش از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا هشتاد میلیون (80.000.000) ریال شلاق از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه (این مورد می تواند به خاطر جرائم منافی عفت عمومی تا نود و نه ضربه نیز افزایش یابد). محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال انتشار حکم قطعی در رسانه ها ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی (این مورد می تواند حداکثر تا 5 سال افزایش یابد). ممنوعیت از دعوی عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی (حداکثر تا مدت 5 سال) ممنوعیت از صدور برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی (حداکثر تا مدت 5 سال)

همچنین در ماده 23 قانون مجازات اسلامی در مورد مجازات های تکمیلی درجه شش نوشته شده است.

بنابراین مجازات های تکمیلی به صورت زیر هستند:

اقامت اجباری در محل معین منع از اقامت در محل یا محل های معین منع از اشتغال به شغل، حرفه یا کار معین انفصال از خدمات دولتی و عمومی منع از رانندگی با وسایل نقلیه موتوری و یا داشتن هرگونه وسایل نقلیه موتوری منع از داشتن دسته چک و یا صدور اسناد تجاری منع از حمل سلاح منع از خروج اتباع ایران از کشور اخراج بیگانگان از کشور الزام به خدمت عمومی منع از عضویت در احزاب، گروه ها و تشکل های سیاسی و اجتماعی توقیف وسایل ارتکاب جرم یا رسانه یا مؤسسه ای که در ارتکاب جرم دخالت داشته است. الزام به یادگیری حرفه، شغل یا کار معین الزام به تحصیل انتشار حکم محکومیت قطعی

همچنین بخوانید